Press

Beck kommer tillbaka - fyra nya filmer spelas in

Film & Serier

Beck kommer tillbaka.

Inom kort börjar inspelningen av fyra nya Beckfilmer som väntas ha exklusiv streamingpremiär på C More i höst.

I februari inleds inspelningen av den 39:e Beck-filmen i ordningen och när inspelningen är avslutad till midsommar kommer totalt 42 Beck-filmer med Peter Haber i huvudrollen att ha producerats.

- Grattis alla Beck-fans där ute - och jag vet att vi är många som är det! Det här känns så otroligt kul. År efter år är Beck-filmerna i den absoluta toppen över vad våra användare på C More ser mest av, och därför är jag så glad för att vi redan i slutet av 2020 kommer att kunna bjuda på nya filmer, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för BeckC More och TV4.

De nya filmerna, film 39-42, är en direkt fortsättning på där vi lämnade Beck-gruppen sist. Martin Beck (Peter Haber) är numera en högt uppsatt chef och Alexandra Beijer (Jennie Silfverhjelm) leder arbetet i gruppen och har Steinar Hovland (Kristofer Hivju), Oskar Bergman (Måns Nathanaelson), Ayda Cetin (Elmira Arikan) och Jenny Bodén (Anna Asp) vid sin sida. Ett kärt återseende är även Martins dotter (Rebecka Hemse) och Grannen (Ingvar Hirdwall).

Film 39 väntas ha premiär på C More senare i höst. Det finns ännu ingen information om premiär på TV4.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. Filmerna produceras av Tomas MichaelssonFilmlance, som är del av Endemol Shine Group. För regi står Pontus Klänge (Springfloden, Arne Dahl) och Lisa Ohlin (Wallander, Simon och ekarna). Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus. Beck är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och den tyska tv-kanalen ZDF. Beck distribueras internationellt av Endemol Shine.

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, Bröllop, begravning och dop och Hamilton. I innehållsportföljen finns också klassiska varumärken och publikfavoriter som Solsidan, Gåsmamman och Beck.

Om Filmlance

Filmlance International, ett av Sveriges största oberoende produktionsbolag, har sedan starten 1988 producerat prisbelönade kvalitetsfilmer för både biograf och TV för en publik över hela världen. Bolagets filmografi består av mer än 100 titlar av publik- och kritikerhyllade långfilmer, animerade barnfilmer, TV filmer, TV-serier och kortfilmer. Filmlance är stolt producent till TV-serien ”Bron/Broen”, som har blivit en enorm succé över hela världen, flerfaldigt prisbelönad. ”Bron/Broen” är såld till mer än 188 länder och det har gjorts fem framgångsrika remakes. Filmlance är under våren aktuella med flera serier och långfilmer som Kalifat, Tsunami och Spring Uje Spring. Filmlance är del av Endemol Shine Group.

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00