Press

Agent Carl Hamilton är tillbaka – premiär på C More nyårsdagen 2020

Film & Serier

Nu presenterar C More och TV4 stolt Hamilton, kanalens största internationella dramasatsning hittills. Den nyskrivna thrillerserien utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA och är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten. Stjärnskottet Jakob Oftebro spelar Carl Hamilton som har premiär på nyårsdagen på C More och i början av 2020 på TV4.

I thrillerserien om den unge Hamilton gestaltar Jakob Oftebro en kraftfull, karismatisk och mystisk agent. Tillsammans med några av Sveriges bästa skådespelare ger han liv till en högaktuell och actionfylld berättelse som tar avstamp i den tid vi nu lever i och som ställer frågor som vem man egentligen kan lita på och vad värdet av lojalitet är när syftet är dunkelt?

- Det var superintressant att få gå in i rollen som Hamilton och att få spela honom från det att han kommer tillbaka till Sverige efter en lång tid i USA, att få vara med från början av hans karriär och att förstå och förklara vad som format honom till den han är i filmerna, säger Jakob Oftebro.

I kölvattnet av en serie bombningar och cyberattacker i Stockholm kämpar SÄPO för att hitta organisationen bakom dåden. Carl Hamilton, som återvänt till Sverige efter många års hemlig utbildning i USA, återgår till den militära specialenheten OP5. Samtidigt identifieras han som en eventuell misstänkt av säpo-agenten Kristin Ek (Nina Zanjani) som bestämmer sig för att inte släppa honom ur sikte. Jagad av sitt förflutna misstänks Hamilton snart, inte bara för inblandning i terrorhandlingarna utan även för att vara dubbelagent åt CIA.

Under Hamiltons och Eks jakt på förövarna utanför Sveriges gränser, upptäcker de att det finns oväntade intressen bakom attackerna – en organisation som utnyttjar falska nyheter, främlingsfientlighet och terrorism för helt andra syften än man tidigare trott. Det är det nya kalla kriget: när lojaliteter sätts på prov tvingas Hamilton välja vilken framtid som är bäst för sitt land i en tid där multinationella affärsintressen är de nya ideologierna.

- Hamilton årgång 2020 bjuder på en högaktuell historia full av rafflande spänning, storpolitiskt rävspel, starka känslor och heroiska käftsmällar. Det känns makalöst kul att äntligen få bjuda tv-publiken på tio täta avsnitt med Jan Guillous klassiska agent i magnifika Jakob Oftebros nygestaltning, säger Ulf Synnerholm, exekutiv producent.

Utöver stjärnskotten Jakob Oftebro och Nina Zanjani syns även Katia Winter, Krister Henriksson, Thomas Hanzon, Jörgen Thorsson, Suzanne Reuter, Peter Andersson och Annika Hallin i rollistan.

Jan Guillous succéböcker om den svenska agenten är en av de mest framgångsrika bokserierna någonsin i Sverige och har filmatiserats tidigare med bland annat Stellan Skarsgård, Peter Stormareoch Mikael Persbrandt i huvudrollen som Carl Hamilton. Seriens handling är däremot en helt nyskriven historia av Petter S Rosenlund.

Hamilton produceras av Dramacorp Pampas Studio och Kärnfilm för C More och TV4 i samproduktion med Beta Film och ZDF. Erik Leijonborg är huvudregissör och Martina Stöhr och Petra Jönsson producenter. Hamilton har världspremiär på MIPCOM i Cannes 13 oktober 2019. På C More har Hamilton premiär på nyårsdagen 2020 och senare i januari på TV4. Serien består av 10 avsnitt. 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00