Press

TV4 visar musikdokumentären Gyllene Tider – Avskedsturnén på Annandag jul

Film & Serier

Sommaren 2019 tog supergruppen Gyllene Tider farväl med en uppskattad turné genom hela Sverige. Det satte punkt för en makalös musikkarriär som påverkat flera generationer svenskar. I denna exklusiva musikdokumentär får tittarna njuta av delar av konserten från Ullevi och ta del av unika intervjuer med bandet.

Gyllene Tider – Avskedsturnén sänds 20.00 den 26 december på TV4, TV4 Play och C More.

- Man tappar både andan och orden när man fått vara med om en sådan här resa. Vi har i 40 år upplevt att vi verkligen är ”handelsresande i glädje”. Det är så mycket kärlek och positiv energi överallt. Vi är lyckligt lottade att få varit med på den unika resan som Gyllene Tider gjort. Hur ska vi kunna tacka? säger Per Gessle

Gyllene Tider - Avskedsturnén är sagan om ett band som lyckats hålla ihop under en fyrtioårig karriär som saknar motstycke i svensk pophistoria. Fem killar skapade Gyllene Tider som blev Sveriges största band genom tiderna och under sommaren 2019 gjorde de något så storslaget, men också melankoliskt, som en avskedsturné med allt vad det innebär av glädje, press och nostalgi.

- Gyllene Tiders avskedsturné och låtskatt står i centrum, men vi har även försökt att fånga bandets 40-åriga historia. Det här programmet är en riktig karamellpåse av låtar och nedslag i Gyllene Tiders historia. En perfekt nostalgitripp för annandagen, Johan Janrell, exekutiv producent, TV4.

Sommarens fantastiska konsert från Ullevi i Göteborg med klassiska låtar som “Flickorna på TV2”, “När vi två blir en” och “Sommartider” och många fler varvas med pratstunder med alla bandmedlemmar: Per Gessle, Micke Syd, Mats Persson, Anders Herrlin och Göran Fritzon. Tittarna får också följa med på ett besök till Harplinge där Gyllene Tider-sagan tog sin början och ta del av minnen som bandet delar med sig av för allra första gången.

Dessutom bjuder musiklegendarer som Bengt Palmers, Kjell Andersson, Niklas Strömstedt och Lasse Lindbom på anekdoter från förr.

Gyllene Tider – Avskedsturnén sänds 20.00 den 26 december på TV4, TV4 Play och C More.

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00