Press

Casten Almqvist tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon – för femte året i rad

Film & Serier

När Casten Almqvist, vd för TV4, är tillbaka som programledare för Nyhetsmorgon så är det för femte gången han genomför det årliga inhoppet i tv-rutan.

TV4:s vd, Casten Almqvist, har kommit att bli ett bekant ansikte för Nyhetsmorgons tittare i och med det årliga inhoppet som programledare. Idén daterar tillbaka till 2015 då ordinarie programledare Jesper Börjesson var på semester. Den 10 augusti är det åter dags för det uppskattade inslaget där Casten Almqvist guidar tittarna genom förmiddagens ämnen.

- Det känns hedrande att återigen få delta i arbetet med Sveriges bästa och största morgonprogram. Att gästspela i studion blir svårare varje gång eftersom redaktion och ordinarie programledare lyckas höja nivån på programmet år från år, säger Casten Almqvist.

Programmet kommer att bjuda på en bred innehållsmix som redaktionen tillsammans med Casten Almqvist – som själv har en bakgrund som journalist och bred erfarenhet från publicistiska sammanhang – arbetar fram under ledning av redaktör Anja Nisshagen. Och bland medarbetarna på Nyhetsmorgon finns numera en utbredd rutin i att gemensamt förbereda sommarvikariatet.

- Nyhetsmorgon är ett program som ställer höga krav på både redaktion och programledare. Det känns bra att ha en vd som tryggt och säkert kan gå in och leda programmet. Att Casten gör det här gästspelet en gång per år är en tradition som uppskattas av redaktionen. Det är ett viktigt och bra tillfälle att dela erfarenheter som är värdefulla för alla parter, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon.

Nyhetsmorgon är Sveriges största morgon-tv-program och programmet fortsätter att växa såväl digitalt som linjärt. Mellan januari och maj 2019 syntes en ökning på 15 procent sett till antalet strömstarter på TV4 Play jämfört med samma period föregående år. Samtidigt fortsätter programmet att locka en storpublik också linjärt – under vardagar når man i genomsnitt drygt 810 000 tittare och motsvarande 1 100 000 på helger.

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon mellan klockan 07.58 och 11.28 den 10 augusti 2019.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00