Press

Stjärntätt i Ture Sventon - Johan Glans och Helena Bergström ansluter

Film & Serier

Robert Gustafsson får sällskap av en lång rad välmeriterade skådespelare i C Mores och TV4:s nya familjedrama Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet.

Nu står det klart att bland andra Johan Glans, Helena Bergström, Maja Kin, Melina Lindskog Pascalidou, och Cornelia Riddez ansluter till serien som får premiär på C More den 6 december.

Johan Glans gör rollen som Ture Sventons ärkenemesis Ville Vessla. Helena Bergström spelar Tures tidigare sekreterare Fröken Jansson som, till skillnad från Ture, är väl bevandrad i nya teknologier och nu själv är detektiv. Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez spelar de 10-åriga Siv och Gittan som stiftar bekantskap med den udda Ture Sventon medan Maja Kin spelar Joanna Silver, syster till Ville Vessla. Som Säpo-agenterna Per och Petra återfinns Björn Gustafsson och Nanna Blondell.

I övriga roller syns bland andra Suzanne Reuter och Michael Segerström (Ville Vesslas föräldrar), Isa Aouifia (Omar) och Hanna Hedlund och Jesper Barkselius (Gittans mamma och pappa).

Samtidigt står det klart att serien, som är i sex delar, får exklusiv streamingpremiär på C More fredag den 6 december. Nya avsnitt publiceras fredagar och söndagar. Serien börjar sändas på TV4 lördag den 21 december.

Om handlingen i Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet:

Nordpolen 2019. Ett gammalt ångfartyg hittas infruset i isen, som enligt myten försvann i den så kallade ”Bermuda-Triangeln". Strax efteråt försvinner den ökände förbrytaren Ville Vessla (Johan Glans) från sin fängelsecell, spårlöst.

I Lingonboda, långt från dessa mystiska händelser, har de två 10-åriga tjejerna Siv (Melina Lindskog Pascalidou) och Gittan (Cornelia Riddez) just lärt känna varandra. Siv är nyinflyttad och bor granne med en märklig hyresgäst, som inte vill bli störd. Detta visar sig vara en viss detektiv, med en flygande matta… Nämligen den legendariska Ture Sventon (Robert Gustafsson).

När två Säpoagenter söker upp Ture och berättar om Vesslas försvinnande, börjar en jakt som leder den udda trion ut i världen på ett sagolikt spännande äventyr.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4, med stöd från Norrköpings Filmfond. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Lisa Dahlberg och Ulf Synnerholm.

Tidigare pressinformation om Ture Sventon

2019-03-04: Ture Sventon blir tv-serie på C More och TV4 med Robert Gustafsson i huvudrollen

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som DirigentenBröllop, begravning och dop och Fartblinda. I innehållsportföljen finns också starka varumärken och publikfavoriter som SolsidanGåsmamman och Beck.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00