Press

Sveriges mästerkock firar 10 år med ny känslofylld säsong

Film & Serier

Det är dags för den tionde upplagan av tittarsuccén Sveriges Mästerkock. Samtidigt som ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken gör sig Leif Mannerström redo för att ta avsked. Efter tio år som jurymedlem är det här hans sista säsong.

Jag är tacksam att jag har fått träffa så många duktiga amatörkockar och följa deras resa i programmen. Det har blivit många skratt och en del tårar genom åren. Nu gör jag det för sista gången vilket känns lite sorgligt. Men årets startfält innehåller många imponerande förmågor, det kan jag lova, säger Leif Mannerström.

Precis som tidigare tar jurymedlemmarna Mischa Billing och Markus Aujalay plats vid Leifs sida för att bedöma hemmakockarnas maträtter och avgöra vilka som tar sig vidare i tävlingen. Förra säsongen sågs i snitt av hela 1,3 miljoner tittare på TV4 och TV4 Play och den linjära andelen låg på 38,8 vilket är en ökning från året innan. Programmet är med andra ord efterlängtat.

Säsongen inleds med audition som i år äger rum inför publik i Täby Centrum utanför Stockholm. Tittarna får möta ett stort antal amatörkockar från hela Sverige som tar chansen att få sin maträtt bedömd av juryn. Efter slutkvalet i Gävle återstår 12 finalister som gör upp i nya tävlingar varje onsdag fram till finalen 1 april.

Även systerprogrammet Efter stängning har haft fina tittarsiffror på sammanlagt i snitt 345 000 i Sjuan och TV4 Play och förlängs därför från 30 minuter till en hel timme. Denna säsong möts tre utslagna kockar varje vecka i två olika tävlingsmoment som bedöms av svårflirtade Markus Aujalay.

Det är riktigt kul att Efter stängning växlar upp och blir lika långt som huvudprogrammet. Kockarna är väldigt revanschsugna när de kommer hit och stämningen i köket brukar vara både nervös och lite bitsk, säger Markus Aujalay.   

Sveriges mästerkock har säsongspremiär onsdag 8 januari 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00