Press

Ny säsong av succéserien Sjölyckan på TV4 och C More

Film & Serier

I andra säsongen av komediserien Sjölyckan bjuds det på ännu mer förvecklingar, pinsamheter och konflikter mellan familjemedlemmarna som spenderar semestern tillsammans i skärgården.

– Varje år tänker man att det är en bra idé att fira sommaren med släkten. Och sen blir stämningen lika gemytlig som ett möte i FN:s säkerhetsråd, säger Henrik Schyffert.

Med tre generationer under samma tak kan vad som helst hända. Berndts (Hans Mosesson) nya kärlek Söderberg (Marianne Mörck) flyttar in på Sjölyckan och börjar konkurrera om dottern Klaras (Malin Cederbladh) naturliga roll som matriarken i huset. Samtidigt har Klara och Rille (Gustaf Hammarsten) gått i parterapi för förändra sina roller vilket bland annat resulterat i att Rille blivit besatt av träning.

För Tomas (Henrik Schyffert) och Lily (Shima Niavarani) har relationen kommit in i en ny fas eftersom Lily är gravid. En ganska tuff utmaning för relationen samtidigt som deras olikheter gör sig påminda i tid och otid.

Det är ett rent nöje att släppa lös de här fantastiskt roliga skådespelarna i skärgården med ett briljant manus. Jag tror och hoppas att tittarna kommer älska andra säsongen precis lika mycket som jag gör, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Sjölyckan på TV4 och C More.

Ny för säsongen är Söderbergs närmast perfekte son Mats, som spelas av Anastasios Soulis (känd från Gåsmamman) Han är både händig, handlingskraftig och väldigt trevlig vilket skapar irritation och avundsjuka hos resten av gänget.

Komedi är rätt okänd mark för mig men tack vare det härliga gänget både framför och bakom kameran kändes det både lätt och kul. Själv har jag inte spenderat så många somrar med släkten men det var roligt att få känna på hur det kan vara, säger Anastasios Soulis.

Sjölyckan säsong 2 har premiär 20 mars på C More och 3 april på TV4.

Serien produceras av FLX på uppdrag av TV4 och C More. För regi står Emma Bucht och Gustaf Åkerblom. Producent är Helena Franck och bakom manus står huvudförfattare Moa Herngren och Tove Eriksen Hillblom samt Jacob Seth Fransson, Niclas Carlsson och Johan Holmström.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00