Press

TV4 rekryterar vetenskapsreportern Susanna Baltscheffsky

Film & Serier

Den erfarna och meriterade vetenskapsjournalisten Susanna Baltscheffsky tar plats i TV4:s nybildade vetenskapsredaktion.

Susanna Baltscheffsky har varit miljö- och vetenskapsjournalist i över 30 år. Hon kommer närmast från Sveriges Radios vetenskapsredaktion där hon har varit producent för miljöprogrammet Klotet. Baltscheffsky har tidigare varit chefredaktör för Ny Teknik och arbetade som miljö- och klimatreporter på Svenska Dagbladet under 17 år. Hon har en examen i biologi från Stockholms universitet.

-  TV4 gör en genomtänkt satsning på klimat och vetenskapsjournalistik. Jag är mycket glad över att få vara med i den, och det ska bli spännande att nu även få ta sig an de här frågorna genom tv med sitt rörliga berättande och sin genomslagskraft, säger Susanna Baltscheffsky. 

-  Susanna är en skicklig och kunnig journalist, med lång erfarenhet och breda kunskaper som sträcker sig från hållbarhet till teknik. Ett superproffs som nu blir en viktig del av vårt journalistiska uppdrag att skildra, fördjupa, granska och navigera i den omvärld som förändras, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle.

TV4:s nybildade vetenskapsredaktionen tillhör nyhetsredaktionen och kommer att bestå av ett team specialreportrar som även jobbar över avdelningsgränserna med olika redaktioner och samhällsprogram.

Bilder

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00