Press

C More och TV4 samlar familjen – nya satsningar på barn och unga

Film & Serier

Efter succén med Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet fortsätter C More och TV4 satsningen på att samla familjen med högkvalitativt svenskt drama.

Bland nyheterna syns bland annat ett ungdomsdrama regisserat av Molly Nutley och en sitcom om en robotfamilj i skolmiljö av Fredde Granberg och Thomas Claesson.

- Vi är så stolta över att vi satsar ännu mer på högkvalitativa produktioner för barn och unga! Reaktionerna från våra tittare och användare på Ture Sventon var överväldigande och ett kvitto på att vår satsning på att nå familjer med stora och små tittare är helt rätt. Vi har nyligen gjort några stora beställningar och har en mängd projekt i utveckling och redan nu kan vi berätta mer om några av dem. Vi tror fortsatt på att en kombination av originalidéer, som Robssons och Sommarön, tillsammans med klassiska varumärken som Ture Sventon i ny tappning gör C More till den kompletta streamingtjänsten för hela familjen, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Tre projekt, varav ett fortfarande befinner sig i utveckling, presenteras av Josefine Tengblad under den pågående Göteborg Film Festivals TV Drama Vision.

Robssons

En högteknologisk och mycket intelligent robotfamilj skickas till jorden med uppdraget att ta reda på hur människan fungerar. Robotfamiljen ser till ytan ut precis som människor, men saknar all kunskap om vad det egentligen innebär att vara människa… Utspelar sig till stora delar i hem- och skolmiljö. Manus och regi av Fredde Granberg och Thomas Claesson.

Genre: Sitcom

Produktionsbolag: Nordisk Film TV

Status: Förproduktion, förväntad premiär hösten 2020

Sommarön (arbetsnamn)

Ett ungdomsdrama om vänskap, kärlek och äventyr på sommarkollot Sommarön. Serien är skapad av Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand som låg bakom SVT-succén Eagles. Molly Nutley står för regi, som i och med det gör regidebut för en dramaserie. Produceras av Isaac Inger och Måns Strömberg.

Genre: Ungdomsdrama

Produktionsbolag: New Stories, i samproduktion med Film Capital Stockholm och Gotlands Filmfond

Status: Förproduktion, förväntad premiär 2021

Ture Sventon, säsong 2

Vår temmelälskande privatdetektiv Ture Sventon och Fröken Jansson ger sig ut på nya äventyr i världen - återigen för att hitta Tures ärkenemesis Ville Vessla. Säsong 2 befinner sig i utveckling och ännu är inget beslut om produktion fattat.

Genre: Familjedrama

Produktionsbolag: Nordisk Film TV

Status: I utveckling, ingen info om förväntad premiär

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, Bröllop, begravning och dop och Fartblinda. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som Solsidan, Gåsmamman och Beck.

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00