Press

Soraya Lavasani och Bengt Magnusson leder årets viktigaste kväll

Film & Serier

Programledarduon Soraya Lavasani och Bengt Magnusson bjuder återigen in till en av årets viktigaste kvällar: Tillsammans mot cancer. Den 6 januari går de samman med artister som Jill Johnson och Måns Zelmerlöw för att hjälpa till att besegra cancer. Under den stjärnspäckade galakvällen kan tittarna bidra genom att bli månadsgivare till Cancerfonden.

Den 6 januari är det dags för direktsända galan Tillsammans mot cancer i TV4, TV4 Play och C More. Precis som förra året är det programledarna Soraya Lavasani och Bengt Magnusson som guidar tittarna genom den känslosamma men hoppfulla kvällen.

– Ungefär 60 000 människor drabbas varje år av cancer och var tredje drabbad dör. Med mer pengar till forskningen kan vi få ner den siffran. Därför känns det viktigt att vara en del av den här kvällen, säger Bengt Magnusson.

I Sverige får en av tre ett cancerbesked under sin livstid, och alla känner någon som varit drabbad eller anhörig. Soraya Lavasani har varit engagerad i frågor som rör cancerforskning sedan hennes mamma avled i cancer 2010.

– Den här kvällen kryper verkligen in under skinnet på mig då jag, som så många andra, är personligt drabbad av den här vidriga sjukdomen. Den tog min mamma för tio år sedan och det går fortfarande inte en dag utan att hon fattas mig. Snart ska jag bli mamma igen och insikten om att mina barn aldrig får lära känna sin mormor är såklart väldigt smärtsam, säger hon.

Tillsammans mot cancer är en gala som gör skillnad och under kvällen får vi ta del av starka berättelser från cancerdrabbade och närstående. Tittarna får också en inblick i den senaste forskningen och får veta mer om framsteg och utmaningar inom området. Kvällens övergripande syfte är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden.

Kvällen bjuder också på stjärnspäckad underhållning från bland andra Jill Johnson, Smith and Thell, Måns Zelmerlöw och Renaida. Scenen gästas också av Mark Levengood och författaren Felicia Hume, syster till Sara Danius som avled i cancer tidigare i höst.

Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 6 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play och C More.

Om Cancerfonden: Cancerfondens vision är att besegra cancer. Genom att finansiera den främsta forskningen, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor, arbetar vi för att färre ska drabbas och fler ska överleva. ​Cancerfonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut drygt 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. www.cancerfonden.se

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00