Press

C More stärker sporterbjudandet – förvärvar rättigheter till La Liga, Serie A och MLS

Misc

C More förvärvar rättigheter till några av världens bästa fotbollsligor – La Liga, Serie A samt MLS – och stärker därmed sporterbjudandet med start i augusti 2019.

 

C More är idag hemvist för några av Sveriges främsta sportupplevelser. Nu stärks sporterbjudandet ytterligare genom förvärv av rättigheter till spanska La Liga, italienska Serie A och nordamerikanska Major League Soccer (MLS). Från och med augusti 2019 samlas därmed några av världens bästa ligor under samma tak som den svenska landslagsfotbollen, EM- och VM-kval och UEFA Nations League.

- Vi är väldigt glada att redan nu i helgen kunna erbjuda våra kunder ännu mer fotboll i absolut världsklass. Vår yttersta ambition är att samla sport som är relevant för en bred publik, och efter att ha följt det växande intresset för de här ligorna ser vi att de är ett perfekt komplement till vårt redan starka innehåll, inte minst all landslagsfotboll, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler, TV4 och C More.

Rättigheterna till de tre ligorna har under den gångna säsongen ägts av IMG och distribuerats via streamingtjänsten Strive. För att underlätta för nuvarande Strive-kunder kommer La Liga, Serie A och MLS under en kort övergångsperiod att sändas på både Strive och C More. 

- Strive har på ett imponerande sätt aktiverat de många La Liga- och Serie A-fans som finns i Sverige. Det är givetvis något vi tar med oss i vårt arbete framåt. Samtidigt vill vi såklart försöka förädla kundupplevelsen med hjälp av den infrastruktur som finns på C More vad gäller högkvalitativa sändningar, ett väldigt brett innehåll och en lättillgänglig tjänst, säger Johan Cederqvist.

- C More har följt vad vi byggt upp, och de bygger själva upp ett starkt fotbollserbjudande med La Liga, Serie A, MLS, landslagens EM- och VM-kvalmatcher, UEFA Nations League och mästerskap på både herr- och damsidan. Jag är glad att de här rättigheterna hamnar i så erfarna händer, säger Kristian Hysén, VD för IMG, som driver Strive Sport.

Förvärvet innebär att C More sänder säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 av La Liga och Serie A. MLS sänds i sin tur fram till och med säsongen 2022. Samtliga drygt 1100 matcher per år kommer att visas på C More och i Sportkanalen.

För mer information:

Isabella Sehlström, kommunikationsansvarig corporate, TV4 och C More

Epost: isabella.sehlstrom@bonnierbroadcasting.com

Telefon: 0704-56 46 27

Nicklas Brunzell, pressansvarig, IMG

Epost: nicklas.brunzell@img.com

Telefon: 0708-86 42 00

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00