Press

C Mores nya fotbollssatsning - förvärvar rättigheterna till La Liga, Serie A och MLS

Film & Serier

Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Alexander Isak.
C More förvärvar rättigheterna till internationell klubbfotboll i världsklass i form av La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS).
- Tillsammans med Allsvenskan och massor av landslagsfotboll så skapar dessa rättigheter ett otroligt omfattande och högkaratigt fotbollsutbud, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores och TV4:s sportkanaler.

Världens bästa fotbollsspelare. Världens bästa fotboll. C More har köpt rättigheterna till världens högst rankade fotbollsliga, spanska La Liga, och världens tredje högst rankade fotbollsliga, italienska Serie A, säsongerna 2019/2020 och 2020/2021. Dessutom kommer den nordamerikanska fotbollsligan MLS, med bland annat Zlatan Ibrahimovic, att sändas i 3,5 år fram till och med säsongen 2022.

- Det är inte svårt att förstå varför La Liga och Serie A räknas som världens bästa respektive tredje bästa liga när man ser hur den allra yppersta eliten samlas där. Den höga kvalitén visas dessutom numera i Tv-produktioner på högsta nivå. Det här ger våra tittare en full fotbollskalender med toppfotboll från Serie A, La Liga, MLS, EM-kval, EM och VM, säger Johan Cederqvist.

Förutom bland annat Sveriges bästa hockey, fotboll och handboll, EM-kval, Uefa Nations League och EM i fotboll, samt världens bästa golf erbjuder C More nu även tittaren på några av världens bästa fotbollsspelare från några av världens bästa klubbar. De senaste elva årens Ballon d’Or-vinnare (priset till världens bäste fotbollsspelare) Lionel Messi, Luka Modric och Cristiano Ronaldo jagar nya triumfer med sina respektive klubblag Barcelona, Real Madrid och Juventus. De senaste 22 åren har alla utom två vinnare av Ballon d’Or kommit från en klubb i La Liga eller Serie A.

Dessutom återfinns flera av våra svenska stjärnor i dessa ligor. Zlatan Ibrahimovic är på jakt efter ligatiteln i den Nordamerikanska ligan, MLS, med sitt LA Galaxy, och Alexander Isak hoppas på sitt stora internationella genombrott i nya klubben Real Sociedad.

- C More har följt vad vi byggt upp, och de bygger själva upp ett starkt fotbollserbjudande med La Liga, Serie A, MLS, landslagens EM- och VM-kvalmatcher, UEFA Nations League och mästerskap på både herr- och damsidan. Jag är glad att de här rättigheterna hamnar i så erfarna händer, säger Kristian Hysén, VD för IMG, som driver Strive Sport.

Första matcherna från MLS visas natten till den 11 augusti. För spanska La Liga är den första matchen ligapremiären den 16 augusti mellan Athletic Bilbao och Barcelona, och för italienska Serie A är det ligapremiären som spelas mellan Parma och Juventus den 24 augusti.

För att underlätta för nuvarande Strive-kunder kommer La Liga, Serie A och MLS under en kort övergångsperiod att sändas på både Strive och C More.

Samtliga matcher från La Liga, Serie A och MLS kommer gå att se med paketet C More Mycket Sport som kostar 199 kronor i månaden. I paketet visas även annan högkvalitativ fotboll som EM och VM, Uefa Nations League, EM- och VM-kval för dam och herr, samt upplösningen av allsvenskan. Alla befintliga Strive-kunder som har ett årsabonnemang kommer att erbjudas ett abonnemang på C More Mycket Sport, där hela säsongen kostar 99 kronor i månaden. Nuvarande Strive-kunder med månadsabonnemang, samt tidigare Strive-kunder, kommer att erbjudas C More Mycket Sport för 99 kronor i månaden i sex månader.

Samtliga drygt 1100 matcher per år från La Liga, Serie A och MLS visas på C More och Sportkanalen.

Vid frågor kontakta:

Johan Cederqvist – kanalchef sport:
E-post: Johan.Cederqvist@bonnierbroadcasting.com
Telefon: 070 792 60 28.

Ludvig Ternstedt – Pressansvarig sport:
E-post: Ludvig.Ternstedt@bonnierbroadcasting.com
Telefon: 073 07 80 700

Nicklas Brunzell - Pressansvarig IMG
E-post: nicklas.brunzell@img.com
Telefon: 070 88 64 200

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00