Press

Här är premiärdatumen för nya Solsidan

Film & Serier

Tittarsuccén Solsidan kommer tillbaka efter fyra års uppehåll.

Nu står det klart att den älskade komediserien får exklusiv streamingpremiär på C More den 6 oktober.

Två veckor senare, den 20 oktober, visas det första avsnittet på TV4.

I höstas kom beskedet att C More och TV4 gör tre nya efterlängtade säsonger av tittarsuccén Solsidan. Komediserien, som produceras av FLX och Jarowskij, har sänts i fem säsonger och blivit långfilm och räknas i dag som den i särklass mest framgångsrika komediserie TV4 har sänt genom tiderna.

Säsong 6 av Solsidan har spelats in under våren och har nu fått sina premiärdatum. Det blir exklusiv streamingpremiär på C More den 6 oktober och två veckor senare, söndag den 20 oktober klockan 20.00, sänds det första avsnittet på TV4.

(Uppdatering 2019-10-03: Premiärdatumet för Solsidan på C More har skjutits fram till den 20 oktober klockan 20.00, på grund av en ökad risk att innehållet ska spridas på illegala streamingsajter. Mer information här.)

- Vi ser vecka efter vecka att de tidigare säsongerna av Solsidan och långfilmen är populära bland våra användare på C More. Därför känns det otroligt roligt att vi nu kan erbjuda våra C More-kunder att se den efterlängtade nystarten av Solsidan först av alla. Två veckor senare startar vi på TV4 där Solsidan alldeles säkert kommer att fortsätta att vara den lägerelds-tv som det historiskt har varit på söndagskvällarna, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More Film & serier.

Alla huvudrollsinnehavare - Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh - medverkar i den nya säsongen av Solsidan.

Bilder från och synopsis för den nya säsongen offentliggörs inom kort.

Solsidan är en samproduktion mellan TV4 och C More, FLX och Jarowskij. Emma Nyberg är producent för Solsidan.

Om C Mores och TV4:s dramasatsning

Det högkvalitativa innehåll som TV4 och C More levererar till tittarna och användarna gör oss mer relevanta i dag än någonsin tidigare. I en tid när alla tittar helt på sina egna villkor skapar vi innehåll och tjänster som berör och engagerar – och som samlar Sverige. 

TV4 och C More befinner sig i en expansiv satsning på svenskt drama och har det gångna året premiärvisat nya originalproduktioner som Jägarna, Dirigenten och Bröllop, begravning och dop. I innehållsportföljen finns också starka varumärken och publikfavoriter som Solsidan, Gåsmamman och Beck.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00