Press

Ny säsong av Colin Nutleys tittarsuccé Bröllop, begravning och dop

Film & Serier

Bröllop, begravning och dop på C More och TV4 blev en enorm tittarsuccé under våren.

Nu står det klart att det blir en ny säsong av den stjärnspäckade och dubbelt Kristallen-nominerade dramaserien.

Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari tidigare i år. Det var TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med en publik på nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play. På streamingtjänsten C More är serien en av de mest tittade.

Nu står det klart att C More och TV4 gör ytterligare en säsong av dramaserien, som i år är dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen som Årets tv-drama och Årets kvinnliga skådespelare (Helena Bergström).

- När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta.  Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en "no-brainer", säger Colin Nutley, som skriver och regisserar Bröllop, begravning och dop.

- Bröllop, begravning och dop handlar om två familjer som du inte vill vara en del av, men gärna vara en fluga på väggen hos. Men historierna vi berättar händer i allas liv.

Om drygt en vecka inleds inspelningarna av den nya säsongen. Hela skådespelarensemblen från säsong 1 - Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson - har tackat ja och kommer att medverka i den andra säsongen.

I säsong 2 får de sällskap av flera nya stjärnor, bland andra Helena af Sandeberg (Lyckligare kan ingen vara, Finaste familjen) och Klas Wiljergård (En man som heter Ove).

- Efter en fantastisk första säsong är vi nog många som längtar tillbaka till karaktärerna i Bröllop, begravning och dop! Det finns få som kan berätta historier med så stor igenkänning och starka känslor som Colin Nutley, vilket det otroliga publikmottagandet skvallrar om. Och med det här fantastiska uppstället av skådespelare tror jag att vi kan förvänta oss en andra säsong som berör tittarna minst lika mycket som den första, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4.

Inspelningarna börjar i Ulricehamn under nästa vecka. Säsongen består av fyra avsitt, vars handlingen offentliggörs längre fram. Premiärdatumet är inte satt.

Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More och TV4, Nordisk Film och Film i Väst.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00