Press

Här är nya Big Brother-huset – Premiär 10 februari

Film & Serier

Huset för Big Brother 2020 håller just nu på att byggas upp i Telestaden i Farsta, Stockholm. Det blir ett färgsprakande och lyxigt hus med över 400 kvadratmeter boyta. I huset kommer deltagarna bland annat ha tillgång till ett fullt utrustat kök, poolrum, spa och gym. Big Brother har premiär den 10 februari.

Inom några år kommer Telestaden i Farsta att ha förvandlats till nya fina bostäder och är ett av södra Stockholms största bostadsprojekt. Men innan dess kommer området att vara Big Brother-staden med livesändning dygnet runt under 100 dagar.

- Det känns lite extra festligt nu när vi flyttar in i Telestaden. Huset är lyxigt, modernt och har allt för att deltagarna ska kunna trivas så bra som möjligt. Det är det mest påkostade huset vi har haft för svenska Big Brother, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

I Big Brother ska deltagarna bo ihop i ett hus där kameror övervakar varje steg de tar 24 timmar per dag, sju dagar i veckan, i 100 dagar. Helt isolerade från omvärlden ska dessa deltagare tävla i det ultimata sociala experimentet. Tittarna har all makt och det är upp till dem att avgöra vem som måste lämna huset varje vecka. Deltagare som mäktar med att leva instängda och bevakade, klarar av spelet i huset, och samtidigt underhåller tittarna mest och bäst i 100 dagar har chans att vinna en miljon kronor.

Programmet är ett av världens mest framgångsrika och stilbildande tv-format som var med och startade hela reality-tv vågen kring millenniumskiftet. Nu kommer programmet visas igen i svensk tv och görs därmed tillgängligt för en ny generation tittare. Skillnaden mot sist det gick i svensk tv är att tekniken har hunnit i kapp, vilket gör att tittarna kan vara nära och interagera på ett helt annat sätt än tidigare.

Big Brother har premiär 10 februari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.
Dagliga sammanfattningar visas tisdag - söndag klockan 19.00 på Sjuan, TV4 Play och C More.
Veckofinaler visas måndagar klockan 21.00 på Sjuan, TV4 Play och C More.
C More livestreamar Big Brother dygnet runt, och på TV4 Play kommer de bästa klippen att löpande publiceras.

Mer om Big Brother-huset:

·         400 kvadratmeter boyta

·         Poolrum på cirka 75 kvadratmeter, uppvärmt dygnet runt

·         Spa med bubbelpool och lyxigt badrum

·         Två sovrum för minst 12 personer

·         Fullt utrustat kök med öppen planlösning

·         Fullt utrustat gym och fitnessrum

·         Mer än 50 kameror och 90 mikrofoner

Press har möjlighet att besöka Big Brother-huset onsdagen den 5 februari, kontakta anders.edholm@tv4.se för mer information.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00