Press

Här är bönderna i Bonde söker fru – Jorden runt

Film & Serier

Bonde söker fru-världen växer! I TV4:s nya satsning Bonde söker fru – Jorden runt får vi följa svenska singelbönder som lever och arbetar utomlands. Nu har det äntligen blivit dags att lära känna bönderna som letar efter kärlek i vår.

En avokadobonde i Spanien, en italiensk vinbonde, en köttbonde i Australien och en frukt- och grönsaksbonde i Moçambique – gänget som söker kärlek i Bonde söker fru – Jorden runt har en vardag långt ifrån svartvita mjölkkor och havrefält.

– Det finns många svenska bönder där ute som vill träffa någon med samma bakgrund och språk, där man tillsammans i ett nytt land kan skapa en framtid tillsammans. Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands och att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken, säger programledaren Linda Lindorff.

Programledaren har träffat alla fyra bönderna och kan inte dölja sin förtjusning när hon pratar om dem.

– De kommer att sätta många hjärtan i brand, säger hon.

Hon betonar vikten av att brevskrivarnas syfte måste vara att hitta äkta kärlek.

– Det ska vara seriöst, inte någon som bara vill åka på tv-inspelning och få en gratis semester, säger hon.

Clara Tengbom, exekutiv producent, fortsätter:

– Kärleken har inga gränser! Bönderna bor i helt olika delar av världen, men de har alla samma stora längtan efter kärlek. Är du singel – skriv ett brev. Det kan förändra ditt liv.

Castingprogrammet sänds 28 oktober klockan 21:00 på TV4, samt på TV4 Play och C More. Bonde söker fru – Jorden runt har premiär under våren 2020.

 

Mer om bönderna:

Leif, 69 år, avokadobonde
Malaga, Spanien

Leif är änkemannen och familjefadern som drömmer om någon att dela livet med. Han är full av sprudlande härlig energi och älskar att laga mat, snickra och påta i trädgården. Favoritårstiden på gården är januari och februari då det skördas tonvis med avokado. Han beskriver att vara kär som den bästa känslan i världen och han längtar efter att få känna den igen!

Luigi, 46 år, vinbonde
Piemonte, Italien

Italienska Luigi är redo att träffa sin stora kärlek – och helst ska hon vara svensk! Han är född och uppvuxen i Italien men pratar svenska tack vare sin mamma. Dessutom har han en enorm kärlek till svensk kultur, vilket syns i form av en hel del svenska influenser på hans gård. Han söker en kvinna som gärna får dela hans intressen för vin och god mat.

Andreas, 31 år, köttbonde
Harden, Australien

Den värmländska charmören Andreas tröttnade på vinterkylan hemma i Sverige och flyttade till Australien, där han fick jobb på en gård som köttbonde. Han beskriver sig själv som snäll, hjälpsam och envis. På sistone har han börjat sakna någon att komma hem till och han känner sig mer än redo att hitta kärleken som han en dag kan starta familj med.

Michel, 34 år, frukt- och grönsaksbonde
Linga Linga, Moçambique

Michel säger sig vara singel för att han fokuserat på sina egna drömmar – nu vill han hitta någon att dela dem med. Han är född i Moçambique men har en svensk pappa så han har under uppväxten pendlat mellan länderna. Idag driver han en gård där han producerar frukt och grönsaker. Utöver gården brinner han för välgörenhet och jobbar för att folk i området ska få bättre förutsättningar.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00