Press

Julen på TV4, TV4 Play och C More

Film & Serier

Julen närmar sig med stormsteg och TV4, TV4 Play och C More laddar upp med kvalitetsinnehåll för alla. Det bjuds på inspiration och julrecept från Ernst och Mandelmanns, klassiska favoriter som Bingolottos Uppesittarkväll och Agnetas nyårskarameller samt storsatsningar som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och helt nya actiondramat Hamilton. Dessutom kan familjen samlas varje dag fram till jul framför den magiska och mysiga julkalendern Tinkas juläventyr.

      – Vi bjuder på ett fullmatat smörgåsbord av innehåll för hela familjen under december månad. Klassiska julprogram från TV4 blandas med nya stora satsningar för barnfamiljen där jag bland annat kan utlova ett både roligt och spännande äventyr med Robert Gustafsson som Ture Sventon, säger Fredrik Arefalk, Kanalchef för TV4 och C More film & serier.

Julen är en tid där traditioner värderas högt, så också när det kommer till tv-innehåll. Redan den första december presenteras årets brasvideo på TV4 Play som i år tänds av ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Några dagar senare startar Jul med Ernst och ännu en bit in i advent återkommer Gustav och Marie Mandelmann med jultips och trix. När julstöket är undanröjt hjälper Bingolottos uppesittarkväll som vanligt till att räkna ner till den 24:e. På själva julafton kommer Peter Haber och Katarina Ewerlöf traditionsenligt kämpa med julefriden i den hysteriska komedin Tomten är far till alla barnen, men innan dess blir det stämningsfull julkonsert med bland andra Charlotte Perrelli och Chris Kläfford. I mellandagarna visas det årliga reportageprogrammet Kungahuset 2019 med Jesper Börjesson så väl som ett par skrattframkallande buskispärlor.

Året avslutas med Bingolottos glittrande nyårsbingo och 2020 kickas självklart igång på nyårsdagen med Agnetas nyårskarameller där Agneta Sjödin med gäster ser tillbaka på det gångna året och dess höjdpunkter. På nyårsdagen får också den actionspäckade storsatsningen Hamilton premiär på C More, med Jakob Oftebro i huvudrollen som en ung Carl Hamilton.

Förutom storpremiären för familjeunderhållningen Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet i början av december är C More dessutom fullmatat med juliga och mysiga barnfilmer och klassiska julkalendrar med bland annat Astrid Lindgrens jul, båda filmerna om den lilla björnen Paddington, Disney-klassikerna Frost och Lejonkungen.  

För deckarfantasten finns det möjlighet att njuta av en Wallander-film varje dag hela vägen fram till jul när samtliga 32 filmer blir tillgängliga på C More.

Varmt välkomna till julen på TV4, TV4 Play och C More!

 

December

 

Tinkas juläventyr, julkalender, premiär 1 december på TV4 Play och C More

I denna danska julkalender följer vi tomten Tinka. Hon är med om ett oväntat äventyr i människovärlden efter att hon insett att hon inte är någon vanlig tomte. Tillsammans med sin nya människovän Lasse försöker hon lösa gåtan om varför tomtarna har tappat sin magi och vad det kan ha varit som ödelade vänskapen mellan tomtenissarna och människorna under en ödesdiger julafton för hundra år sedan.

Wallander, samtliga 32 filmer i serien, 1 december på C More

Inte mindre än 32 filmer om Henning Mankells populära och skarpsynte kommissarie Kurt Wallander släpps på en och samma dag.

Ernst julbrasa, 1 december på TV4 Play och C More

Årets julbrasa på TV4 presenteras av Ernst Kirchsteiger. Den är inspelad på Julita gård med färsk ved från Södermanland. Filmen släpps i två varianter - en 3 timmars version som finns både i TV4 Play och C More, samt en ”evighetsbrasa” som går live i TV4 Play. Perfekt för den som behöver värma sig framför en brasvideo i vinter.

Jul med Ernst, säsong 12, säsongsstart 5 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Livsstilsserie med Ernst Kirchsteiger som här förbereder allt som behövs för ett magiskt julfirande. Som vanligt när Ernst är i farten blir det pyssel, matlagning, utflykter och många kloka ord. Värm glöggen och njut!

Mary Kills People, säsong 3, säsongsstart 5 december på C More

Doktor Mary Harris har en hemlighet. Förutom att vara akutläkare och ensamstående mamma erbjuder hon också sina patienter illegal dödshjälp. I den tredje och sista säsongen har Mary funnit sig till rätta på ett ödsligt beläget vårdhem där hon och Des kan arbeta ostört. Samtidigt lär Mary känna en sjuksköterska som delar hennes vision om att människor borde få dö på sina egna villkor.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, premiär 6 december på C More (21 december 20.00 på TV4 och TV4 Play)

I denna originalserie från TV4 och C More får vi följa de två 10-åriga tjejerna Siv och Gittan som tillsammans med den legendariske detektiven Ture Sventon ger sig ut på ett sagolikt spännande äventyr! I huvudrollerna syns Robert Gustafsson, Johan Glans, Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez. 

The Missing, säsong 3, säsongsstart 10 december på TV4 Play och C More

Hyllad kriminalserie om den franska detektiven Julien Baptiste som i denna fristående säsong flyttar till Nederländerna med sin fru Celia. Samtidigt söker engelsmannen Edward (Tom Hollander) efter sin yngre släkting, en prostituerad kvinna som försvunnit spårlöst från Amsterdams ökända bordellkvarter. Baptiste tar sig an fallet, men kommer snart ett betydligt större mysterium på spåren. Två avsnitt släpps på premiärdagen.

Bloom, säsong 1, premiär 10 december på TV4 Play

En idyllisk stad vänds upp och ner när en katastrofal översvämning tar livet av fem invånare. Ett år senare upptäcks en ny planta som mirakulöst innehar kraften att återbringa ungdom - något som vissa lokalbor är redo att döda för. Samtliga avsnitt släpps 10 december på TV4 Play.

Hidden, säsong 1, premiär 10 december på TV4 Play

När poliskommissarien Cadi Johns pappa blir sjuk tvingas hon flytta tillbaka till sin hemstad för att hjälpa sina systrar ta hand om honom. En kvinna hittas därefter död i en flod och lokalbornas liv vänds upp och ner - lika så Cadis. Samtliga avsnitt släpps 10 december på TV4 Play.

Rhapsody in rock, 16 december 21.00 på TV4, TV4 Play och C More

Robert Wells med gäster har turnerat med Rhapsody in rock sedan 1989. Ett kärt koncept med mycket drag och folkkära musiker som nu kan avnjutas hemma i bekvämlighet.

Mandelmanns jul, 17 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Familjen Mandelmann är tillbaka och förbereder sin gård inför julen. I år visar de att allt inte behöver vara så traditionsbundet, bland annat genom att ha en italiensk touch på sitt julbord. Gustav gör även en utflykt för att lära sig mer om hur man kan servera vegetariskt på jul. Sötsaker som saffransvåfflor och mozartkulor lagas till och som vanligt kommer alla råvaror från deras gård Djupadal.

Bonde söker fru – vad hände sedan?, 18 december 21.00 på TV4, TV4 Play och C More

Linda Lindorff besöker bönder från tidigare säsonger för att se hur det gått för dem efter att kamerorna slocknat.

Paddington, 1 & 2, premiär 18 december på C More

En liten björn från Peru smugglas till England och blir omhändertagen av familjen Brown som börjar kalla honom Paddington. I dessa två filmkomedier, baserade på böckerna av Michael Bond, får vi följa Paddington på hans äventyr i den stora och för honom helt okända staden London.

Orup 60 år, 19 december 21.00 på TV4, TV4 Play och C More

Orups omtalade 60-årskalas, som han firade i Globen tillsammans med sina fans, kommer äntligen i TV-format. Det blir pärlor och klassiska hits från Orups långa karriär samt några hemliga gästartister.

Pernilla Wahlgren - kort, glad och tacksam, 20 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

I denna humorföreställning fylld av musik, sketcher och parodi summerar Pernilla Wahlgren sitt liv och sin karriär tillsammans med en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson.

Charmed, säsong 1, premiär 20 december på C More

Nyinspelning av Aaron Spellings populära 90-talsserie ”Förhäxad” som handlar om tre omaka systrar som inser att de är mäktiga häxor, menade att skydda världen från mörka krafter. Trion kämpar för att bemästra sina övernaturliga förmågor samtidigt som de jagar den mystiska demon som dödat deras mamma. Samtliga avsnitt släpps 20 december på C More.

Lyckligare kan ingen vara, premiär 22 december på C More

Romantisk komedi som kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. I huvudrollerna ser vi bland andra Helena Af Sandeberg, Kjell Bergqvist och David Hellenius.

Bingolottos Uppesittarkväll, 23 december 19.30 på TV4 och TV4 Play

Bingolottos Uppesittarkväll har blivit en tradition hemma i stugorna. Det blir en helkväll med rimstuga, julgodis och gäster som bland andra Lena PH, Arvingarna, Linnea Henriksson, Molly Hammar, The Mamas, Philip Jalmelid, Tuva B Larsen och Malena Ernman. Husbandet leds av Mattias Bylund och programledare är Rickard Olsson.

Strålande jul – en julkonsert, 24 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Stämningsfull julkonsert i Vingåker kyrka där vi får njuta av svenska artister som Charlotte Perelli, Chris Kläfford och The Mamas. De får sällskap av musikalartisten Annika Herlitz, känd som svenska rösten till Elsa i Frost, storbandet Bohuslän Big Band, Örebro Kammarkör och tenoren Joel Annmo.

Tomten är far till alla barnen, 24 december 21.00 på TV4

Sara bjuder in alla sina exmakar och deras familjer till julaftonsfirande, vilket snabbt urartar till ren kalabalik. Svensk komedi med bland annat Peter Haber, Katarina Ewerlöf och Anders Ekborg i huvudrollerna.

Kungahuset 2019, 25 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Jesper Börjesson har följt den svenska kungafamiljen under ett intensivt år. "Kungahuset 2019" bjuder på exklusiva inblickar i kungafamiljens arbete i Sverige och utomlands. Vi får bland annat följa kronprinsessparet under en kvällspromenad på Hanois livliga gator och vara med när drottning Silvia besöker sin födelsestad Heidelberg. Kungen besöker de brandhärjade områdena i Hälsingland och prinsparet Carl Philip och Sofia berättar om hur de ser på sina barns framtid.

Pilsner och penseldrag, 26 december 19.30 på TV4, TV4 Play och C More

Det bjuds på kärlek, gapskratt, pilsner och penseldrag i denna hjärtliga buskis med bland annat Claes Månsson, Jojje Jönsson, Mikael Riesebeck och Siw Carlsson i ensemblen.

Nya hyss med Hjalmar och gänget, 27 december 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Revy med Peter Flacks klassiska karaktär Hjalmar, som har som mål att publiken ska skratta sig unga. Utöver Hjalmar medverkar bland annat Marie Kühler och Peter Kjellström samt Stephan Bergs revyorkester.

Bingolottos Nyårsbingo, 31 december 20.00 på TV4 och TV4 Play

Välkommen på nyårsfest med Rickard Olsson och Lotta Engberg. Bingolottos Nyårsbingo håller dig sällskap över tolvslaget med sprakande underhållning och gäster som Vikingarna, Charlotte Perelli, Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Eva Jumatate med flera. Husbandet leds av Mattias Bylund.

 

Januari

 

Agnetas nyårskarameller, 1 januari 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Agneta Sjödin kickar traditionsenligt igång 2020 med roliga och minnesvärda glimtar från det gångna året, tillsammans med gäster som hjälpte till att göra tv-året 2019 speciellt.

Hamilton, premiär 1 januari på C More (12 januari på TV4)

En serie bombningar och cyberattacker skakar Stockholm och SÄPO kämpar med att hitta organisationen bakom dåden. Carl Hamilton återvänder efter många års hemlig utbildning i USA till den militära specialenheten OP5. Samtidigt identifieras han som en eventuell misstänkt av SÄPO-agenten Kristin Ek som inte tänker släppa Hamilton ur sikte. Stor dramathrillersatsning baserad på Jan Guillous succéböcker med bland annat Jakob Oftebro och Nina Zanjani i huvudrollerna.

VM-krönikan 2019, 2 januari 20.00 på TV4, TV4 Play och C More

Bronshjältarna från det svenska landslaget minns tillbaka på bronset i fotbolls-VM. Tittarna bjuds på alla magiska ögonblick från succésommaren i Frankrike. Medverkar gör bland annat landslagsstjärnorna Caroline Seger, Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl samt förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

 

Mer familjeinnehåll att boosta julstämningen med finns redan nu på C More med bland annat julkalendrarna Hotell Gyllene knorren, Barna Hedenhös uppfinner julen, Tjuvarnas jul och Piratskattens hemlighet. Dessutom kan familjen samlas för att njuta av klassiska julstunder i Astrid Lindgrens jul, Pettsson och Findus och tomtemaskinen och älskade Disney-klassiker som Frost och Lejonkungen.  

 

Sjuan

De sista veckorna innan julafton kräver lite extra uppladdning. Därför har Sjuan bunkrat upp med inte mindre än tio härliga julfilmer som kommer sändas varje vardagseftermiddag klockan 17 under vecka 50 och 51!

Christmas Cookies, 9 december 17.00

Once Upon a Christmas Miracle, 10 december 17.00

Christmas in Homestead, 11 december 17.00

Journey Back to Christmas, 12 december 17.00

Christmas Connection, 13 december 17.00

Switched for Christmas, 16 december 17.00

Christmas in Evergreen: Letters to Santa, 17 december 17.00

Christmas Joy, 18 december 17.00

The Christmas Train, 19 december 17.00

A heavenly Christmas, 20 december 17.00

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00