Press

C More förvärvar exklusiv sändningsrätt till HockeyAllsvenskan i nytt fyraårsavtal

Sport

C More har tecknat avtal med HockeyAllsvenskan om de exklusiva sändningsrättigheterna till Hockeyallsvenskans seriespel som löper säsongerna 2015/2016 till och med 2018/2019. – Det fyraåriga avtalet innebär att C More sänder samtliga matcher, och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed samlas på ett och samma ställe för första gången, säger Manfred Aronsson, vd C More.

C More har tecknat ett fyraårigt avtal med HockeyAllsvenskan, ett av klubbarna gemensamt ägt bolag, om sändningsrätten till HockeyAllsvenskan med start i höst. Avtalet innebär att C More har samtliga liverättigheter till alla matcher från Sveriges tredje största liga och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed för första gången är samlade hos en aktör.

– HockeyAllsvenskan har utvecklats enormt de senaste åren och är idag den tredje största ligan i Sverige. Vi är väldigt stolta över att nu kunna paketera Sveriges två högsta serier i C More där vi redan har en mycket stark programmering med Hockeylördag som nav. Vi kommer att utöka vår starka hockeytrupp för att satsa redaktionellt och skapa en stark inramning runt HockeyAllsvenskan, säger Johan Cederqvist, sportchef C More.

– När vi nu erbjuder våra kunder HockeyAllsvenskan och SHL, alltså all svensk klubbhockey samlad på ett ställe, förstärker vi vårt redan starka hockeyutbud. Att vi dessutom visar Allsvenskan i fotboll och Superettan innebär att C More blir en naturlig samlingsplats för svensk hockey och fotboll – det blir hos oss man ser alla matcher i Sveriges fyra största sportligor. Vi fortsätter att förbättra och förtydliga sportutbudet, och gör det lättillgängligt för våra kunder, säger Manfred Aronsson vd C More.

Utöver samtliga matcher i grundserien i HockeyAllsvenskan innefattar avtalet även Slutspelsserien, Playoff, HockeyAllsvenska Finalen, samt Direktkval till SHL. Samtliga matcher kommer att finnas tillgängliga på C More, Playoff sänds dessutom i TV12. En match per omgång i HockeyAllsvenskan kommer att sändas linjärt i C More Hockey och samtliga matcher per omgång streamas på cmore.se samt i C Mores appar.

– Det är glädjande att all svensk hockey nu samlas hos en aktör. Att C More gör fantastiska produktioner är allmänt känt, och vi kommer tillsammans att arbeta för att höja Hockeyallsvenskans tillgänglighet för alla fans som tidigare sökt efter sitt favoritlags matcher på olika kanaler och tjänster. Nu hittar de allt på ett och samma ställe. Dessutom kommer våra supportrar kunna följa matcherna via våra egna hemsidor, vilket ökar tillgängligheten ytterligare, säger Stefan Bengtsson, vd på HockeyAllsvenskan.

Kortfakta om HockeyAllsvenskan:
* HockeyAllsvenskan är den 3:e största arenaidrotten i Sverige inom lagidrotter, totalt 1 247 369 såg matcherna i grundserien och slutspelet säsongen 2014/2015 och grundserien hade en snittpublik på 2 986.
* HockeyAllsvenskan har ökat sin totala publik åtta år av nio sedan starten 05/06.
* HockeyAllsvenskan har nio år av tio skickat upp minst ett lag till SHL.
* Ligan finns från Malmö i söder till Haparanda i norr: 14 klubbar och 350 spelare.

I C Mores sportutbud ingår utöver samtliga matcher i HockeyAllsvenskan och SHL även alla matcher från Allsvenskan, Superettan och Elitserien i Speedway, de flesta och största turneringarna från ATP- och WTA-touren och grand slam-turneringen Wimbledon. Och samtliga tävlingar från världens största golftour, PGA-touren, från och med januari.

För ytterligare information, eller kontakt med Manfred eller Johan, kontakta: Ulrika Westerberg ansvarig press och PR C More sport, 070-745 93 14.

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Kommande på C More

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00