Press

Big Brother tillbaka på TV4 nästa år

Film & Serier

Reality-seriernas urmoder Big Brother kommer tillbaka till TV4 under våren 2020. Inlåsta i ett hus under 100 dagar med ingen som helst kontakt med omvärlden och med kameror som följer dem dygnet runt ska deltagarna i galna uppdrag göra upp om en prissumma på en miljon kronor.

– Big Brother revolutionerade tv-världen när det sjösattes i Nederländerna för 20 år sedan och det går fortfarande oerhört starkt internationellt. Med dagens teknik och smarta telefoner så är Big Brother mer rätt i tiden än någonsin tidigare och vi ser verkligen fram emot att få göra ett helt nytt och modernt Big Brother. De tekniska förutsättningarna för att låta tittarna följa och styra vad som händer i huset är på en helt annan nivå idag och vi tror att det kommer locka den unga digitala generationen, men även en bredare publik som har följt Big Brother tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More film & serier.

I Big Brother ska deltagarna bo ihop i ett färgsprakande hus där kameror övervakar varje steg de tar 24 timmar per dag, sju dagar i veckan, i 100 dagar. Helt isolerade från omvärlden ska dessa deltagare tävla i det ultimata sociala experimentet. Tittarna har all makt och det är upp till dem att avgöra vem som måste lämna huset varje vecka. Deltagare som mäktar med att leva instängda och bevakade, klarar av spelet i huset, och samtidigt underhåller tittarna mest och bäst i 100 dagar har chans att vinna en miljon kronor.

Programserien är en enorm internationell succé med totalt över 2 miljarder tittare världen över och programmet har visats i 61 länder. Det blir ett 20-årsjubileum nästa år då Big Brother för första gången sändes år 2000 i Sverige. Tekniken har nu hunnit ikapp och ger förutsättningar att på riktigt göra en interaktiv realityserie där tittarna kan följa och interagera med programmet i tv, dator, mobiler och plattor. Tittarna kommer inte bara bestämma vem som måste lämna varje vecka, utan är även delaktiga i många uppdrag och vardagliga ting som deltagarna ska utföra i huset.

Bygget av det nya Big Brother-huset är redan i full gång och kommer att vara placerat i Stockholm. Det blir ett modernt, färgglatt hus med alla förutsättningar för att deltagarna ska trivas, men såklart, fullspäckat med kameror. Närmare 50 kameror och 90 mikrofoner kommer följa allt som händer i huset. Från och med i dag går det också att söka till Big Brother.

– Castingen ser lite annorlunda ut än tidigare säsonger av Big Brother. Det vi söker nu är ett tvärsnitt av Sverige som det ser ut idag, främst i åldern 20-30 år, medvetna personer som har koll på sin omvärld, är verbala, har humor och det lilla extra. Annorlunda är bra, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Big Brother startar under våren 2020 och kommer att visas live dygnet runt på TV4 Play och C More. Varje vardag visas en sammanfattning av dygnet, och under helgen en veckofinal, på Sjuan.

För mer information om hur man söker till Big Brother 2020:
www.tv4.se/big-brother

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00