Press

Jesper Börjesson möter kungafamiljen i exklusiv dokumentär

Film & Serier

Jesper Börjesson har följt den svenska kungafamiljen under ett intensivt år. I dokumentären Kungahuset 2019 bjuds tittarna på exklusiva möten och får en unik inblick i kungligheternas vardag med högt arbetstempo, långväga resor och starkt engagemang.

På juldagen den 25 december klockan 20:00 sänder TV4, TV4 Play och C More dokumentären Kungahuset 2019 om den svenska kungafamiljen. Det har varit ett händelserikt år med statsbesök, resor, officiella uppdrag – och en omfattande förändring inom det kungliga huset.

TV4:s programledare Jesper Börjesson har följt kungafamiljen på uppdrag i Sverige och utomlands och den röda tråden är engagemanget för miljön. Vi får bland annat följa med kungen till de brandhärjade områdena i Hälsingland, ett år efter de extrema skogsbränderna. Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle tar oss med på en skräpplockarpromenad och prins Carl Philip berättar om sitt stora intresse för närproducerad och hållbar mat.

Vi får också följa kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Vietnam där de lyfter miljöfrågor och dessutom tar oss med på en nattlig promenad i Hanoi.

– Miljön och klimatet är hjärtefrågor för hela kungafamiljen. Det märks tydligt både under resorna i världen och på skräpplockarpromenader med barnen, säger Jesper Börjesson.

Han har också rest till Tyskland där drottning Silvia besökt sin födelsestad Heidelberg. Under invigningen av barnahuset Childhood Haus reflekterar drottningen över sitt 20 år långa engagemang för barns rättigheter.

– Det var otroligt att vara med och se hur populär drottningen är i sin födelsestad i Tyskland. Folk gick man ur huse för att få en glimt av henne och ge blommor. Drottningen stannade och pratade med så många hon bara kunde och fick hundratals blombuketter.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia berättar dessutom om hur de ser på framtiden för sina barn Alexander och Gabriel som inte längre tillhör det kungliga huset.

Kungahuset 2019 sänds på juldagen den 25 december klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00