Press

C More-premiären av Solsidan flyttas

Film & Serier

Den planerade premiären av Solsidan på C More söndagen den 6 oktober senareläggs till samma datum som premiären på TV4 och TV4 Play, söndagen den 20 oktober klockan 20.00.

- Solsidan är en av de mest framgångsrika tv-serierna i Sverige genom tiderna. Vi ser nu en ökad risk att avsnitten sprids illegalt. Vi agerar därför kraftfullt för att skydda vårt innehåll, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Solsidan skulle ha funnits tillgängligt för C More-användare två veckor före TV4-premiären, men det har nu ändrats.

- Vi har precis avslutat analysen av vår senaste storsatsning Fartblinda och kan tyvärr konstatera att tittandet har varit allt för stort på de illegala streamingtjänsterna. Solsidan är vår absolut mest efterlängtade premiär under hösten och därmed hett eftertraktad av illegala streamingtjänster. Solsidan är också det program som vi sedan tidigare vet har fått mycket stor spridning på de illegala streamingtjänsterna. Vi måste nu agera kraftfullt för att skydda vårt material, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

TV4 och C More har tidigare lyft problematiken med illegal streaming. Enligt interna beräkningar kostar brottsligheten företaget minst 150 miljoner kronor per år. Kostnaden för branschen på totalen uppgår sannolikt till miljardbelopp.

- Anledningen till att vi flyttar C More-premiären är att vi riskerar att tappa för stor del av publiken till de illegala streamingtjänsterna innan Solsidan sänds på TV4 och TV4 Play. Det påverkar tittarsiffrorna och därmed möjligheten att sälja annonser. Det leder givetvis till sämre möjligheter att finansiera våra satsningar på svenskt drama och vårt övriga innehåll, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Vid ytterligare frågor, kontakta:

Elias Giertz, Press- och PR-ansvarig Drama
Telefon: 073-346 24 07
Mejl: elias.giertz@bonnierbroadcasting.com

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00