Press

Foto: Pär Bäckstrand C More/TV4

Guldbaggenominerade Jennie Silfverhjelm får ny storroll i Beck

Film & Serier

Guldbaggenominerade Jennie Silfverhjelm får ny storroll i Beck

Hon är smart, kaxig och ärlig. När nya Beck-filmen ”Utan uppsåt” har premiär den 3 mars får tittarna lära känna Martin Becks efterträdare - tillika nya gruppchef Alexandra ”Alex” Beijer. En rekrytering som tas emot med blandade känslor i Beck-teamet. Alex spelas av Guldbaggenominerade Jennie Silfverhjelm, senast aktuell med biosuccén All Inclusive.

Martin Beck har varit chef för Beckgruppen - ända fram till nu. När nya gruppchefen Alexandra ”Alex” Beijer gör entré i Beck – Utan uppsåt hittas en kvinna med skyddad identitet mördad i sitt hem. Det blir början på en otäck historia fylld av maktutövande, våld och kvinnomisshandel och ett fall som tar flera överraskande vändningar.

I rollen som Alex syns All inclusive-stjärnan Jennie Silfverhjelm. Hon har en lång karriär från Dramaten på sitt CV och Guldbaggenominerades för sin prestation i All inclusive i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll”. Jennie har även medverkat i prisade Gentlemen och filmatiseringen av Jonas Gardells romansvit Torka aldrig tårar utan handskar.

 - Jag har följt Beckfilmerna genom åren och känner mig otroligt hedrad att som första kvinna få axla rollen som gruppchef. Min karaktär Alex kliver in i en tuff värld med både styrka och sårbarhet som jag tror kommer att tillföra ny dynamik i Beckgruppen, säger Jennie Silfverhjelm. 

 Jennie Silfverhjelm är inte helt okänd för Beck-tittarna. I Beck - Ditt eget blod introduceras hennes karaktär Alex för första gången i ett möte med Steinar Hovland (Kristofer Hivju) i Jordanien, där hon var placerad på utlandstjänst för Interpols räkning. Kemin mellan dem var omedelbar. När Steinar och Alex möts nästa gång är det för att konkurrera om samma jobb – Martin Becks tidigare tjänst.

- Vi är väldigt glada att få hälsa Jennie Silfverhjelm välkommen till Beck-gruppen! Hennes mångfacetterade karaktär Alex känns väldigt självklar i teamet, så Martin Beck kan känna sig riktigt nöjd med sin rekrytering, även om allt självklart har sitt pris, säger Niva Westlin Dahl exekutiv producent för Beck.

Om Jennie Silfverhjelm:
Jennie Silfverhjelm är född och uppvuxen i Stockholm och i Skåne. Nästan direkt efter scenskolan engagerades hon vid Dramaten där hon tillhör den fasta ensemblen. Jennie har genom årens gjort ett flertal huvudroller på Nationalscenen som i Tre Systrar, Mästaren och Margarita. På film och tv har hon medverkat i produktioner som Gentlemen, Call Girl, LasseMajas Detektivbyrå och nu senast i All Inclusive där hon blev Guldbaggenominerad för bästa kvinnliga huvudroll.

För manus till de fyra nya Beckfilmerna står Mårten Klingberg, Katarina Ewers, Wilhelm Behrman och Johan Bogaeus. Mårten Klingberg har även regisserat filmerna Ditt eget blod och Den tunna isen, Jörgen Bergmark står för regin till Utan uppsåt och Djävulens advokat. Beckfilmerna produceras av Filmlance i samarbete med TV4, C More, Nordisk Film och ZDF.

  • Beck 37 - Utan uppsåt, streamingpremiär på C More lördagen den 3 mars 2018
  • Beck 38 - Djävulens advokat, streamingpremiär på C More lördagen den 7 april 2018

Mer info och pressbilder: http://press.cmore.se/grids/program/78263/Beck---Utan-upps%C3%A5t-(37)

För mer information, kontakta Malin Lindborn, malin.lindborn@cmore.se, 0735-33 17 70

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Kommande på C More

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00