Press

Tittarsuccén fortsätter – över 2,5 miljoner såg den dramatiska VM-semifinalen

Film & Serier

Efter en gastkramande förlängning föll Sverige mot Nederländerna i gårdagens VM-semifinal.
Intresset var enormt och nästan 2,5 miljoner svenskar satt bänkade framför tv:n när förlängningen avgjordes på TV4 och C More.
- Vi lider med landslaget efter den tuffa förlusten som delades med miljoner svenskar här hemma, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Intresset för årets fotbolls-VM har varit stort hos den svenska publiken. I Sveriges åttondelsfinal mot Kanada och i kvartsfinalen mot Tyskland var siffrorna i snitt upp emot 1,8 miljoner på TV4 och C More på respektive match.

När Sverige under onsdagen ställdes mot Nederländerna i semifinal var intresset ännu större. I snitt sågs matchen av mer än var fjärde svensk, över 2,5 miljoner, på TV4 och C More. Förlängningen sågs även den av nära 2,5 miljoner tittare och toppnoteringen för matchen låg på nära tre miljoner.

- Väldigt starka siffror. Vi hoppas landslaget känner stödet hemifrån och kan ladda om till bronsmatchen, säger Erik Westberg.

Av alla som såg på tv när förlängningen avgjordes så såg hela 88 procent på matchen.

Bronsmatchen mellan Sverige och England spelas klockan 17.00 på lördag. Sändningen startar klockan 16.00 på TV4 och C More.

 

 

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00