Press

Hockeysatsningen fortsätter - C More säkrar rättigheter till SDHL 2019/2020

Film & Serier

C More stärker hockeyerbjudandet ytterligare med rättigheter till SDHL 2019/2020.
Totalt 195 av säsongens 225 matcher kommer att visas på Sportkanalen och C More.
- Vi fortsätter vår satsning på svensk hockey och att nu få in nästan 200 matcher från SDHL i vårt hockeyutbud känns som helt rätt steg i den satsningen, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Över 800 matcher från SHL och Hockeyallsvenskan kommer under 2019/2020 sändas exklusivt på C More. Nu stärks hockeyerbjudandet med hela 195 matcher från SDHL.

- Att jobba vidare med C More känns väldigt positivt och roligt för SDHL. Att den högsta ligan i svensk damhockey kommer ha den räckvidden och erbjuda tillgängligheten för både befintliga hockeyintressenter men också möjligheten till nya kommer att vara avgörande för utvecklingen och intresset av svensk damhockey. Vi är otroligt glada, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Totalt kommer drygt 30 av 195 matcher visas linjärt på Sportkanalen och C More, och runt 160 matcher streamas på C More. Övriga 20 grundseriematcher och tio slutspelsmatcher, inklusive finalserien, kommer att visas hos SVT.

- Både SDHL som liga och klubbarna växer hela tiden, och under de senaste säsongerna har det kryddats med flertalet VM- och OS-guldmeriterade utländska spelare. Det känns fantastiskt att vårt hockeyutbud på C More nu dessutom överstiger hela 1000 matcher, säger Johan Cederqvist.

SDHL-premiären spelas nästa fredag, den 13 september, där C More sänder fyra matcher.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00