Press

Unik urpremiär på C More för åtta nya Beck-filmer med Peter Haber

Jonas Karlsson ny i rollistan som polischef

Film & Serier

Martin Beck löser nya mordfall i åtta filmer som får exklusiv Sverigepremiär på C More. ”Vi inleder 2015 med något unikt: urpremiär på Beckfilmer som aldrig visats någonstans, och som man tittar på när man själv vill”, säger C Mores VD Manfred Aronsson.  I den första filmen, som har premiär på nyårsdagen, får Peter Haber, Mikael Persbrandt, Måns Nathanaelson, Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall sällskap av Jonas Karlsson som ny polischef.

Tidigare har utvalda Beck-filmer haft biopremiär, men samtliga de nya åtta filmerna får exklusiv Sverigepremiär på C More. Den första filmen premiärvisas nyårsdagen 2015 och blir samtidigt tillgänglig på C More Play. Tio dagar senare visas nästa film i serien, och först två månader efter C More-premiären släpps de nya Beck-filmerna på DVD och Bluray samt digitalt. De första filmerna kommer att visas i TV4 under 2016.

- De åtta nya filmerna får exklusiv premiär hos C More eftersom tittarna förväntar sig det av oss. De gillar våra internationella storfilmer och premiärserier, men störst är svensk film och i synnerhet Beck, säger Manfred Aronsson, VD C More.

Beck är tidernas rekordpolis. När man räknar in de åtta nya filmerna blir summan 34 stycken med Peter Haber som Beck -  den längsta svenska filmserien genom tiderna. En Ipsos-undersökning visar att Beck är svenskens definitiva favorit bland filmpoliser. 1,2 miljoner besökare har sett filmerna på bio, fyra miljoner DVDer har sålts och långt över hundra miljoner tittare har sett Beck i tv-rutan - C More har förstås visat alla filmerna.  Nio av tio svenskar har sett minst en Beck-film!

-Jag är intresserad av varför människor begår allvarliga brott. I de nya filmerna kan publiken engagera sig i våra poliser, men lika mycket i offer och förövare. Samtidigt bygger vi vidare på Beck-seriens unika kombination av humor och allvar, säger Mårten Klingberg, en av manusförfattarna som även regisserat fyra av de nya filmerna.

Förutom Peter Haber som Martin Beck och Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson återser vi Ingvar Hirdwall som Grannen, Måns Nathanaelson som Oskar Bergman och Rebecka Hemse som Becks dotter Inger. Jonas Karlsson spelar nytillträdd polischef, och nya i rollistan är också Anna Asp samt Elmira Arikan. Bland gäststjärnorna märks Marie Robertson, Filip Berg, Niclas Hjulström, Johannes Brost, Olle Sarri och Simon Norrthon. För manus står Mårten Klingberg, Mikael Syrén, Antonia Pyk och Daniel Karlsson. Mårten Klingberg har regisserat de två första filmerna, Stephan Apelgren de båda nästföljande.  Filmerna produceras av Filmlance i samarbete med TV4, Nordisk film och C More.

I Rum 302, först ut av de nya Beckfilmerna, hittas artonåriga Denise strypt på ett hotellrum. Det har betalts med ett kreditkort vars ägare hävdar att kortet stulits. Eftersom Denises pojkvän har ett svagt alibi riktas misstankar även mot honom.

Beck på C More

Rum 302 har exklusiv Sverigepremiär på C More på nyårsdagen (C More First och C More First HD kl 21.00)

Handling: 
En ung kvinna hittas strypt på ett hotellrum i centrala Stockholm. Martin Beck och Gunvald Larsson utreder fallet där spåren leder åt flera olika håll, från stans förorter till nattlivet runt Stureplan. Samtidigt får de tampas med en ny polischef och Martin måste vänja sig vid det faktum att hans dotter dejtar en polis. Regi: Mårten Klingberg.

Familjen har exklusiv Sverigepremiär på C More 10 januari (C More First och C More First HD kl 21.00)

Handling:
En ökänd gangsterboss blir mördad i sitt hem, skjuten av en prickskytt. Beck-gruppen kartlägger alla hans fiender, vilket visar sig vara större delen av Stockholms undre värld, och hittar också en koppling till en tvåbarnsmamma som blivit ihjälkörd på en parkeringsplats i en förort. Regi: Mårten Klingberg.

Invasionen har exklusiv Sverigepremiär på C More 21 mars (C More First och C More First HD kl 21.00)

Handling: En död man hittas nedgrävd utanför Stockholm. Han går först inte att identifiera men när ytterligare en man hittas mördad får polisen anledning att tro att båda fallen har koppling till terrorverksamhet. Beck-gruppen tvingas nu samarbeta med Säpo, vilket inte är helt problemfritt. Regi: Stephan Apelgren.

Sjukhusmorden har exklusiv Sverigepremiär på C More 28 mars (C More First och C More First HD kl 21.00)

Handling:
När en kvinnlig patient avlider på ett sjukhus anklagar hennes son en läkare för att ha tagit livet av henne. Martin Beck och Gunvald Larsson tar sig an fallet som till en början ser ut att ha svaga grunder, eftersom sonen är en känd rättshaverist och den 80-åriga kvinnan var svårt sjuk. Men mycket tyder faktiskt på att hon bragts om livet. Regi: Stephan Apelgren.

De resterande fyra nya Beck-filmerna kommer till C More i januari/mars 2016.

För ytterligare information v v kontakta Mona Holmquist mona.holmquist@cmore.se  070-358 2865

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Kommande på C More

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00