Press

C More säkrar exklusivt treårsavtal med Elitserien i speedway

Film & Serier

C More förvärvar exklusiva rättigheter till Elitserien i Speedway med start säsongen 2020.
Avtalet sträcker sig i tre år, till och med säsongen 2022.

- Vi är givetvis mycket nöjda att kunna addera ytterligare en av Sveriges mest populära ligor. Elitserien hör hemma i en kanal där den kan nå en bredare publik, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på C More och TV4.

Satsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds exklusivt på C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdagar och en på torsdagar, kommer även att sändas linjärt på Sportkanalen. Totalt visas 36 matcher per säsong på Sportkanalen och övriga 46 matcher streamas på C More.

- Vi är väldigt glada att inleda detta omfattande TV-samarbete med C More. Att kunna följa alla matcher på TV är precis vad som efterfrågats från sponsorer, och supportrar ges samtidigt möjlighet att följa sitt lags bortamöten på bästa sätt, säger Mikael Holmstrand, vice ordförande och medieansvarig på ESS (Elitserien Speedway Sverige).

- Under säsongen 2018 inleddes en digital satsning med syfte att öka exponeringen och tillgängliggöra ligan, en satsning som slagit väldigt väl ut och ökat tillgänglighet och exponering avsevärt. I år har vi fortsatt utvecklingen av ligan genom att lansera en ny central medieplattform och införa en extra matchdag på torsdagar. Nu tar vi nästa steg och kompletterar den digitala plattformen med heltäckande TV-sändingar, säger Holmstrand.

Samtliga matcher från Elitserien i speedway sänds de kommande tre åren exklusivt på C More och Sportkanalen.

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00