Press

Välkommen till hösten på TV4, TV4 Play och C More

Film & Serier

TV4, TV4 Play och C More laddar för en höst fylld av tv-upplevelser i världsklass. Här finns garanterat något att se - för alla i familjen och på alla plattformar. Vad sägs till exempel om heta kärlekssåpan Love Island, älskade långköraren Bonde söker fru, rafflande SHL, världens bästa fotboll från La Liga och Serie A, helt nya Expeditionen, kriminalsuccén Gåsmamman, spännande relationsdramat Fartblinda och att äntligen få återse gänget i Solsidan?

 

– Det är med stolthet och glädje vi presenterar en oerhört rik och bred hösttablå i våra kanaler. Det är högkvalitativt innehåll i alla genrer från vår aktualitets- och nyhetsbevakning, via heta realityserier till den efterlängtade comebacken för komediserien Solsidan. Här finns något för alla, och jag både hoppas och tror att vi lyckas samla Sverige runt våra programserier varhelst och närhelst man tittar, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på Bonnier Broadcasting

I höst blomstrar kärleken i rutan med realityfavoriter som Love Island, Bachelor, Bonde söker fru och helt nya Flirty Dancing. Det är med andra ord bäddat för starka känslor, en del konflikter och pirriga steg mot den stora förälskelsen.

 

Dramaälskare har mycket att se fram på emot på C More i form av relationsdramat Fartblinda, kriminaldramat Peaky Blinders, dramaserien Grand Hotel och såklart den fjärde actionfyllda säsongen av älskade kriminaldramat Gåsmamman som inleds med att trebarnsmamman Sonja vaknar upp efter flera månader i koma. Flera fina dokumentärer kan också ses på både TV4 Play och C More, bland andra RBG om unika amerikanska domaren Ruth Bader Ginsburg och Chef Flynn om en tioåring med restaurangambitioner. Svenska dokumentärer syns också i tablån, däribland Kapten Klänning, en dokumentär om den före detta polischefen Göran Lindberg som dömdes för grov våldtäkt 2010. 

 

Nyhetsredaktionen satsar stenhårt på djuplodande journalistik i flera aktualitetsprogram såsom Kalla fakta, GW:s och Jenny Strömstedts Brottsjournalen och man knyter ihop nyhetsdygnet med bland annat Nyhetsmorgon, Efter tio och Efter fem. Därtill är sportsäsongen full av livesänd underhållning: La Liga, Serie A, MLS, EM-kvalet, SHL, Hockeyallsvenskan, handboll för damer och herrar samt Allsvenskan i fotboll som pågår hela hösten.

 

På C More bjuder vi dessutom på ett helt gäng älskade serier och filmer att samla familjen kring, till exempel helt nya Ture Sventon, filmsuccén Lyrro, barnfavoriten Halvdan Viking och prisbelönta The Wife

 

Naturligtvis blir det också flera kära återseenden i program som Hela Sverige bakar, Bytt är bytt och Hellenius hörna. Dessutom firar Idol hela femton år och Så mycket bättre har tioårsjubileum så det blir en både spännande och härlig musikhöst, och i helt nya Expeditionen utmanas sex svenska kändisar till max när de ska bestiga ett av världens högsta berg.

 

Välkommen till tv-hösten på TV4, TV4 Play och C More!

 

 

 

Augusti

 

Chef Flynn, dokumentär, premiär 1 augusti på TV4 Play

Tioåriga Flynn McGarry förvandlar sitt vardagsrum till en middagsklubb och ett år senare startar han sin första pop up-restaurang i New York.

Dark Horse, dokumentär, premiär 1 augusti på TV4 Play

Prisbelönad dokumentär om en grupp vanliga människor i Wales som bestämmer sig för att ge sig in i den tuffa hästkapplöpningsbranschen.

Allsvenskan i fotboll, från lördag 3 augusti på C More och Sportkanalen

Sveriges populäraste fotbollsliga går in på sista halvan av säsongen.

BH90210, premiär 8 augusti på C More

Äntligen återser vi gänget som blev tonårsidoler med hela världen på 90-talet! Brenda, Donna, Kelly, Andrea, Steve och de andra samlas åter i Beverly hills. Exklusivt på C More, en dag efter premiären i USA.

Grand Hotel, säsong 1, premiär tisdag 13 augusti på C More

Amerikansk dramaserie som utspelar sig på ett familjeägt hotell i Miami Beach där det bubblar skandaler, ekonomiska problem och hemligheter som hotar att förstöra den perfekta fasaden.

Fångarna på fortet, fredag 16 augusti på TV4, TV4 Play och C More

Ny säsong från franska Fort Boyard med Agneta Sjödin och Gunde Svan som programledare samt Suzanne Reuter som ny gåtställare vid namn Madame Fouras.

Klassfesten, säsong 3, lördag 17 augusti på TV4, TV4 Play och C More

Kända svenskar tar tidsmaskinen tillbaka till högstadiet under ledning av Renée Nyberg,

Parlamentet, säsong 32, söndag 18 augusti på TV4, TV4 Play och C More

Humorprogram där svenska komiker tävlar om publikens röster i hetlevrade debatter, galna improvisationer och populistiska utspel. Programledare är Anders S Nilsson.

Fartblinda, säsong 1, premiär måndag 19 augusti på C More (2 september på TV4 & TV4 Play)

Originalserie från C More och TV4 som utspelar sig i den svenska finansvärlden och bygger på ekonomijournalisten Carolina Neuraths bok. I huvudrollerna syns Julia Ragnarsson och Matias Varela.

Love Island Sverige, säsong 2, måndag 19 augusti på TV4 Play

Det älskade TV4 Play-formatet är tillbaka med nya kärlekstörstande singlar i paradiset som satsar allt för att finna kärleken och vinna tittarnas hjärtan.

Himmelsdalen, säsong 1, måndag 19 augusti på TV4
Psykologisk thrillerserie som kretsar kring ett tvillingpar med Josefin Asplund i huvudrollen.

Idol, säsong 15, måndag 19 augusti på TV4, TV4 Play och C More

Höstens stora musiktävling med den stjärnsprakande jurykvartetten Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge.

Sveriges bästa, säsong 3, torsdag 22 augusti på TV4, TV4 Play och C More

Underhållningsprogram i nostalgiskt topplisteformat under ledning av Gry Forssell.

LA Liga och Serie A, säsongsstart 16 respektive 24 augusti på C More och Sportkanalen
Två av världens bästa fotbollsligor är tillbaka på C More. Se Messi, Ronaldo, Alexander Isak och de andra storstjärnorna ända fram till avslutningen i maj på C More.
MLS, säsongen är igång och slutspelet avgörs i december på C More och Sportkanalen
Även den Nordamerikanska fotbollsligan, MLS, finns numera på C More. Ligan har flertalet svenskar, varav ligans största stjärna är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

PGA-touren i Golf, slutspelet avgörs i augusti på C More
FedEx-cupslutspelet i golf avgörs med tre tävlingar under augusti. Världens bästa golfspelare, med bland annat Tiger Woods i toppen, jagar den åtråvärda titeln som vinnare av 2019-års PGA-tour.

 

 

September

 

The Brink, dokumentär, premiär 1 september på TV4 Play och C More

Dokumentär om nationalisten Stephen K. Bannon som försökte mobilisera nynazistiska och extremhögra falanger i det amerikanska mellanårsvalet 2018.

RBG, dokumentär, premiär 1 september på TV4 Play och C More

Ett porträtt av juristen Ruth Bader Ginsburg som fått rockstjärnestatus tack vare hennes juridiska strider för kvinnors rättigheter.

Kapten Klänning - polischef och våldtäktsman, 3 september på TV4 och C More

Porträtt av den f.d. polischefen Göran Lindberg som arbetade aktivt kring genusfrågor inom polisen men som senare dömdes för grov våldtäkt 2010.

Anders knackar på, onsdag 4 september på TV4, TV4 Play och C More

Härliga möten när Anders Öfvergård flyttar hem till ett antal kända svenskar under några dagar.

Peaky Blinders, säsong 5, torsdag 5 september på C More

Hyllat brittiskt kriminaldrama som utspelar sig i 1920-talets Birmingham.

EM-kval i fotboll för herrar, 5 september-19 november på TV4 och C More

Följ den rafflande avslutningen i EM-kvalet där det avgörs vilka som tar sig till EM nästa sommar.

Mr Mercedes, säsong 3,  16 september på C More

Tredje säsongen av den amerikanska thrillerserien med Brendan Gleeson, baserad på Stephen Kings bästsäljare.
Helt sjukt, torsdag 12 september på TV4, TV4 Play och C More
TV4:s egen talkshow om hälsa och sjukdomar som i år leds av Petra Mede tillsammans med läkaren Mikael Sandström och psykologen Jenny Knutsson.
Handbollsligan och SHE, start 6 respektive 14 september på C More och Sportkanalen
Sveriges högsta liga i handboll för damer och herrar drar i gång en ny säsong. I fjol överraskade Sävehof, från Sveriges bästa idrottsstad Partille, och vann SM-guld på både dam- och herrsidan.
SHL – Svenska hockeyligan, start lördag 14 september på C More, Sportkanalen och TV4
Dags för en ny säsong där Sveriges bästa ishockeylag gör upp om den åtråvärda SM-bucklan.
Hockeyallsvenskan, start onsdag 18 september på C More och Sportkanalen
Sveriges näst högsta hockeyserie smygstartar 18 september när förra säsongens seriesegrare AIK tar emot Vita Hästen på Hovet. 20 september drar säsongen sen igång på allvar med full omgång.
Kockarnas kamp, säsong 8, tisdag 24 september 20.00 på TV4, TV4 Play och C More
Tävlingsprogram där åtta av Sveriges främsta kockar gör upp på segern under ledning av Pär Lernström.
Brottsjournalen, säsong 3, tisdag 24 september 21.00 på TV4, TV4 Play och C More

Veckoaktuellt kriminalmagasin med kriminalprofessor Leif GW Persson och Jenny Strömstedt.

Bonde söker fru, säsong 14, onsdag 25 september 20.00 TV4, TV4 Play och C More

Fjortonde säsongen av dejtingprogrammet där singelbönder söker efter den stora kärleken under ledning av Linda Lindorff.

Kärlek åt alla, säsong 4, onsdag 25 september på TV4 Play och C More

Systerprogram till ”Bonde söker fru” där bönder och deras brevskrivare möts på idylliska Siggesta gård där jakten efter kärleken fortsätter.

Bönderna berättar allt, säsong 1, onsdag 25 september på TV4 Play och C More

Eftersnack med bönderna i ”Bonde söker fru” som ger sin bild av de senaste händelserna.

Hela Sverige bakar, säsong 8, 25 september på TV4, TV4 Play och C More

Tolv hemmabagare kämpar om segern under ledning av Tina Nordström och Johan Östling samt jurymedlemmarna Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson.

Bytt är bytt, säsong 6, torsdag 26 september på TV4, TV4 Play och C More

Antikprogram där de tävlande ska gissa värdet på utvalda föremål. Programmet leds av Renée Nyberg och antikexperten Karin Laserow.

 

 

Längre fram

 

The Wife, långfilm, 4 oktober på C More

Björn Runges prisbelönta film med Glenn Close och Jonathan Pryce. I fyrtio år har Joan offrat sin talang och sina drömmar för att underblåsa hennes karismatiske make Joe och hans raketkarriär i litteraturvärlden. 

Keeping Faith, säsong 2, 16 oktober på C More
Brittisk dramathrillerserie om advokaten och småbarnsmamman Faiths desperata jakt på sanningen.

A million little things, 23 oktober på C More

Dramakomedi som kretsar kring ett kompisgäng som sakta bestämmer sig för att förändra sina liv när de mister en gemensam vän.

Solsidan, säsong 6, på C More TV4 och TV4 Play

Efterlängtad ny säsong av komediserien som kretsar kring några familjer i det exklusiva bostadsområdet Solsidan.

Bachelor – när leken blev allvar, säsong 5, måndag 7 oktober på Sjuan och TV4 Play

Dejtingprogram där hockeykillen Simon Hermansson möter ett gäng singeltjejer i paradismiljö i hopp om att äkta kärlek ska uppstå.

Tjejerna avslöjar allt, säsong 5 tisdag 8 oktober på TV4 Play

Systerprogram till Bachelor där singeltjejerna berättar allt som vi inte får se i programmet.

MotherFatherSon, säsong 1, premiär tisdag 8 oktober på C More, på TV4 och TV4 Play lördag 19 oktober

Psykologisk thriller i finansmiljö med Richard Gere i huvudrollen som kretsar kring politik, media och komplicerade familjerelationer.

Mumbo Jumbo, säsong 2, fredag 18 oktober på TV4, TV4 Play och C More

Ett veckoaktuellt humorprogram som parodierar vår populärkulturella samtid. 

Så mycket bättre, säsong 10, lördag 19 oktober på TV4, TV4 Play och C More

Jubileumssäsong där några av våra främsta artister återvänder till Gotland för att tolka varandras låtar.

Hellenius hörna, säsong 11, söndag 20 oktober

David Hellenius bjuder in personer han är nyfiken på till underhållande samtal och galna upptåg.

Expeditionen, säsong 1, torsdag 24 oktober på TV4, TV4 Play och C More

Nytt äventyrsprogram där Mikael Persbrandt, Little Jinder, Sanna Kallur, Stefan Larsson, Väder-Nils och Dominika Peczynski ska bestiga Lobuche Peak 6119 meter över havet i hjärtat av Himalaya.

Halvdan Viking, lördag 27 oktober på C More

En dag i skogen möter Halvdan plötsligt Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem.

Drömmen om slottet, säsong 2, tisdag 29 oktober på Sjuan, TV4 Play och C More

Vi får under en andra säsong följa familjen Lätt och deras renovering av slottet Hägerstad som ligger strax utanför Åtvidaberg.

Kalla fakta, måndag 28 oktober på TV4, TV4 Play och C More

Prisbelönt dokumentärprogram som sedan 1991 granskat och kartlagt makt och samhällsfenomen.

Farenheit 11/9, dokumentär, 4 november på C More

TV-premiär för Michael Moores dokumentär som granskar vår samtid och Trump-eran.

Lyrro - ut- & invandrarna, senhösten på, C More

Lorry-gängets senaste film som är en serie sketcher på temat in- och utvandring.

Gold Digger, premiär 26 november på C More

Thrillerserie som kretsar kring en välbärgad kvinna som blir förälskad i en mycket yngre man.  I huvudrollerna ser vi Emmy-vinnaren Julia Ormond och Ben Barnes.

Gåsmamman, säsong 4, senhösten på C More

Kriminaldrama som kretsar kring trebarnsmamman Sonja (Alexandra Rapaport) som dragits in i den undre världen och tvingas spela ett farligt spel med både polis och kriminella för att skydda sin familj.

Allsvenskan i fotboll, lördag 2 november

Ännu en allsvensk säsong ska avgöras, och den 2 november vet vi om AIK lyckas försvara sitt SM-guld.

Hail Satan? dokumentär i december

Amerikansk dokumentär om etablerandet av den kontroversiella religiösa gruppen ”The Satanic Temple” och dess aktivism på gräsrotsnivå.

Jul med Ernst

Ernst Kirchsteiger bjuder på julstämning i överflöd med inredningstips, pyssel, matlagning och många kloka ord.

Mandelmanns jul

Självklart blir det jul på den självhushållande gården Djupadal även i år. Ladda upp inför helgerna med Mandelmanns bästa julmys.

Ture Sventon
Den ikoniska detektiven med förkärlek för spetsiga skor och semlor, spelad av Robert Gustafsson, gör entré på C More och TV4 i ett roligt och spännande äventyr för hela familjen.

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00