Press

Spänning, dramatik och humor på C More i höst

Film & Serier

Välkomna till en höst på C More fylld av kvalitetsunderhållning för hela familjen. Utöver svenska originalserier som Gåsmamman, Solsidan och Ture Sventon, lanseras ett flertal hyllade internationella tv-serier, dokumentärer och filmer. Däribland thrillerserien MotherFatherSon med Richard Gere i huvudrollen, efterlängtade The New Pope med Jude Law och mystikserien Nancy Drew, baserad på de kultförklarade Kitty-böckerna.

Det känns fantastiskt att vi kan presentera ett brett utbud av förstklassiga serier och filmer på C More framöver. I C More-världen kan tittarna dessutom upptäcka en guldgruva av svenska klassiker som Astrid Lindgrens filmer, Beck, Jägarna och alla tidigare säsonger av Solsidan säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 & C More.

 

September

 

Serier

 

Line of Duty (säsong 3) 1 september på C More

En mångfaldigt prisbelönt kriminalserie som kretsar kring den fiktiva enheten AC-12 vars uppdrag är att bekämpa korruption inom den brittiska poliskåren. I den tredje säsongen utreds ett insatsbefäl vars oförutsägbara beteende utgör ett hot mot hela sin omgivning.

Peaky Blinders (säsong 5) 5 september på C More

Femte säsongen av det brittiska kriminaldramat som utspelar sig i 1920-talets Birmingham. Vi får följa Thomas Shelby (Cillian Murphy), ledare för ett av stadens mest fruktade kriminella gäng. I säsong fem av det får Tommy ett erbjudande av en karismatisk politiker med en vågad vision för Storbritannien. Serien har fått betyget 8,8 på IMDB och har hyllats världen över.

Mr Mercedes (säsong 3) 16 september på C More

Tredje säsongen av den amerikanska thrillerserien med Brendan Gleeson i huvudrollen, baserad på Stephen Kings bästsäljare. När den älskade författaren John Rothstein hittas mördad blir Hodges, Holly och Jerome snabbt involverade i utredningen. Fallet blir mer komplicerat när de inser att värdefulla bokmanus har stulits från Rothsteins hem och trion inser att Bradys ande fortfarande vilar tungt över deras huvuden.

 

Dokumentärer

 

The Brink, dokumentär, 1 september på C More och TV4 Play

Sedan Donald Trumps före detta chefsstrateg Steve Bannon lämnat Vita huset har han flyttat sitt fokus till den europeiska högervågen. I den närgångna och avslöjande dokumentären "The Brink" får vi följa hans försök att etablera en världsomspännande högerpopulistisk enighet. Vi får se Bannon i möten med politiker som Nigel Farage och Kent Ekeroth i planerandet av en nationalistisk ”supergrupp” i EU-parlamentet.

RBG, dokumentär, 1 september på C More och TV4 Play

Oscarnominerad dokumentär om Ruth Bader Ginsburg (f.1933), legendarisk domare i USA:s högsta domstol, som också blivit något av en popkulturell ikon. Här får vi följa hennes väg från barndomen i Brooklyn till utbildningen på Harvard (där endast nio av 560 studenter var kvinnor) och karriären med en rad uppmärksammade rättsfall om diskriminering och jämställdhet.

Kapten Klänning - polischef och våldtäktsman, premiär 3 sep på C More och TV4

Porträtt av den f.d. polischefen Göran Lindberg som arbetade aktivt kring genusfrågor inom polisen men som senare dömdes för grov våldtäkt 2010.

 

Filmer

 

The Dark Knight Trilogy, 1 september

Den hyllade Batman-trilogin av Christopher Nolan som inkluderar Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) och The Dark Knight Rises (2012). I huvudrollerna syns Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman och Cillian Murphy.

Silvana - Väck mig när ni vaknat, 2 september

Guldbaggevinnande svensk dokumentär om artisten Silvana Imam där vi får följa henne på nära håll under flera år, från undergroundartist till ikon.

Peppermint, 5 september

Actiondrama om Riley (Jennifer Garner) som förlorat sin man och dotter i ett våldsattentat och nu kräver hämnd på förövarna samt rättssystemet som släppte dem fria.

Justice League, 6 september

Superhjältefilm från 2017 baserad på serietidningen från DC Comics med samma namn. Filmen regisseras av Zack Snyder med Ben Affleck, Henry Cavill och Amy Adams i huvudrollerna.

Phantom Thread, 27 september

Sexfaldigt Oscarnominerat drama av stjärnregissören Paul Thomas Anderson. En berömd modedesigner (Daniel Day-Lewis) i 1950-talets London får sin ordnade tillvaro omrörd när han inleder en relation med en viljestark ung kvinna.

Indiana Jones-filmerna, 30 september

Klassiska äventyrsfilmer skapade av George Lucas och regisserade av Steven Spielberg med Harrison Ford i huvudrollen. Jakten på den försvunna skatten, Indiana Jones och de fördömdas tempel, Indiana Jones och det sista korståget samt Indiana Jones och kristalldödskallens rike.

 

Oktober och framåt

 

Serier

 

Solsidan (säsong 6), premiär 20 oktober på C More, TV4 och TV4 Play

Efterlängtad ny säsong av komediserien som kretsar kring några familjer i det exklusiva bostadsområdet Solsidan.

MotherFatherSon, premiär 8 oktober på C More, 19 okt på TV4

Psykologisk thriller i finansmiljö med Richard Gere i huvudrollen som kretsar kring politik, media och komplicerade familjerelationer.

Keeping Faith (säsong 2) 16 oktober på C More

Brittisk dramathrillerserie om advokaten och småbarnsmamman Faiths (Eve Myles) desperata jakt på sanningen och de mörka hemligheter som döljer sig i en småstad.

A million little things, premiär 23 oktober på C More

Dramakomediserie som kretsar kring ett kompisgäng som sakta bestämmer sig för att förändra sina liv när de mister en gemensam vän. I huvudrollerna ser vi David Giuntoli, Romany Malco och Allison Miller.

Hitlers dödsdömda svenskar, premiär 29 oktober på C More

Dokumentär miniserie om fem svenska direktörer som med risk för eget liv samarbetade med polska motståndsrörelsen under andra världskriget. Med Gestapo i hälarna lyckas de smuggla ur de första bevisen för nazisternas allra värsta illdåd – och döms till döden.

Ramy, premiär 1 november på C More

Dramakomediserie om Ramy, andra generationens invandrare i New Jersey, som slits mellan den muslimska gemenskapen och hans jämnåriga vänner som har en helt annan syn på livet.

Gåsmamman (säsong 4) 7 november på C More

Det älskade kriminaldramat Gåsmamman är tillbaka med trebarnsmamman Sonja (Alexandra Rapaport) i huvudrollen. Säsong 4 inleds med att Sonja vaknar upp efter flera månader i koma.

Nancy Drew, premiär 25 november på C More

Dramaserie om tonårstjejen Nancy Drew som dras in i en övernaturlig mordgåta i sin hemstad. Serien är baserad på huvudkaraktären i de kultförklarade Kitty-böckerna.

The New Pope, premiär i december på C More

Den efterlängtade uppföljaren till ”The Young Pope” med Jude Law i huvudrollen samt de nya stjärnorna John Malkovich, Marilyn Manson och Sharon Stone. Föregångaren ”The Young Pope” från 2016 belönades med två Emmy-nomineringar och har hyllats av såväl kritiker som den internationella publiken.

Ture Sventon, premiär 6 december på C More och 21 december på TV4

Den ikoniska detektiven med förkärlek för spetsiga skor och semlor, spelad av Robert Gustafsson, gör entré på C More och TV4 i ett roligt och spännande äventyr för hela familjen.

 

Filmer

 

Rings, 1 oktober på C More

En ung kvinna drabbas av en förbannelse som kommer att döda henne inom sju dagar, i denna tredje del i den amerikanska "The Ring"-serien.

The Wife, långfilm, 4 oktober på C More

Björn Runges prisbelönta film med Glenn Close och Jonathan Pryce. I fyrtio år har Joan offrat sin talang och sina drömmar för att stötta sin karismatiske make Joe och hans raketkarriär i litteraturvärlden. 

Shoplifters, långfilm, 11 oktober på C More.

Japanskt kriminaldrama från 2018 som hyllats av både kritiker och publik. Vann Guldpalmen i Cannes och nominerades till såväl Oscar och Golden Globe för bästa utländska film.

Lyrro - ut- & invandrarna, 20 oktober, C More

Lorry-gängets senaste film som är en serie sketcher på temat in- och utvandring som är skriven och regisserad av Peter Dalle. I huvudrollerna ser vi Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Peter Dalle och Claes Månsson.

Halvdan Viking, 27 oktober på C More

En dag i skogen möter Halvdan plötsligt Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem.

Lyckligare kan ingen vara, premiär i december på C More

Romantisk komedi som kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. I huvudrollerna ser vi bland andra Helena Af Sandeberg, Kjell Bergqvist och David Hellenius.

 

 

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00