Press

2018

Alexander Axén och andra sportprofiler ger tips och råd till framtidens ungdomsidrott

Sport

För att samla goda råd till ungdomsidrottens goda krafter har C More skapat nya kortfilmer där sportprofiler ger tips till ledare inom ungdomsidrotten, med fokus på värderingsarbete och att bryta gamla normer. Bland de som ger sina tips finns bland annat Shanga Aziz från Locker Room Talk och idrottsforskaren Cecilia Åkesdotter, men också C Mores egna expertkommentatorer Alexander Axén och Sanny Lindström – båda med egna erfarenheter från såväl elit- som ungdomsidrott.

Kristina Ohlssons succéböcker blir kriminalserie på C More och TV4

Film & Serier

Brutala våldsdåd skakar Stockholm i C Mores och TV4:s nya originalserie Sthlm Requiem. Kristina Ohlssons succéböcker står som förlaga och handlingen kretsar kring kriminologen Fredrika Bergman, som efter en tragisk bilolycka börjar arbeta som civil utredare inom polisen. Rollen som Fredrika spelas av Torpederna-stjärnan Liv Mjönes och i övriga huvudroller syns prisade Jonas Karlsson och Alexej Manvelov, från Innan vi dör. Sthlm Requiem har planerad streamingpremiär på C More under 2019.

Så blir C Mores nya originalserie Gråzon

Film & Serier

En skarpladdad missil hittas i en lastbil i Göteborgs hamn. En kvinna blir gisslantagen i sitt eget hem i Köpenhamn. Två till synes slumpmässiga incidenter som visar sig vara sammankopplade och delar av ett planerat terrordåd med ett gemensamt mål - Skandinavien. Det är upprinnelsen till C Mores nya originalserie Gråzon - en svensk/dansk dramathriller med välrenommerade Tova Magnusson, Hollywoods nya älskling Birgitte Hjort Sørensen och stjärnskottet Ardalan Esmaili i huvudrollerna.

1 800 SFI-lärare: Så har svensk film gjort skillnad i undervisningen av nyanlända

Film & Serier

I september lanserade C More initiativet ”Filmtegration” som gör det möjligt för SFI att använda svensk film i undervisningen. Sen dess har 1 800 lärare registrerat sig för tjänsten – och 8 av 10 upplever att filmerna gör det roligare för eleverna att lära sig både svenska språket och kulturen. Nu släpps ytterligare tre filmer för Filmtegration: ”Måste gitt”, ”Jätten” och Beckfilmen ”Steinar”.

2017

Fortsatt digital kraftsamling – Mathias Berg blir operativ chef för både TV4 och C More

Corporate & Annat

Bonnier Broadcasting fortsätter att bygga positionen som den ledande aktören inom rörlig bild i Sverige. Mathias Berg, i dag operativ chef för TV4, blir ny operativ chef även för C More, med uppdrag att samordna och knyta ihop verksamheterna och tjänsterna ytterligare, inte minst digitalt. Härigenom skapas ännu bättre förutsättningar att accelerera tillväxten inom både reklam-tv och betal-tv-verksamheten. I samband med det försvinner vd-rollen på C More, och Manfred Aronsson lämnar företaget.

Världens bästa basketliga NBA - flyttar in till Sportkanalen 29 oktober

Sport

En glädjande nyhet för alla basketfans i Sverige. C More stärker upp Sportkanalens redan starka sportutbud och har säkrat rättigheten till världens i särklass bästa basketliga, NBA. På torsdagarna på Sportkanalen sänds magasinet NBA Action och varje söndag kväll visas veckans match från ligan. Premiären blir söndag 29 oktober på Sportkanalen när San Antonio Spurs möter Indiana Pacers.

Sportkanalen har premiär 14 oktober – inleder med stormöte i SHL

Sport

Nu står det klart att C Mores nya storsatsning Sportkanalen har premiär lördag den 14 oktober. Under premiärhelgen kommer Lasse Granqvist, Olof Lundh och Anna Brolin bland annat guida tittarna genom fullspäckade omgångar i Allsvenskan, SSL och Superettan, där västkust-mötet Halmstad BK - IFK Göteborg och kampen om allsvensk plats mellan Dalkurd - Öster visas i sin helhet, liksom klassikermötet Leksand-AIK i HockeyAllsvenskan.

Svensk film hjälper nyanlända att lära sig språket och kulturen

Film & Serier

163,000 asylsökande kom till Sverige hösten 2015 men det är först nu som många av dem påbörjar SFI. För att göra det enklare och roligare att lära sig språket och kulturen har C More initierat ”Filmtegration” som gör det möjligt för SFI att använda svensk film i undervisningen, bland annat ”Sällskapsresan” och ”Så som i himmelen”. Tillsammans med SFI-pedagoger har C More också utvecklat nya utbildningsmaterial till filmerna.

Ack Värmland, Så mycket bättre, en ny sportkanal, rafflande drama, politikerdebatter och 25 år med Nyhetsmorgon – en storslagen tv-höst väntar

Film & Serier

Höstrusk, kyla och frost - vad gör det när man äntligen kan få så många värmande tv-upplevelser? TV4, C More, TV4 Play och Sjuan är ivriga att trycka på play för alla starka premiärer och nya säsonger av efterlängtade favoriter. Det som väntar är bland annat en splitterny sportkanal, en andra säsong av gôrsköna Ack Värmland, ett bankrån i den nya dramakomedin Enkelstöten, en efterlängtad fortsättning av hyllade dramathrillern Modus, sylvassa partiledardueller och 25-årsjubileum i Nyhetsmorgon.

Gråzon – en ny originalserie från C More med terrorism som tema

Film & Serier

Gråzon är en dramathriller på tio avsnitt som skildrar händelserna runt ett planerat terrorattentat mot Skandinavien. Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbetar som ingenjör specialiserad på drönare. Hon blir tagen som gisslan i sitt egna hem av terrorister samtidigt som säkerhetspolisen i Sverige, ledd av SÄPO-agent Eva (Tova Magnusson), och de danska kollegorna på PET försöker förhindra en förestående terrorattack. De båda kvinnornas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel.

The White Princess till C More i april

Film & Serier

I The White Princess fortsätter turerna kring det engelska kungahuset från The White Queen. Nu tvingas ”den vita drottningens” dotter Elisabeth av York (Jodie Comer från “Thirteen”) in i ett äktenskap av politiska skäl. HBOs hyllade politikersatir Veep med Julia Louis-Dreyfus är tillbaka med en ny säsong, och maktintriger vankas också i påkostade Versailles där solkungen Ludvig XIV styr händelseförloppet. Samtliga serier streamas hos C More i april.

Svenskens bild av Thailand i sociala medier- ett vykort från paradiset?

Film & Serier

Strand, hav och palmer är de motiv från Thailand som svensken helst delar i sociala medier; detta porträtteras i den nyskapade ’Farangbilden’, som är uppbyggd från resultatet av en bildanalys C More beställt. En paradislik bild som är långt ifrån de mörka bakgator i Thailand där C Mores nya originalserie Farang utspelar sig. – Vi vill återskapa en image av turistdrömmen och inkorporera den i vilka vi är på våra sociala medieflöden, säger Katarina Graffman, doktor i antropologi.

Actionvår med Into the Badlands och Hap and Leonard

Film & Serier

Det blir mycket action och spänning att streama på C More under de kommande veckorna. Serierna Hap and Leonard och Into the Badlands är tillbaka med exklusiva premiäravsnitt i slutet av mars. Redan nästa vecka går det att streama hela säsong ett av Ockupationen efter Jo Nesbøs bok samt tv-serieversionen av Stieg Larssons millennium-trilogi. Sist men inte minst läggs nya Johan Falk-titlar till C Mores streamingbiliotek av filmer med den populäre polisen.

Ola Rapace på Thailands bakgator i nya dramathrillern Farang

Film & Serier

Farang är C Mores andra svenska originalserie efter succén med Saknad. Ola Rapace och Louise Nyvall spelar huvudrollerna i denna dramathriller, där en pappa och hans dotter försöker hitta vägen tillbaka till varandra genom ett kriminellt skuggland på Thailands bakgator. Erik Leijonborg har regisserat och Malin Lagerlöf står för manus till Farang, vars två första avsnitt får streamingpremiär på C More 9 mars.

Nu startar omröstningarna för Guldgallret 2017

Sport

Inför slutspurten av HockeyAllsvenskan 2016/2017 börjar nu jakten på ligans bästa junior och arbetet med att utse vinnaren av Guldgallret 2017. Med hjälp av fansen och den namnkunniga expertjuryn utses en värdig vinnare. Vinsten, förutom den stora äran, är 100 000 kronor som går till oavkortat till ungdomsverksamheten hos klubben där vinnaren spelar. Vinnaren av Guldgallret 2017 tillkännages i C Mores sändning under den sista omgången i mars.

Premiär för Enhager möter på C More Golf

Sport

C More Golf inleder golfåret 2017 med premiär av det nya golfmagasinet Enhager möter, med start på tisdagen den 24 januari klockan 21:00 i C More Golf. I programmet får vi följa idrotts- och näringslivscoachen Kjell Enhager då han under fem tisdagar träffar golfprofiler och kända svenskar för att ta reda på deras hemligheter och vilka detaljer som gör skillnaden. Enhager möter visas på C More Golf, cmore.se och i C Mores app, som finns tillgänglig på de flesta enheter.

2016

Så sänds de första omgångarna i Allsvenskan 2017

Sport

Allsvenskan 2017 inleds på lördagen den 1 april 2017 kl. 13 då IFK Göteborg tar emot de svenska mästarna Malmö FF på Ullevi. Premiärmatchen följs av match mellan nykomlingen Halmstads BK och Östersunds FK på Örjans vall. Dagen därpå, söndagen den 2 april, möts IFK Norrköping och Hammarby IF på Östgötaporten, AIK möter BK Häcken på Friends Arena och GIF Sundsvall gästas av nykomlingarna Athletic FC på Idrottsparken. Måndagen den 3 april spelas de två sista matcherna som summerar omgång 1.

Fira hockeyjulen på C More och TV12

Sport

Inför jul- och nyårshelgen 2016 laddar C More och TV12 upp med en rejäl smällkaramell i hockeyutbudet. Tittarna får en fullspäckad hockeyjul med över 150 timmar ishockey från Annandagen, då SHL kör full omgång, HockeyAllsvenskan inleder sin mellandagsmangling och juniorkronorna premiärspelar mot Danmark i junior-VM, fram till Trettondagshelgen som tjuvstartartar med HockeyAllsvenskan, följs av JVM-finalen och avslutas med ännu en full SHL-omgång.

Lasse Granqvist förlänger med C More och TV4-Gruppen

Sport

C More och TV4-Gruppen har skrivit ett nytt kontrakt med Lasse Granqvist, som gör att tittarna kommer se och höra mer av Sveriges främsta sportkommentator under lång tid framöver. Granqvist, som flera gånger prisats både i rollen som sportjournalist och kommentator kommer främst att arbeta med SHL och Allsvenskan samt kommande stora internationella mästerskap. Närmast som kommentator på plats i Kanada under Junior-VM i hockey, som börjar på Annandagen i TV12 och C More.

Falling Water, Cardinal och Ice är C Mores vinterserier

Film & Serier

Sci fi-serien Falling Water blir en av C Mores julklappar i år - hela första säsongen är tillgänglig för streaming från 23 december. I vinter kommer två andra nya serier. Kanadensiska Cardinal är baserad på Giles Blunts prisbelönta böcker om kriminalaren John Cardinal, med Billy Campbell i titelrollen. Donald Sutherland finns bland de medverkande i Ice, historien om en familj som slår sig fram i den korrupta diamantbranschen. Och kritikerfavoriten Girls återvänder för en sista säsong.

Livepåhälsning av Bergström och Nutley när Saknad biovisas från Lappland till Skåne

Film & Serier

Colin Nutleys kriminaldrama Saknad, som får premiär på C More på nyårsdagen, utspelar sig i ett litet svenskt samhälle. Därför hälsar Nutley och seriens stjärna Helena Bergström på i några svenska städers biografer genom en unik livesändning från Stockholm i samband med en förhandsvisning av Saknad 6 december. Visningarna sker i en rad städer från Åsele i Lappland till Osby i Skåne, i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Säsongens främsta spelare och ledare uppmärksammas i Allsvenskans Stora Pris

Sport

Ikväll klockan 20.30 är det äntligen dags för Allsvenskans Stora Pris där de bästa spelarna från Allsvenskan koras med hjälp av en namnkunnig expertjury. Allsvenskans Stora Pris ser ni på C More Sport, TV12 och streamas fritt på C More, Fotbollskanalen och Allsvenskan.se. I programmet guidar C Mores Jonas Dahlquist tittarna genom kvällen tillsammans med experten Anders Andersson, krönikör Olof Lundh och med flera gäster, däribland U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson.

Allsvenskans Stora Pris korar säsongens främsta insatser

Sport

Den 17 november klockan 20.30 är det äntligen dags för Allsvenskans Stora Pris där de bästa spelarna från Allsvenskan koras med hjälp av en namnkunnig expertjury. Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport, TV12 och streamas fritt på C More, Fotbollskanalen och Allsvenskan.se. I programmet guidar C Mores Jonas Dahlquist tittarna genom kvällen tillsammans med experten Anders Andersson, krönikör Olof Lundh samt flera gäster, däribland U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson.

Gåsmamman med Alexandra Rapaport är tillbaka 24 november

Film & Serier

Snart är det premiär för den efterlängtade andra säsongen av seriesuccén Gåsmamman, som blev den första i raden av C Mores svenska premiärserier. Alexandra Rapaport har uppmärksammats för sin dubbelroll som samproducent och stjärna. Nu dras hennes rollfigur Sonja in i nya scenarion som sätter familjens liv på spel. Rollistan har fått förstärkning av bland andra Allan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer, Bahar Pars, Cilla Torell och Anastasios Soulis. Säsong ett av Gåsmamman kan streamas på C More.

Jude Laws The Young Pope till C More samtidigt som påve Franciskus besöker Sverige

Film & Serier

Den Oscarbelönade filmskaparen Paolo Sorrentinos första serie The Young Pope inleds på C More 26 oktober, några dagar innan påve Franciskus besöker Sverige. I serien gestaltar Jude Law den förste amerikanske påven, Pius XIII - ung, intrigant och kontroversiell. Diane Keaton spelar hans mentor, syster Mary. C More arrangerar en specialvisning av The Young Pope i samarbete med Katolskt Forum i Stockholm.

Inspelningsstart för ny säsong av Torpederna idag

Film & Serier

Idag startar inspelningarna av säsong två av Torpederna, succéserien där Torkel Peterson spelar kåkfararen Sonny som mot alla odds vill leva Svenssonliv med Camilla (Liv Mjönes). I första säsongen blev Leo Razzak en favorit som Sonnys sidekick, den enerverande citatmaskinen Nima. Måns Herngren regisserar och bland de nya namnen hittar man Carolina Gynning, Anna Bjelkerud och Leif Ahrle samt norska stjärnan Rune Temte. Säsong två av Torpederna får premiär på C More under 2017.

Historiskt avtal klart – C More och TV4 i rekordsatsning på svensk landslagsfotboll

Sport

TV4 och C More genomför nu den största satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll. Genom ett nytecknat avtal med UEFA har TV4 och C More säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022. I rättigheterna ingår EM-kval, VM-kval och den nya viktiga turneringen UEFA Nations League, liksom alla europeiska kvalmatcher till EM och VM. Därmed befäster TV4 och C More sin position som den självklara destinationen för svenska fotbollsfans.

Spelarenkät SHL 2016/2017: Skellefteå vinner grundserien – men Linköping tar guldet

Sport

Det blir Linköping som tar hem SM-guldet och grundserien vinns av Skellefteå, igen. Det tror i alla fall de SHL-spelare som deltagit den spelarenkät som C More genomfört inför seriestarten. I enkäten tippas bland annat också årets poängkung, bästa nyförvärv, bästa forward och SHLs största stjärna, där årets röster pekar på en och samma spelare, Skellefteås Joakim Lindström.

Premiär för C More Manager SHL

Sport

På lördag den 17 september spelas säsongens första matcher i SHL. Redan idag öppnar registreringen för årets C More Manager SHL, där varje spelare kan mäta sina hockeykunskaper med vänner och kollegor. C More Manager SHL är ett kostnadsfritt manager-spel som baseras på den verkliga SHL-säsongen 2016/17 och fördelar poängen beroende på hur spelarna presterar. Spelets poängräkning startar på onsdagen den 21 september 2016 kl. 19.00 och pågår fram till den 20 december 2016.

Spelarenkät 2016-2017: AIK storfavorit bland HockeyAllsvenskans spelare

Sport

När spelarna tycker till i C Mores spelarundersökning inför årets premiär i HockeyAllsvenskan är AIK klara favoriter. Hela 68 procent av spelarna menar att laget har störst chans till serieseger. Samtidigt ses deras tränare, Roger Melin, som seriens mest kompetenta, vilket ökar favorittrycket på AIK ytterligare. Undersökningen visar också att Almtuna väntas bli säsongens stora överraskning, att Björklöven har de bästa supportrarna och att Karlskogas Daniel Wessner ses som seriens största buse.

C More tar nytt grepp om HockeyAllsvenskan

Sport

Den 14 september är det nedsläpp i årets säsong av HockeyAllsvenskan. Med en nysatsning på produktionen, fler linjära sändningar än någonsin och fasta huvudmatchdagar med studio har årets säsong stora möjligheter att bli den bästa någonsin. C More inleder dessutom säsongen med att öppna upp matchen mellan Södertälje SK – AIK på lördagen den 17 september så att den, förutom på C More Sport, cmore.se och i C Mores app, även visas i TV12.

Så visas SHL-säsongen 2016/2017 på C More

Sport

Den 17 september är det dags för årets SHL-säsong att köra i gång. Inför säsongen gör C More en rad förbättringar som kommer ge tittarna ännu mer känsla och närhet. En av årets största nyheter är att C More flyttar in i en helt ny hockeystudio, med ett större utrymme att visualisera, analysera och diskutera matcherna på de olika arenorna runtom i landet. I premiäromgången möts Malmö och Frölunda. En sändning som, utöver C More, cmore.se och C Mores app, även visas i TV4.

C More och TV4-Gruppen storsatsar på svensk handboll – skriver nytt sexårigt avtal

Sport

Det står nu klart att TV4-Gruppen och C More förlänger samarbetet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll och skriver nytt avtal som gäller från och med 2017/2018 som sträcker sig ända fram till 2023. Förlängningen innebär att TV4-Gruppen och C More fortsätter att sända Handbollsligan (herr) och SHE - Svensk HandbollsElit (dam) samt flera av Sveriges landskamper.

Handbollen flyttar in på C More

Sport

I mitten av september startar Handbollsligan (Herr) och Svensk HandbollsElit (Dam). Nytt för i år är att sändningarna byter digital plattform och flyttar från TV4 Play Premium för att sändas digitalt på cmore.se och i C Mores app. Där sänds samtliga herrmatcher och 25 utvalda dammatcher. Utöver de digitala sändningarna på C More visas hela 90 av säsongens matcher, fördelat på cirka 65 herr- och cirka 25 dammatcher på TV4 Sport.

Halt and Catch Fire är tillbaka med säsong tre

Film & Serier

Halt and Catch Fire, AMCs stilsäkra skildring av åttiotalets persondator-boom, är tillbaka på C More i augusti med säsong tre. Som datorrevolutionärer ser vi åter Lee Pace, Mackenzie Davis, Kerry Bishé och Scoot McNairy. Andra säsongen av dramadokumentärserien The Making of The Mob, som handlar om Al Capones Chicago, får premiär i september. Kompletta säsonger av två brittiska serier kommer också till C More i början av hösten: mysdeckaren Agatha Raisin och thrillerserien Safe House.

The Martian, The Hateful Eight, Creed och Flocken bland de första höstfilmerna på C More

Film & Serier

C More går mot en bred, varierad filmhöst med allt från utländska storfilmer till uppmärksammade svenska filmer. Bland de förra märks The Martian, Creed och The Hateful Eight, och i floran av svenska premiärer finns Flocken, Odödliga och Det vita folket. Här presenteras ett urval av premiärfilmerna i augusti och september, som man streamar på C More när man själv vill.

Kjell Enhager coachar stjärnorna på C More Golf i höst

Sport

C More fortsätter sin omfattande golfsatsning och presenterar det nya golfprogrammet Enhager möter, med premiär i C More Golf efter sommaren. I programserien, som består av fem olika avsnitt, möter idrotts- och näringslivscoachen Kjell Enhager både kända svenskar och svenska golfprofiler, som med en stark kärlek till golfen delar med sig av sina framgångsrecept. Enhager möter sänds på C More, cmore.se och i C Mores app.

Så sänder C More Wimledon 2016

Sport

Den 27 juni - 10 juli bjuder C More in till årets tennisfest, då den 130:e upplagan av Wimbledon avgörs på anrika All England Lawn Tennis & Croquet Club i London. Till favoriterna i singelklassen räknas de båda världsettorna Novak Djokovic och Serena Williams som i år ska försöka försvara sina titlar på herr- respektive damsidan. Djokovic jagar dessutom en äkta Grand Slam, då han kommer till turneringen med vinster i både Australian Open och Roland Garros i bagaget.

Så avgörs Allsvenskan 2016 - sändningstiderna spikade för omgång 13-30

Sport

De tolv första omgångarna i Allsvenskan är färdigspelande och närmast väntar ett uppehåll för EM-slutspel, som också sänds i C More. Den 9 juli återupptas Allsvenskan med omgång 13. Säsongen pågår sedan fram till omgång 30 som spelas på söndagen den 6 november. Sändningstiderna och kanaler för omgång 13-30 är nu fastställda och presenteras nedan. Samtliga matcher i Allsvenskan sänds på C More, cmore.se och i C Mores app.

​C More lanserar managerspel för fotbolls-EM

Sport

Med två veckor kvar till avspark i Fotbolls-EM lanserar C More managerspelet C More Manager EM. Spelet gör det möjligt för de sanna fotbollsentusiasterna att ta ut ett eget elvamannalag med spelare från de 24 deltagande nationernas trupper. Förutom att tävla om att bli Sveriges vassaste EM-manager, finns det också möjlighet att skapa egna miniligor för att mäta sina fotbollskunskaper med sina vänner kollegor och alla andra. Vinnarna i C More Manager EM kan räkna med fina priser.

Kristoffer Appelquist är död och Johan Glans World Tour of Skandinavien får streamingpremiär på C More

Film & Serier

Det blir en ovanligt rolig sommar på C More, där man kan streama ståupp med några av landets mest kända komiker. Kristoffer Appelquist är död, som under våren turnerat i Sverige, har spelats in för C Mores räkning och får premiär 6 juni. 1 augusti har C More streamingpremiär på Johan Glans World Tour of Skandinavien. En ny föreställning med Petrina Solange och kända ståuppshower med David Batra, Marika Carlsson, Soran Ismail, Mårten Andersson samt Özz Nujen kommer också till C More i juni.

Säsong två av Aquarius samt serier som The Missing, Extras, The Thick of It och Life on Mars till C More

Film & Serier

När Aquarius är tillbaka på C More 6 juli får vi följa polisen Sam Hodiaks (David Duchovny) fortsatta kamp mot Charles Manson i sextiotalets USA. Under sommaren landar också en rad brittiska succéer på C More. Räds alltså inte regniga sommardagar - de kan räddas genom sträcktittande på dramaserierna The Missing, The Team, Indian Summers och Life on Mars samt komediserierna The Office, Extras och The Thick of It.

C More sänder allt från The Players

Sport

Den 12-15 maj spelas årets upplaga av The Players, PGA-tourens egna tävling, på TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach, Florida. C More sänder från tävlingens alla dagar och finns både på plats i USA och i studion i Stockholm med reportrar, experter och kommentatorer. Förutom huvudsändningen visar C More även exklusiva bilder från Featured Groups (med bl a Henrik Stenson) och Featured Holes. Tävlingen är mest känd för sitt starka startfält och för en prispott på tio miljoner dollar.

Senaste Bondfilmen Spectre toppar C Mores filmsommar

Film & Serier

Lagom till midsommar är James Bond tillbaka på C More i Sam Mendes actionladdade Spectre. Början av sommaren erbjuder också Sverigepremiär av Påklädaren med Anthony Hopkins och Ian McKellen, Thomas Vinterbergs Far from the Madding Crowd, dokumentären Peggy Guggenheim: Art Addict och de svenska Från djupet av mitt hjärta och She’s Wild Again Tonight, bland mycket annat. Här presenteras ett urval filmpremiärer på C More under maj och juni. Från filmernas premiärdatum streamar man dem när man vill.

Miniteve till C More – svenskproducerade, pedagogiska filmer för de mindre barnen

Film & Serier

Nu kan man streama de svenska, pedagogiska Miniteve-filmerna exklusivt hos C More. Henry Chu, tidigare programledare för Hjärnkontoret, har skapat filmerna som stimulerar fantasi och igenkänning hos barn mellan ett och fyra år. ”C More har nu sevärda filmer även för familjens minsta, och som så mycket av vårt övriga innehåll är Miniteve svenskproducerat. Det är ett kvalitetstillskott”, säger Bo Thörnwall, programchef C More.

Peaky Blinders och Wentworth är tillbaka på C More i maj

Film & Serier

Två C More-serier är tillbaka i maj, och först ut är säsong tre av den kritikerrosade gangsterhistorien Peaky Blinders. Fängelsedramat Wentworth, nyinspelningen av Kvinnofängelset, har hunnit fram till säsong fyra. Samtliga tidigare säsonger av de serierna finns att streama på C More. Den kanadensiska dramaserien This Life kommer också till C More i maj, liksom de två första säsongerna av Starz-serierna Black Sails och Power. Och 9 maj kan man åter streama säsong ett av Gåsmamman.

Elitserien är tillbaka

Sport

Elitserien i Speedway är äntligen tillbaka. Inför årets säsong fokuserar C More på en huvudmatch per omgång med direktsändning från arenan och stor studioinramning. Säsongen inleds den 3 maj, då Piraterna möter Lejonen på Motala Arena. I år är också Masarna tillbaka i Elitserien och gör sin tv-premiär mot de regerande mästarna Elit Vetlanda som gästar Avesta Motorstadion i den andra omgången. Elitserien i Speedway visas på C More Sport, cmore.se och i C Mores appar.

Inspelningsstart idag för säsong två av Gåsmamman med Alexandra Rapaport

Film & Serier

Idag startar inspelningen av säsong två av C Mores största seriesuccé Gåsmamman. I höstas fick thrillerserien strålande recensioner, och Alexandra Rapaport uppmärksammades för sin dubbelroll som samproducent och stjärna. Nu dras hennes rollfigur Sonja in i nya scenarion som sätter familjens liv på spel. Den stjärnspäckade rollistan får förstärkning av bland andra Allan Svensson, Morgan Alling, Rakel Wärmländer, Bahar Pars, Cilla Torell, Tobias Zilliacus och Anastasios Soulis.

Så sänder C More årets första major, the Masters 2016

Sport

Den 6-10 april är det dags för årets första golfmajor, the Masters 2016. Tävlingen spelas på anrika Augusta National Golf Club i Georgia, USA. C More sänder över 100 timmar golf i världsklass med både experter på plats i USA och i studion i Stockholm. Sändningarna kommer att innehålla både en huvudsändning och en rad olika extrasändningar med fokus på kända hål och utvalda spelare. Hela the Masters sänds på C More Golf, på cmore.se och i C Mores appar.

Farang - ny thrillerserie med Ola Rapace i huvudrollen

Film & Serier

Efter ett uppmärksammat bankrån lämnas Rickard, som spelas av Ola Rapace, utan valmöjligheter. Han tvingas fly Sverige och överge sin familj för att börja om på andra sidan jorden. Det är utgångspunkten för nya dramathrillerserien Farang, som hade inspelningsstart 4 april och får premiär i C More under 2017. - Jag gick igång på far- och dotterrelationen som jag inte riktigt sett förut, och kan känna igen mig i på gott och ont, säger Ola Rapace.

Finalisterna i kategorierna Årets tränare och Årets forward i SHL Awards 2016 klara

Sport

SHL 2015/2016 har bjudit på prestationer i absolut världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 4 maj. Men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Årets tränare. Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 14 huvudtränare och lagkaptener samt av 28 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

Beck - Steinar slår Gunvalds rekord på C More

Film & Serier

Beckfilmerna fortsätter att slå rekord på C More. Nyfikenheten var stor inför Steinars entré i Beckfilmen med samma namn, som i lördags kväll lockade 216 000 tittare vilket är nytt rekord för en C More-premiär. Under helgen slog Steinar även den tidigare rekordhållaren Beck – Gunvalds streamingsiffror från nyårshelgen med råge. ”Det är fantastiska tittarsiffror, och Beck ger även streamingtjänsten en jätteskjuts. Det är C Mores motsvarighet till Melodifestivalen”, säger Bo Thörnwall.

The Night Manager och Hap and Leonard är vårens första serienyheter på C More

Film & Serier

C More fortsätter att presentera handplockade kvalitetsserier. 22 februari är det dags för The Night Manager med Hugh Laurie och Tom Hiddleston. Denna thrillerserie av Susanne Bier efter John le Carrés bok får innan dess urpremiär på Berlins filmfestival. HBOs Girls är tillbaka med säsong fem 22 februari, och 3 mars kommer Hap and Leonard till C More. James Purefoy, Christina Hendricks och Michael K Williams ses i Sundance TVs thrillerserie, som baseras på en svit böcker med kultstatus.

2015

Allsvenskan 2016 - Så sänds de första omgångarna i C More

Sport

C More inleder sändningarna av Allsvenskan 2016 lördagen den 2 april med samma match som avslutade 2015 där Malmö FF i sin hemmapremiär ställs mot Svenska mästarna IFK Norrköping. Dagen därpå visas årets första Fotbollssöndag i C More Sport där fjolårstvåan IFK Göteborg inleder med bortapremiär mot Falkenbergs FF och fjolårstrean AIK tar emot GIF Sundsvall på Friends Arena. Nykomlingen Östersund gör allsvensk premiär borta mot Hammarby på Tele 2 Arena måndag den 4 april.

Filmspäckad vinter på C More med allt från Beck till Terminator

Film & Serier

Filmåret på C More rivstartar på nyårsdagen med världspremiär på den första av fyra nya Beckfilmer. Det fortsätter med filmer som The Imitation Game, Svenskjävel, Still Alice, Nebraska, Terminator: Genisys och Kingsman: The Secret Service. Martin Scorsese har koppling till två dokumentärer, och bland barnfilmerna finns Det regnar köttbullar 2: Den stora matkampen samt Fåret Shaun – Filmen. Här presenteras ett urval vinterfilmer, som man efter deras premiärdatum streamar när man själv vill.

Verklighetens maffiamän och seriemördare i dramadokumentärer hos C More

Film & Serier

Under januari får två nya serier i dramadokumentärens form premiär på C More. I The Making of the Mob får vi lära känna de maffiabossar som under första halvan av 1900-talet byggde ett kriminellt imperium i USA. Den första av ett antal miniserier under namnet Serial Thriller skildrar hur seriemördaren Ted Bundys dåd lamslog en nation. Från och med deras premiärdatum streamar man serierna på C More när man själv vill.

Världspremiär för fyra nya Beckfilmer på C More

Film & Serier

På nyårsdagen är Martin Beck tillbaka i den första av fyra nya filmer som får exklusiv världspremiär hos C More. Ytterligare tre nya Beck-filmer får sedan urpremiär i början av februari, mars samt april på C More, där man streamar dem när man själv vill. I februarifilmen introduceras Becks nye kollega Steinar Hovland, spelad av Guldbaggebelönade Kristofer Hivju som vi även känner igen från Game of Thrones.

Thomas Turgoose och Andrew Shim från This is England ’90 besöker Stockholm

Film & Serier

Shane Meadows livsverk This is England - en långfilm och tre miniserier - kan streamas i sin helhet på C More i samband med att senaste miniserien får Sverigepremiär. Dessförinnan besöker två av huvudrollsinnehavarna, Thomas Turgoose och Andrew Shim, Stockholms filmfestival där den nyaste miniserien This is England ’90 körs som maratonvisning med tillhörande Face2Face-intervju.

Tredje säsongen av Halvvägs till himlen med Johan Glans får urpremiär på C More

Film & Serier

När Johan Glans återvänder i säsong tre i serien om den strävsamme kyrkoherden Albin, gör han det på C More. Den nya säsongen av Halvvägs till himlen premiärvisas på C More, där man också kan streama alla tidigare avsnitt av den populära komediserien. Sissela ” Filippa Bark” Benn gör nu entré i handlingen som excentrisk diakonissa. Två avsnitt i veckan kommer till C More, där man sedan streamar dem när man själv vill.

Lördagens sändningar i C More och Allsvenskan: Avgörandet slår rekord

Sport

Med 58 timmar livesänd sport blir lördagen den 31 oktober den enskilt största produktionsdagen i C Mores historia. Allt ramas in av en nio timmar lång maratondirektsändning med Tommy Åström som ciceron i studion i C More. Kombinationen av sista omgången och avgörandet av Allsvenskan, sex matcher i SHL, fyra matcher i Hockeyallsvenskan och dessutom ett antal matcher från WTA- och ATP-tennisen utgör en fullspäckad historisk sportproduktionsdag.

Allsvenskans bästa spelare äras i Allsvenskans Stora Pris i C More torsdag 5 november

Sport

Den 5 november klockan 20.00 är det äntligen dags för C Mores och Fotbollsmagasinet Offsides Allsvenskans Stora Pris i samarbete med Svensk Elitfotboll – ett årligt återkommande direktsänt evenemang med fullt fokus på Allsvenskan. Med hjälp av en namnkunnig expertjury ska ett antal utmärkelser delas ut till stjärnorna i landets högsta fotbollsserie. Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport och fritt på cmore.se, samt via ett antal andra plattformar.

New Yorks hårda balettvärld skildras i Flesh and Bone på C More

Film & Serier

En begåvad dansös har enorma möjligheter men utsätter sig också för stora risker. På vägen mot toppen konfronteras Claire (Sarah Hay) med avundsjuka kollegor, hänsynslösa män med makt och inte minst sina egna demoner. Producenten bakom ”Breaking Bad” har skapat Starz nya dramaserie Flesh and Bone som kommer till C More dagen efter USA-premiären. Från och med den 10 november streamar man hela säsong ett när man själv vill.

Svenska serier får urpremiär på C More

Film & Serier

C More har mest svenskt filminnehåll av alla, däribland de senaste biofilmerna och världspremiär på Beck-filmerna. Nu satsar C More även på nya svenska serier. Dramathrillern Gåsmamman med Alexandra Rapaport får urpremiär på C More i november, liksom säsong tre av komediserien Halvvägs till himlen med Johan Glans. ”Våra kunder är vana vid exklusiva utländska premiärserier - nu adderar vi svenska kvalitetsserier som man också streamar när man själv vill”, säger Bo Thörnwall, programchef C More.

AMCs storserie Into the Badlands till C More i höst

Film & Serier

AMCs nya storserie utspelar sig under en framtida era i mänsklighetens historia där den starkes rätt gäller. Krigare kallas Clippers, och de som tjänar traktens mäktigaste baron får hög status. Daniel Wu spelar den fruktade Clippern Sunny, vars syn på tillvaron förändras när han får en hängiven elev. Into the Badlands inleds på C More den 16 november, dagen efter USA-premiären. Från och med varje avsnitts premiärdatum streamar man C Mores serier när man vill.

C More stärker greppet om svensk film via nya output-avtal med SF, Stella Nova och Anagram

Film & Serier

Nya exklusiva first pay-avtal med Svensk Filmindustri samt produktionsbolagen Stella Nova och Anagram cementerar C Mores profil som svensk films naturliga hemvist, där man streamar hundratals välkända lokala filmer när man själv vill. Här finns allt från världspremiären på Beck till de senaste svenska biofilmerna. ”C More är störst i Norden på svensk film och nu vässar vi utbudet ännu mer. Vi har såväl premiärfilmerna som svenskarnas storfavoriter”, säger Manfred Aronsson, VD C More.

C More-trion Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström i ny podcast

Sport

Imorgon är det premiär för den nya podcasten ”Sporthuset” med C More-profilerna Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström. Granqvist och Åström gör för första gången ett återtåg tillsammans in i radioformatet för att diskutera och med egna anekdoter skildra aktuella såväl som tidlösa sporthändelser. Till sin hjälp har de fotbollsexperten Jens Fjellström. – Mycket förenar oss tre men vi har också olikheter, som nog kommer leda till spännande samtal, säger Lasse Granqvist.

Michael K Williams och Kristen Wiig i syndens näste

Film & Serier

Härom året premiärvisade C More den storslagna miniserien The Spoils of Babylon, skapad av legendaren Eric Jonrosh - misstänkt lik Will Ferrell - och intensivt agerad av stjärnor som Kristen Wiig och Haley Joel Osment. Nu är de alla tillbaka i Jonrosh nya skapelse The Spoils Before Dying, en noir-doftande mordhistoria som utspelar sig i änglarnas stad. Michael K Williams från ”The Wire” gör här sin kanske tyngsta prestation någonsin. Alla avsnitten blir tillgängliga för streaming den 28 augusti!

David Duchovny jagar Charles Manson i thrillerserien Aquarius

Film & Serier

I C Mores nya thrillerserie Aquarius slår sextonåriga Emma följe med en man som snart kommer att bli en av historiens mest ökända mördare. David Duchovny spelar polisen Sam Hodiak, som försöker rädda Emma ur Charles Mansons klor. Samtliga avsnitt av Aquarius blir tillgängliga för streaming 21 augusti. Terrorister är som vanligt måltavlan för Damien och Michael i Strike Back, vars sista säsong inleds på C More 1 augusti. Från och med varje avsnitts premiärdatum streamar man C Mores serier när man vill.

Hobbit: Femhäraslaget, Turist, Gone Girl, minioner och mycket mer under C Mores filmsommar

Film & Serier

C Mores utbud är räddningen om regnmolnen hopar sig, med mycket film att njuta av när och var man vill. Bland sommarpremiärerna finns sista filmen i Hobbit-trilogin, Guldbaggevinnaren Turist och David Finchers Gone Girl. Bioaktuella minioner är i högform i Dumma mej 2 och pappskallen Frank ses i dramakomedin med samma namn. Här är ett litet urval av C Mores sommarfilmer, som man från och med angivet premiärdatum ser när man själv önskar.

BBCs Jonathan Strange & Mr Norrell till C More

Film & Serier

I miniserien Jonathan Strange & Mr Norrell, som nyligen haft premiär i England, möts två män som har magiska krafter gemensamt. Napoleon-erans England är en turbulent tid, då magi kan användas på många sätt. BBCs miniserie, som är baserad på en prisbelönt roman, har fått fina recensioner inte minst för Bertie Carvels och Eddie Marsans insatser i titelrollerna. Den 6 juli finns Jonathan Strange & Mr Norrell tillgänglig att strömma i sin helhet på C More.

Robert Kviby utses till CDO på C More och blir ansvarig för den nya SVOD-tjänsten med samma namn

Sport

Robert Kviby tar steget till den kombinerade posten som CDO och vice VD för C More. I sin nya roll tar han arbetet med Bonnier Broadcastings samlade SVOD-tjänst C More vidare. ”Vi ska realisera potentialen med streamad video med en enklare, mer lokal och mänsklig tjänst”, säger Robert. Tjänsten förenar dagens C More-utbud av sport, film och serier med ytterligare kvalitetsutbud från bland annat TV4-Gruppen.

C More förvärvar exklusiv sändningsrätt till HockeyAllsvenskan i nytt fyraårsavtal

Sport

C More har tecknat avtal med HockeyAllsvenskan om de exklusiva sändningsrättigheterna till Hockeyallsvenskans seriespel som löper säsongerna 2015/2016 till och med 2018/2019. – Det fyraåriga avtalet innebär att C More sänder samtliga matcher, och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed samlas på ett och samma ställe för första gången, säger Manfred Aronsson, vd C More.

True Detective och Halt and Catch Fire tillbaka på C More

Film & Serier

Två av förra årets mest omtalade serienyheter är tillbaka på C More i sommar, direkt efter USA-premiären. Säsong två av HBOs polisdrama True Detective kretsar kring ett bisarrt mord i Kalifornien, och bjuder på en ensemble med Colin Farrell och Vince Vaughn i spetsen. I Halt and Catch Fire, AMCs dramaserie om åttiotalets dynamiska datorbransch, vill Joe (Lee Pace) leva ett lugnare liv men har sin rebelliska ådra i behåll.

Finalisterna i kategorierna Årets Rookie och Mest värdefulle spelare i SHL Awards klara

Sport

SHL 2014/2015 är färdigspelad och säsongen har bjudit på prestationer i världsklass på många håll. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 27 april. Finalisterna i kategorierna i Årets back, Årets målvakt, Årets tränare och Årets forward är klara sedan tidigare. Nu har juryn sagt sitt i de två sista jurykategorierna och finalisterna i Årets rookie och Mest värdefulle spelare är klara. Priset till Årets Rookie presenteras av Svenska Spel och förutom äran tilldelas 50 000 sek

Miniserien The Trip to Italy och BBCs Peaky Blinders till C More 2 maj

Film & Serier

I maj kan anglofilerna glädjas åt en humorsuccé och en omtalad gangsterhistoria på C More. Steve Coogan och Rob Brydon briljerar med imitationer och insikter i miniserien The Trip to Italy. Cillian Murphy, Sam Neill och Tom Hardy ses i Steven Knights dramaserie Peaky Blinders, som utspelar sig i tjugotalets Birmingham. Samtliga avsnitt av The Trip to Italy och de två första säsongerna av Peaky Blinders blir tillgängliga på C More 2 maj.

C More förvärvar exklusiva sändningsrätten till PGA-touren i golf i nytt 6-årsavtal

Sport

C More har tecknat avtal med PGA Tour om de exklusiva sändningsrättigheterna till världens största och mest prestigefyllda golftour, PGA-touren, som löper från 2016 till och med 2021. Det sexåriga avtalet innebär att världens högst rankade golftour och de största golfstjärnorna såsom Rory McIlroy, Tiger Woods och Henrik Stenson går att följa på C More från och med nästa år. C More startar i samband med det den första renodlade svenska golfkanalen med helsvensk paketering.

Två nya Beckfilmer, senaste X-Men, Rio 2, Gatsby och Les Misérables på C More i vår

Film & Serier

De första nya Beck-filmerna slog alla rekord på C More i januari, och intresset är lika stort inför de två som har exklusiv premiär i mars. C More-abonnenterna får mer action i bland annat de senaste filmerna om X-Men och Transformers. Starka känslor och stora stjärnor bjuds i påkostade Les Miserébles och Den store Gatsby. Här presenteras ett urval av C Mores premiärfilmer i mars och april, som man från och med premiärdatum tittar på när man själv vill.

C More, TV12 och TV4 i gemensam storsatsning på SM-slutspelet

Sport

Nu är det klart att SM-slutspelet är tillbaka i TV4-Gruppen samtidigt som det fortsatt sänds i C More. I en stor gemensam satsning visas SM-slutspelet 2015 i C More samt TV4-Gruppens TV12 och TV4. Det drar igång torsdagen den 12 mars i C More med kvartsfinaler som är utspridda med två matcher per dag dagligen över två veckor. Men först ut är Play In i C More och TV12 lördagen den 7 mars. Semifinalerna är uppdelade i C More, TV12 och TV4 medan hela finalserien sänds i TV4.

Första omgången i Allsvenskan – så sänds den i C More

Sport

C More inleder sändningarna av Allsvenskan 2015 med nykomlingen Hammarbys hemmapremiär mot BK Häcken på påskafton lördagen den 4 april. Dagen därpå är det dags för Fotbollssöndag i C More Sport där Djurgården spelar hemma mot Elfsborg och Göteborg tar emot Åtvidaberg. På annandagen är det hemmapremiär för nästa Stockholmslag, AIK, som möter Halmstad innan det är dags för allsvenskans andra nykomling, GIF Sundsvall, som på hemmaplan ställs mot mästarna Malmö FF.

Miniserien Book of Negroes får svensk premiär på C More

Film & Serier

1756 blir en 11-årig flicka kidnappad av slavhandlare i Västafrika. Hon överlever resan över Atlanten och blir såld till en plantage i South Carolina, och i miniserien Book of Negroes får vi följa hennes händelserika liv. Aunjanue Ellis, Cuba Gooding Jr. och Louis Gossett Jr. ses i serien som baseras på Lawrence Hills bästsäljande bok. En dag innan USA-premiären får Book of Negroes premiär på C More, där man ser avsnitten när man själv vill.

2014

Zlatan-klassiker den totala PSG-uppladdningen i C More

Sport

Som uppladdning inför Zlatan Ibrahimovics PSG-matcher frossar C More i Zlatan och sänder timmeslånga sammandrag av de största fotbollsögonblicken från en sagolik karriär. Nyårsdagen innebär Zlatan-maraton med totalt 12 timmars matchsammandrag från några av de allra hetaste drabbningarna med de absolut bästa prestationerna. Och som en upptakt inför premiärsändningen av PSG i C More lördagen den 10 januari när de möter Bastia borta, sänder C More dessutom två till fyra av matchsammandragen per dag; mån-fre.

Färska säsonger av Girls, Looking, Banshee och Shameless på C More i vinter

Film & Serier

När vintermörkret lagt sig bjuder C More på de senaste säsongerna med tjejerna i Girls och killarna i Looking, de hyllade komediserierna från HBO. Vi återvänder också till hålan Banshee i Cinemax skönt solkiga actionserie, och till familjen Gallagher i Shameless, Showtimes serie om livet på Chicagos skuggsida. Serierna har Sverigepremiär på C More kort efter den amerikanska urpremiären, och på C More Play ser man dem när man själv vill.

Älskad hundraåring, Beck och senaste Oscarvinnaren bland C Mores julfilmer

Film & Serier

C Mores abonnenter firar jul med Robert Gustafsson som sällsynt poppis hundraåring och det nya året med svenskarnas favoritpolis Martin Beck. I december och julhelgen bjuder vi också på årets Oscarvinnare 12 Years A Slave och filmer från hyllade regissörer som Wong Kar-Wai, Agnès Jaoui, Michel Gondry, Darren Aronofsky, Whit Stillman och Michael Winterbottom. Här presenteras ett urval av C Mores kommande filmpremiärer; man ser dem när man själv vill på C More Play från och med det datum som anges.

Vinnarna i Allsvenskans Stora Pris 2014

Sport

Markus Rosenberg tog hem Allsvenskans Stora Pris och är alltså Allsvenskans mest värdefulla spelare. Malmö FF var de stora vinnarna i jurykategorierna ikväll med fem priser medan IF Elfsborg och IFK Göteborg kammade hem ett pris vardera när priserna i Allsvenskans Stora Pris delades ut i C More. Elfsborgs Anders Svensson fick dessutom äran att ta emot Fotbollskanalens pris till Årets röst och Årets mål blev Elfsborgs Johan Larssons mål mot Häcken 4 april.

Allsvenskans bästa spelare äras i Allsvenskans Stora Pris i C More torsdag 6 november

Sport

Den 6 november klockan 20.30 är det äntligen dags för C Mores och Offsides Allsvenskans Stora Pris i samarbete med Svensk Elitfotboll – ett årligt återkommande direktsänt fotbollsevenemang med fullt fokus på Allsvenskan. Med hjälp av en namnkunnig och noga utvald expertjury ska ett antal utmärkelser delas ut till stjärnorna i landets högsta fotbollsserie. Allsvenskans Stora Pris sänds på C More Sport och fritt på C Sports, samt via ett antal andra plattformar. C Mores Lasse Granqvist och Jens Fjellström.

Omtalade The Comeback med Lisa Kudrow får novemberpremiär på C More

Film & Serier

En gång gick Valerie Cherish från föredetting till pionjär inom reality-tv, nu försöker hon ta sig in i rampljuset igen genom att spela en nidbild av sig själv. Emmybelönade Lisa ”Vänner” Kudrow är tillbaka som Valerie i kultkomediserien The Comeback, nu mer meta än någonsin. Vi välkomnar också Laurie Metcalf och hennes kollegor på äldrevårdsavsdelningen tillbaka när andra säsongen av Getting On inleds. Serierna har svensk tv-premiär på C More 10 november, dagen efter USA-premiären.

Finalsäsongen av The Newsroom till C More i november

Film & Serier

Det har blivit dags att möta det dynamiska teamet på Atlantis Cable News en sista gång. Jeff Daniels har Emmybelönats för insatsen som Will McAvoy, nyhetsankaret som mot alla odds slåss för kvalitativ rapportering i rutan. Finalsäsongen av Aaron Sorkins The Newsroom består av sex avsnitt, som får svensk tv-premiär dagen efter USA-visningen. The Newsroom-avsnitten ses också på C More Play, där man tittar på dem när man vill. Serien finns även på Filmnet*.

Frances McDormand i kritikerhyllade Olive Kitteridge

Film & Serier

Oscarbelönade Frances McDormand spelar titelrollen i HBOs Olive Kitteridge, som fick stor uppmärksamhet när den nyligen visades på filmfestivalen i Venedig. Lisa Cholodenkos kritikerrosade miniserie tar en titt på livet i ett New England-samhälle, med bland andra Richard Jenkins, Bill Murray och Martha Wainwright i övriga roller. De två första avsnitten har svensk tv-premiär på C More 3 november, och de två återstående ses kvällen efter.

Nu startar Europas bästa liga i C More

Sport

Spanska La Liga är hetare än på länge när säsongen 2014/2015 sparkas igång nu på lördag den 23 augusti. För första gången sedan 2005 är det inte någon av jättarna Real Madrid eller Barcelona som är titelförsvarare. Förra säsongens dramatiska slutspurt med Atletico Madrids ligaseger har skapat revanschlusta hos de två största och nytt självförtroende för alla utmanare. För fans och tittare betyder det nio månaders fotbollsgodis med extra godbitar som El Clásico och Madrid-derbyn. C More och C Sports sänder.

Monica Z, Liberace, Mandela och Assange på C More i höst

Film & Serier

En rad höstpremiärer på C More handlar om känt folk, från Monica Z, Neil Young och Liberace till Nelson Mandela, Steve Jobs och Julian Assange. Filmer som Robocop, The Bourne Legacy och Argo bjuder på action och såväl komedier som familjefilm finns förstås också på repertoaren. Här presenteras ett urval filmpremiärer på C More First och C More First HD i september och oktober; premiärtid 21.00 om inget annat anges. De finns även på C More Play där man kan titta på dem när man själv vill, samt på Filmnet.

C More och TV12 sänder UFC Fight Night Stockholm

Sport

Nu är det klart att C More Extreme och TV4-Gruppens TV12 direktsänder när UFC kommer till Stockholm lördagen den 4 oktober. När UFC nu återvänder till Ericsson Globe Arena för tredje gången är den svenska MMA-scenen starkare än någonsin. Utöver galans huvudmatch med den isländska nationalhjälten Gunnar ”Gunni” Nelson kommer inte mindre än sex meriterade svenska UFC-fighters gå matcher på galan, varav tre på galans huvudkort.

Boardwalk Empire och Wentworth tillbaka på C More

Film & Serier

Sista säsongen av HBOs Boardwalk Empire utspelar sig under trettiotalets depression, när förbudserans slut påverkar Nucky Thompsons affärer. Joseph Kennedy och Eliot Ness dyker upp i handlingen under finalsäsongens gång. En sadistisk fängelsechef gör entré i säsong två av Wentworth, nyinspelningen av den klassiska tv-serien Kvinnofängelset. De svulstiga miniseriernas värld utforskas i parodin The Spoils of Babylon, där Tobey Maguire och Kristen Wiig utövar olämplig syskonkärlek.

Svensken väljer polisfilm i sommarstugan

Film & Serier

I en statistiskt säkerställd undersökning som C More beställt av Ipsos har tusen svenskar svarat på frågan vilken filmgenre de föredrar under sommarkvällarna. Polisfilmer är mest populära och bland de svenska filmpoliserna regerar Beck och Wallander, som båda ses på C More. Men var finns fansen - kan Beck tävla med Wallander på hans hemmaplan i Skåne? Dessutom har vi frågat hur många filmer man streamar under en regnig sommardag. Svensken kan tänka sig både tre och fyra filmer på raken.

Senaste Hobbit-filmen, Känn ingen sorg och Snabba Cash III bland C Mores sommarfilmer

Film & Serier

Vare sig man vill se action, äventyr, drama, komedi eller en omtalad svensk film finns de hos C More i sommar. Häng med Hobbit och Spider-Man, bli berörd av Mud, Hotell och Before Midnight, sjung med i Känn ingen sorg. Svensk spänning bjuds i Snabba Cash III samt i sex Wallanderfilmer, omaka par drabbar samman i The Heat och Rivalerna. Här är ett urval sommarfilmer med premiär 21.00 på C More First och C More First HD. Filmerna finns även på C More Play där man ser dem när man själv vill,samt på Filmnet.se

De sex sista Wallander-filmerna med Krister Henriksson får tv-premiär på C More

Film & Serier

Samtliga Henning Mankells romaner om Kurt Wallander har nu blivit film med Krister Henriksson i titelrollen, och under första veckan i juli premiärvisar C More de sex sista i den långa sviten. Charlotta Jonsson kliver in i handlingen som Kurt Wallanders dotter Linda i Den orolige mannen, som bygger på boken med samma namn. Filmerna ses även på C More Play, där man kan titta på dem när man själv vill. Wallanderfilmerna finns också på Filmnet*.

Heartless - ny dansk thrillerserie till C More i sommar

Film & Serier

Vid sidan av vampyrerna i True Blood och utomjordingarna i Falling Skies kommer ett par mystiska tvillingar att bidra till spänningen på C More i sommar. I den nya danska thrillerserien Heartless möter vi Sofie och Sebastian, två unga syskon som måste döda andra för att själva kunna överleva. Serien, som skapats för danska Kanal 5, får svensk tv-premiär 23 juni på C More - direkt efter premiären på säsong sju av True Blood. På C More Play samt Filmnet blir hela säsong ett tillgänglig 23 juni.

Steven Soderberghs The Knick med Clive Owen till C More

Film & Serier

Oscarbelönade Steven Soderbergh regisserar Clive Owen i första säsongen av HBO/Cinemax nya dramaserie The Knick, som utspelar sig på ett sjukhus i New York år 1900. I en omvälvande tid med hög dödlighet och få läkemedel kämpar engagerade läkare och sköterskor för att rädda liv. The Knick kommer till C More 9 augusti, dagen efter USA-premiären, och ses även på C More Play där man kan titta på avsnitten när man själv vill.

Sverigepremiär för Damon Lindelofs The Leftovers på C More i juni

Film & Serier

Justin Theroux, Liv Tyler och Christopher Eccleston ses i The Leftovers, där 140 miljoner människor försvunnit och lämnat ett gigantiskt tomrum samt en rad frågor efter sig. Damon ”Lost” Lindelof och Oscarnominerade författaren Tom Perrotta ligger bakom HBOs nya dramaserie, som kommer till C More dagen efter den amerikanska tv-premiären. The Leftovers ses även på C More Play där man kan titta på avsnitten när man själv önskar.

Tunga superhjältar, revolterande tjejer och HBO-filmer på C More i vår

Film & Serier

C Mores filmer i maj och juni bjuder på bredd och variation. Batman och Wolverine samsas med Spring Breakers och The Bling Ring, från HBO kommer en ny film med Julia Roberts samt föreställningen Billy Crystal: 700 Sundays. I utbudet finns också titlar som I lodjurets timma samt familjefilmer och dokumentärer. Här presenteras ett urval vårfilmer med premiär 21.00 på C More First och C More First HD, samt på C More Play där man tittar på dem när man själv vill.

Äntligen avspark! C More storsatsar på årets Allsvenska.

Sport

På söndag 30 mars klockan 15.00 är det avspark i årets fotbollsallsvenska. Första hemmalagen ut är Helsinborg som tar emot Djurgården, Brommapojkarna som får besök av Kalmar FF och Mjällby som möter Gefle på Strandvallen i Hällevik. Första omgången fortsätter på måndagen med bland annat tungviktsmötet AIK-IFK Göteborg på Friends Arena i Solna. Sedan följer ytterligare 29 omgångar av dramatiskt och kvalitativt fotbollsgodis, och självklart ser du alla 240 matcher exklusivt i C More.

Amatörspioner bidrar till segern i amerikanska frihetskriget

Film & Serier

Jamie Bell har huvudrollen i AMCs historiska spionthrillerserie Turn, den sanna berättelsen om Amerikas första spionring. The Culper Ring grundades 1778 på uppdrag av George Washington, och denna sammansvetsade grupp amatörer hjälpte till att vinna frihetskriget samtidigt som de lade grunden till modern spionteknik. Turn har svensk tv-premiär på C More Series och C More Series HD 8 april, två dagar efter USA-premiären. Serien ses även på C More Play där man kan titta

Turn, Believe, The Red Road och Game of Thrones på C More i vår

Film & Serier

Serievåren är här! Den inleds i helgen med omtalade dramathrillern The Red Road, och nästa helg är det dags för Oscarvinnaren Alfonso Cuaróns Believe. I början av april kommer Mike Judges Silicon Valley, senaste säsongerna av Game of Thrones och Veep och AMCs nya spionthrillerserie Turn. Samtliga serier har premiär kort efter sin amerikanska urpremiär, och finns förstås även på C More Play där man kan titta på avsnitten när man själv vill.

C More visar The Red Road från SundanceTV

Film & Serier

Med start 22 mars kan C Mores abonnenter följa The Red Road i dubbelavsnitt under tre lördagar. Denna omtalade dramathrillerserie, som nyligen hade amerikansk premiär, kommer från SundanceTV (”Top of the Lake”, ”Rectify”). I The Red Road åskådliggörs motsättningar i dagens USA genom konflikten mellan sheriffen Harold Jensen (Martin Henderson) och Phillip Kopus (Jason ”Game of Thrones” Momoa) som tillhör landets ursprungsbefolkning.

Dark Shadows, Kvartetten, Mitt längtande hjärta och Promised Land bland C Mores vårfilmer

Film & Serier

Bland filmerna i C Mores vårbukett finns Dark Shadows, Contagion, Kvartetten, Mitt längtande hjärta och Promised Land samt svenska Den som söker, danska I lodjurets timma och isländska Djupet. Dokumentärerna Dirty Wars och 20 Feet From Stardom, som tävlar om Oscarstatyetter i år, finns också i detta urval från mars och april. Filmerna har svensk tv-premiär 21.00 på C More First och C More First HD om inget annat anges, och finns på C More Play där abonnenterna tittar på dem när de själva vill. Filmerna ses

HBOs Silicon Valley och Veep på C More i april

Film & Serier

Mike Judge skrev humorhistoria med ”Beavis och Butt-Head” och “Office Space”. Hans nya komediserie för HBO utspelar sig i Silicon Valley, där dagens anspråkslösa dataprogrammerare kan vara morgondagens IT-stjärnor. Vi välkomnar även den prövade vicepresidenten Selina (Emmybelönade Julia Louis-Dreyfus) tillbaka. Veep och Silicon Valley har svensk tv-premiär på C More den 7 april, dagen efter USA-premiären. Serierna ses också på C More Play där man kan titta på dem när man vill.

Game of Thrones tillbaka på C More 7 april

Film & Serier

Fjärde säsongen av HBOs Game of Thrones, den största äventyrsserien i tv genom tiderna, är hett efterlängtad av miljontals fans världen över. Som C More-abonnent kan man bänka sig bara ett dygn efter den amerikanska urpremiären för att följa de senaste dramatiska förvecklingarna i Westeros. Abonnenterna hittar förstås också säsong fyra på C More Play, där man tittar på avsnitten när man själv vill. Säsongen ses även på Filmnet.se.

Alfonso “Gravity” Cuaróns och J.J. Abrams serie Believe till C More

Film & Serier

Alfonso Cuarón är den hyllade, Oscarnominerade regissören till bioaktuella ”Gravity”. J.J. Abrams är mannen bakom ”Lost”, de nya Star Trek-filmerna och nästa Star Wars-film. Tillsammans har de skapat den fantasieggande äventyrsserien Believe, där en exfånge försöker skydda en flicka med magiska krafter från människor som vill utnyttja hennes förmåga. Serien har svensk tv-premiär på C More 30 mars, och abonnenterna hittar den också på C More Play där man kan titta på avsnitten när man själv vill.

Shameless och House of Lies tillbaka på C More i vinter

Film & Serier

Två populära Showtime-serier är i februari tillbaka med nya säsonger på C More. I Shameless har tålmodiga Fiona (Emmy Rossum) konfronterat pappa Frank (William H Macy) på allvar efter att hans drickande tagit honom till akuten. Frågan är om det hjälper? Det slipade gänget i House of Lies glider vidare i tillvaron. Frågan är hur relationen mellan Marty (Don Cheadle) och hans konsultkamrater ser ut, speciellt den till Jeannie (Kristen Bell)?

2013

Nu relanseras Filmnet med ny sökmotor

Film & Serier

På måndag lanseras nya Filmnet, nu förbättrad med en sökmotor anpassad till användarens smak och sinnesstämning. En ny luftig design lyfter fram C Mores bibliotek av filmer och serier, och gör sajten mer lättnavigerad. Andra nyheter är möjlighet till egen betygsättning, tips på filmer liknande dem man gillar samt information om IMDb-betyg och åldersgräns. Anmäl ditt intresse om du vill testa nya Filmnet i förväg eller få ett presslogin!

Fredag 8/11 sänds Allsvenskans stora pris i C More

Sport

Den 8 november kl 20.00 är det äntligen premiär för C Mores och Fotbollsmagasinet Offsides Allsvenskans stora pris i samarbete med Svensk Elitfotboll – ett årligt fotbollsevenemang med fullt fokus på Allsvenskan i fotboll. Programmet kommer att sändas på C More Sport och fritt på C Sports, samt via ett antal andra plattformar. Programledare är C More-favoriterna Lasse Granqvist och Jens Fjellström vilka kommer guida tittarna genom kvällen och presentera alla vinnare.

The Avengers, Life of Pi och Rust and Bone bland vinterfilmerna på C More

Film & Serier

The Avengers, War Horse och Life of Pi finns i filmutbudet som gör årets mörkaste tid ljusare på C More. Abonnenterna hittar också kritikerfavoriter som Bedragaren och Rust and Bone, samt Alec Baldwin på Cannes-äventyr i Seduced and Abandoned och Ulf Malmros Mammas pojkar. Här är ett urval C More-premiärer i november och i december, inklusive julhelgerna. Om inget annat anges har de premiär 21.00 på C More First och C More First HD, och de finns även på C More Play där man kan titta på dem när man själv vi

Treme och Banshee tillbaka på C More i vinter

Film & Serier

I december kommer sista säsongen av David Simons hyllade dramaserie Treme till C More. Vi möter åter de enträgna invånarna i New Orleans, staden som vägrar ge upp trots motgångarna efter Katrina. Som vanligt bjuder Treme på mycket bra musik! Efter julhelgerna är det dags för säsong två av Banshee, Alan Balls actionthrillerserie om ett litet samhälle präglat av kriminalitet och gamla oförrätter. Båda dessa HBO-serier har premiär på C More dagen efter USA-premiären, och ses även på C More Play, där man kan ti

Hösthumor: Sarah Silverman-show och två komediserier till C More i november

Film & Serier

Hösten kan kännas lite dyster, men C More erbjuder alltid ljuspunkter i tillvaron. I november visar vi två nya komediserier från HBO; Getting On tar en satirisk titt på äldrevården, och i Ja’mie – Private School Girl möter vi en sällsamt skandalös tös spelad av en vuxen man. Från HBO kommer också specialen Sarah Silverman: We Are Miracles, där komedistjärnan diskuterar allt från politik till ögonbrynsvaxning. Samtliga program får svensk tv-premiär på C More dagen efter USA-premiären, och finns även på C Mor

Mike Tysons självbiografiska succéshow får Sverigepremiär på C More i november

Film & Serier

Våren 2012 stod Mike Tyson för första gången på scen med Undisputed Truth, föreställningen där han gör upp med sitt turbulenta förflutna och blickar framåt mot nya mål. Efter att den kritikerrosade showen turnerat landet runt filmades den på Broadway för HBO av Tysons gode vän Spike Lee. Nästa vår kommer Mike Tyson själv till Cirkus i Stockholm med sin föreställning, men redan 17 november i år har Mike Tyson: Undisputed Truth svensk tv-premiär på C More, dagen efter USA-premiären. Den finns även på C More

Stephen Frears HBO-film om Muhammad Ali har Sverigepremiär på C More i oktober

Film & Serier

Stephen Frears Cannes-visade HBO-film om de juridiska turerna kring Muhammad Alis kontroversiella vapenvägran kommer till C More i oktober, en dag efter den amerikanska premiären. I rollerna ses bland andra Christopher Plummer, Frank Langella och Danny Glover. Under oktober premiärvisar C More också två färska HBO-dokumentärer om utsatta ungdomar. Valentine Road berättar om ett tonårsmord baserat på hat mot HBT-individer, och i Life According to Sam möter vi en sextonåring med sjukdomen progreria som gör at

Person of Interest, Revolution, Parks and Recreation och nya Wentworth på C More i oktober

Film & Serier

C Mores seriehöst fortsätter i oktober med färska säsonger av tre seriesuccéer: J J Abrams thrillerserie Person of Interest, komediklassikern Parks and Recreation, och äventyrsserien Revolution som inleddes på C More i somras. Dessutom premiärvisas Wentworth, en kritikerrosad ny version av kultserien Kvinnofängelset. Samtliga serier ses även i C More Play, där man kan titta på dem när man själv vill.

Äntligen hockeypremiär – C More sänder fler matcher än någonsin från SHL

Sport

Elitserien har bytt namn till SHL, och det finns ett nytt upplägg för SM-slutspelet - men Sveriges hockeyälskare kan känna sig trygga i att C More satsar mer än någonsin på sin hockeybevakning och sänder samtliga matcher från årets grundsäsong. SHL har säsongspremiär den 14 september med det efterlängtade klassikermötet Leksand – Brynäs i C More Sport. Premiären visas även fritt i TV4.

C More relanserar distributören Filmnet i Sverige, Norge och Finland med den prisbelönta sökmotorn Jinni

Corporate & Annat

C More, det ledande betaltv-företaget i de nordiska länderna, relanserar i höst den nätbaserade C More-distributören Filmnet som nu vidareutvecklas med Jinnis prisbelönta patenterade sökmotor, Entertainment Genome™. Denna semantiska sökfunktionalitet ger Filmnet-kunden intuitiva, personliga rekommendationer med hjälp av omfattande kunskap om varje film och tv-serie i utbudet. Jinni hittar det som bäst passar såväl smak som sinnesstämning. Den nya funktionen gör det ännu enklare för tittaren att få ut det

Äta sova dö, Beasts of the Southern Wild, Hypnotisören och Flight inleder filmhösten på C More

Film & Serier

C Mores filmhöst har sedvanlig bredd. Vi premiärvisar allt från Guldbaggebelönade Äta sova dö och Berlinvinnaren Caesar måste dö till Beasts of the Southern Wild, Jack Reacher och Flight. Se Mikael Persbrandt i Hypnotisören och Alexander Skarsgård i Straw Dogs, två nyligen Amandabelönade norska filmer och mycket annat. Här presenteras ett urval filmen i september och oktober som har premiär 21.00 på C More First och C More First HD. Alla filmerna ses även i C More Play där man kan titta på dem när man själv

Två nya HBO-serier och senaste Boardwalk Empire-säsongen på C More i september

Film & Serier

C More bjuder på seriepremiärer året runt. Efter en het seriesommar kommer september med senaste säongen av HBOs påkostade dramaserie Boardwalk Empire, vars avsnitt får Sverigepremiär på C More dagen efter USA-sändningen. Vi presenterar Sverigepremiären av två nya komediserier från HBO, Hello Ladies med Stephen ”The Office” Merchant och Family Tree av Christopher ”Spinal Tap” Guest. Sist men inte minst återser vi skönt bufflige Kenny i komediserien Eastbound & Down. Alla serierna ses även på C More Play, dä

Stephen Merchants HBO-komediserie Hello Ladies får Sverigepremiär på C More

Film & Serier

Äntligen faller allt ljus på Ricky Gervais evige sidekick, den mångfalt begåvade Stephen Merchant. I Hello Ladies, hans nya komediserie för HBO, driver han med sin självbild - den gänglige, tafatte killen som har svårt att träffa tjejer. Hello Ladies, som inspirerats av Merchants senaste succéföreställning som ståuppkomiker, har svensk premiär på C More dagen efter USA-premiären och finns även på C More Play.

Hobbit: En oväntad resa, Snabba cash 2, Bridesmaids och senaste Hamilton-filmen på C More

Film & Serier

Oavsett väder blir sensommaren het på C More med premiärer som Hobbit: En oväntad resa, Persbrandts andra Hamilton-film och Snabba Cash II. Bland sommarfilmerna märks också Bridesmaids och Två dagar i New York. Dagen efter sina respektive USA-premiärer ses två filmer från HBO: dokumentären The Cheshire Murders samt Clear History, där Jon ”Mad Men” Hamm och Larry David drabbar samman. Filmerna i urvalet har premiär kl 21.00 på C More First och C More First HD om inget annat anges.

The Newsroom, Dexter och Strike Back tillbaka på C More i sommar

Film & Serier

Den älskvärde seriemördaren Dexter upplever seriens sista säsong på C More i juli. Då är också nyhetsteamet i The Newsroom tillbaka i säsong två av Aaron Sorkins omtalade serie, och i augusti blir det mer action med agentduon i Strike Back. Bland de nya ansiktena i våra sommarserier märks Charlotte Rampling, Patton Oswalt, Marcia Gay Harden och Dougray Scott. Samtliga serier kommer till C More snabbt efter sina amerikanska urpremiärer, och avsnitten ses även på C More Play där man tittar på dem när man vill

True Blood och Falling Skies tillbaka på C More i juni

Film & Serier

C Mores tittare är vana vid att få spänning, äventyr, dramatik och humor serverade i färska, omtalade serier. I juni återvänder True Blood och Falling Skies, tätt efter deras amerikanska urpremiär. Konflikterna intensifieras i säsong sex av Alan Balls hyllade vampyrserie, där bland andra Rutger Hauer kliver in i handlingen. Falling Skies, där Noah Wyle bekämpar utomjordingar, har nått fram till säsong tre som bland andra introducerar Robert Sean Leonard (”House”). Båda serierna ses även på C More Play där m

Chris O'Dowd släktforskar i Christopher "Spinal Tap" Guests komediserie Family Tree

Film & Serier

Kan man genom släktforskning lära sig mer inte bara om familjen utan även om sig själv? I sin nya kritikerrosade mockumentär Family Tree undersöker genrens mästare Christopher Guest frågan. Efter genombrottet i Spinal Tap har Guest i en rad underhållande fejkdokumentärer granskat fenomen från hunduppfödare till folkmusiker. hans senaste alster har Chris O'Dowd (”Bridesmaids”, ”Girls”) huvudrollen som släktforskare, och Guest medverkar själv liksom några av hans favoritskådespelare.

Skyfall, Moonrise Kingdom och Prometheus bland C Mores sommarfilmer

Film & Serier

Oavsett årstid står C More till tjänst med mycket film såväl i tv-rutan som på nätet, där abonnenterna själva kan välja var och när de vill se vårt breda utbud. I sommar erbjuder vi tv-premiären av tidernas mest framgångsrika Bondfilm Skyfall. Dessutom kommer Prometheus, Moonrise Kingdom, Martha Marcy May Marlene, Lena ”Girls” Dunhams debutfilm och The Shining-dokumentären Room 237, och familjevänliga filmer som de senaste i serierna Madagaskar och Ice Age. Här är ett urval sommarfilmer, med premiär 21.00 p

Louis CK och bin Ladin samsas på C More

Film & Serier

Den andra maj kan C Mores abonnenter bänka sig för en kväll med omtalade program i två olika genrer. Först ut är den nyss Sverigeaktuelle humorgiganten Louis C.K.s omtalade tv-special Louis C.K.: Oh My God, som hade amerikansk urpremiär nyligen. Alla som missade hans bejublade framträdande i Stockholm kan nu ta igen det på C More! Sedan visas Manhunt: The Search for Bin Laden, den otroliga historien om CIA:s envetna jakt på Usama bin Ladin. Denna dokumentär, som har urpremiär i USA dagen innan, visas på C

Richard Curtis drama om malaria får Sverigepremiär på C More

Film & Serier

Hilary Swank och Brenda Blethyn spelar titelrollerna i Phillip Noyces film Mary and Martha, som får svensk tv-premiär på C More på Internationella malariadagen 25 april. Richard ”Love Actually” Curtis har skrivit manus till detta drama, som kastar ljus över problematiken bakom en sjukdom som drabbar över en miljon människor varje år. Mary and Martha är inspirerad av en sann historia om en hjälparbetare vars son dog i malaria. Filmen premiärvisas på C More First och C More First HD, och finns även tillgängli

Michael Jordan, Yves Saint Laurent och Katy Perry bland personligheterna i vårens dokumentärer på C More

Film & Serier

På C More ses varje måndagskväll 22.00 en kvalitetsdokumentär av den sort som biovisas samt ofta vinner pris på festivaler. Här presenteras dokumentärfilmerna under april, maj och juni! Ämnesvalen i vår är musik, politik, sport och mode - vi möter en rad intressanta personligheter inom dessa gebit, såväl nykomlingar som legender. Filmerna visas på C More Hits samt C More Hits HD och kan även ses i den nätbaserade tjänsten C More Play, där man dessutom hittar ett antal bonusdokumentärer.

C Mores Allsvenskan-enkät 2013 – 48 spelare tycker till:

Sport

De regerande mästarna Elfsborg tippas ta sitt andra raka guld av sånär som 40 procent av de allsvenska spelarna, sämre ser det ut för storklubbarna från Stockholm och Göteborg. AIK, Djurgården och IFK Göteborg är de lag som får flest röster på frågan ”Vilket lag blir årets negativa överraskning?”. AIK är även det lag som man minst unnar ett SM-guld, Malmö FF är laget spelarna helst representerar och Elfsborgs Lasse Nilsson filmar mest. Det visar C Mores enkät där 48 spelare från de 16 allsvenska klubbarna h

Så sänder C More Allsvenskan 2013

Sport

Allsvenskan 2013 har premiär söndagen den 31 mars. Först ut är Göteborgsderbyt Häcken-IFK Göteborg, följt av Helsingborg-Djurgården i C More Sport och C More Sport HD. Dagen därpå tar Malmö FF emot nykomlingen Halmstad och svenska mästarna Elfsborg möter AIK. C More sänder alla matcher från Allsvenskan och nytt för i år är att experterna Hasse Backe och Martin Åslund ansluter till experttruppen. Dessutom sticker en av vårens omgångar ut lite extra.

TV4-Gruppen och Svensk Elitfotboll tecknar unikt samarbets- och rättighetsavtal för Allsvenskan och Superettan säsongerna 2016-2019

Sport

TV4-Gruppen har tecknat ett rättighets- och samarbetsavtal med SEF, Svensk Elitfotboll. Avtalet innebär att TV4-Gruppen säkrat rättigheterna till alla matcher från Allsvenskan och Superettan för säsongerna 2016-2019 för samtliga plattformar. C More blir fortsatt hemmet för Allsvenskan och TV4 Sport sänder Superettan. Samtidigt inleder parterna en långsiktig samverkan för att utveckla både ligorna och gemensamma affärsmöjligheter.

Malin Crépin är Annika Bengtzon i sex filmer med premiär på C More

Film & Serier

Malin Crépin spelar Liza Marklunds hämngivna hjältinna Annika Bengtzon i sex nya filmer med nordisk tv-premiär på C More. Serien inleds med Nobels testamente, som hade biopremiär 2012. Peter Flinth, Agneta Fagerström och Ulf Kvensler står för regin och i övriga roller ser vi en rad kända skådespelare, bland dem Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst och Erik Johansson. Filmerna finns även på C More Play där abonnenter kan se dem när de själva vill.

Al Pacino som Phil Spector i David Mamets film om den mordåtalade musikgiganten

Film & Serier

HBO skildrar ett fascinerande människoöde i Phil Spector, filmen om demonproducenten som kom att dömas för mord. David Mamet står för regi samt manus och Al Pacino axlar titelrollen med sedvanlig intensitet. Historiens kärna är Spectors relation till försvarsadvokaten Linda Kenney Baden, gestaltad av Helen Mirren som här för första gången spelar mot Pacino. Phil Spector ses på C More dagen efter USA-premiären, 25 mars. Som alla C Mores program finns filmen tillgänglig på C More Play, där man har möjlighet a

C More lanserar Filmnet i Norge och Finland

Corporate & Annat

Under september 2012 lanserade C More nätdistributören Filmnet, som genom streaming erbjuder abonnemang på C More Film månadsvis utan bindningstid. Snart får norska och finska filmälskare via Filmnet tillgång till C Mores hela utbud av film från en rad stora bolag, alla nya tv-serier från HBO dagen efter USA-premiären, ett urval andra storserier samt dokumentärer och barnprogram. Man kan ta del av Filmnet var och när man vill på såväl Mac som PC samt i iPad-appen.

Lasse Granqvist förlänger och utökar avtal med C More och TV4

Sport

Flerfaldigt prisbelönte Lasse Granqvist har förlängt sitt avtal med C More till 2018. Granqvist, enligt många Sveriges största sportjournalist, fortsätter att arbeta med sändningarna från Elitserien, Allsvenskan, La Liga och SM-Slutspelet i C More samt Hockey-VM i TV4. Dessutom utökar han nu sitt uppdrag till att innefatta ännu fler uppdrag för C More och TV4:s sportkanaler – bland annat sändningarna från fotbolls-VM i Brasilien 2014.

Girls vann Golden Globe för bästa komediserie och bästa kvinnliga huvudroll

Film & Serier

Lena Dunham triumferade på Golden Globe-galan i natt. Denna unga talang skriver, regisserar, producerar och spelar huvudrollen i HBOs nya succé Girls, som utsågs till bästa komediserie samtidigt som hon fick en statyett för bästa kvinnliga huvudroll. Girls hade svensk tv-premiär hos oss våren 2012 och ikväll, dagen efter USA-premiären, börjar vi visa säsong två. Tittarna kan följa Dunhams träffsäkra skildring av fyra unga tjejers tillvaro i New York på C More Series och C More Series HD, samt i den nätbas

2012

Man on Wire och Gonzo bland vinterns kvalitetsdokumentärer på C More

Film & Serier

På C More ses varje måndagskväll 22.00 en kvalitetsdokumentär av den sort som biovisas samt ofta vinner pris på festivaler. Här presenteras dokumentärfilmerna under januari, februari och mars - bland våra teman finns till exempel Fidel Castro, hip hop och Sydamerika. Filmerna visas på C More Hits samt C More Hits HD, och kan även ses i den nätbaserade tjänsten C More Play där man dessutom hittar ett antal bonusdokumentärer.

Alan Balls nya HBO-serie Banshee till C More dagen efter USA-premiären

Film & Serier

Alla HBOs serier börjar visas på C More dagen efter urpremiären i USA. 12 januari är det dags för våra abonnenter att stifta bekantskap med actionserien som utspelar sig i ett litet samhälle i Pennsylvanias Amish-område. Kampsportexperten Lucas Hood tar över orten Banshees mördade sheriffs identitet för att kunna utöka sin olagliga verksamhet, ständigt med fiender från sitt förflutna i hasorna. Alan Ball (”Six Feet Under”, ”True Blood”) har producerat Banshee, som liksom alla C Mores serier även ses i HD-fo

Girls och Enlightened från HBO tillbaka på C More 14 januari

Film & Serier

14 januari, dagen efter USA-premiären, är två prisbelönta serier från HBO tillbaka på C More med säsong två. Girls är HBOs mest omtalade komediserie på många år. Denna träffsäkra skildring av fyra unga tjejers tillvaro i New York är producerad, regisserad och skriven av Lena Dunham, som också spelar huvudrollen. Laura Dern vann en Golden Globe för sin huvudroll som beslutsamma men missförstådda Amy i tragikomiska Enlightened, som hon skapat tillsammans med Mike White. De två begåvade damerna ses på C More

Person of Interest tillbaka på C More med säsong två

Film & Serier

Förra hösten fick J J Abrams och Jonathan Nolans thrillerserie Person of Interest svensk tv-premiär på C More. Nu är det dags för säsong två, som hade premiär i USA för ett par veckor sedan. Jim Caviezel spelar en före detta CIA-agent som sänds på udda uppdrag av den förmögne enstöringen Mr Finch (Michael Emerson). Duon spanar på människor som kan komma att bli inblandade i ett brott, och försöker förhindra det utan att veta om den de jagar är offer eller förövare. Serien visas på C More Series och C More S

Dexter, Boss och 30 Rock snart tillbaka på C More

Film & Serier

C Mores seriehöst fortsätter med tre omtalade succéer. Kelsey Grammer är tillbaka som korrupt borgmästare i hyllade dramaserien Boss, och vi återser den slipade massmördaren Dexter (Michel C Hall) som råkat röja sin mordiska natur för sin syster. Dessutom samlas gänget i komediserien 30 Rock en sista gång! Samtliga seriesäsonger har haft USA-premiär i höst, får svensk tv-premiär på C More Series och ses även i HD-format samt i C More Play.

C More och Svensk Filmindustri sluter avtal om SVOD-rättigheter för film, kriminalserier och barnprogram

Film & Serier

C More har under många år haft filmer från Svensk Filmindustri i utbudet, såväl nya titlar som de många svenska filmklassikerna på populära SF-kanalen. Nu utökar C More och Svensk Filmindustri samarbetet ytterligare med ett omfattande SVOD-avtal som inkluderar hundratals långfilmer samt välkända barnprogram. Dessutom får abonnenterna tillgång på SVOD till samtliga säsonger av svenskarnas mest älskade brittiska kriminalserier, som ”Morden i Midsomer” och ”Kommissarie Morse”. C More har även förnyat det flerå

C More förnyar exklusivt flerårigt avtal med MGM

Film & Serier

C More förnyar first pay output-avtalet med Metro-Goldwyn Mayer Studios (MGM). Det nya exklusiva fleråriga avtalet ger C Mores abonnenter tillgång till betaltv-premiären av en rad kvalitetsfilmer, som ses på linjära tv-kanaler samt streamade i den internetbaserade on demand-tjänsten C More Play, där abonnenterna har möjlighet att se alla filmer när de själva önskar på dator och surfplatta samt i mobilen.

C More förnyar flerårigt exklusivt first pay-filmavtal med Paramount Pictures

Film & Serier

C More förnyar avtalet angående rättigheten att erbjuda utvalda filmer från Paramount Pictures via linjär tv samt i den internetbaserade on demand-tjänsten C More Play. Det mångåriga exklusiva first pay-avtalet inkluderar Paramounts nya filmer samt ett urval av studions librarytitlar. Alla filmerna får nordisk premiär på C Mores linjära kanaler och abonnenterna får också möjlighet att se alla filmer när de själva önskar på dator och surfplatta samt i mobilen.

C More tecknar nytt flerårigt film- och serieavtal med NBC Universal International Television Distribution

Film & Serier

C More har tecknat ett nytt second pay volymavtal för Sverige, Norge, Danmark och Finland med NBC Universal International Television Distribution angående nya och kommande långfilmer. Det fleråriga avtalet omfattar även ett urval libraryfilmer. Bland titlarna som ingår finns ”Bridesmaids”, ”Tower Heist”, ”Adjustment Bureau”, ”Dilemma” och ”The Thing”.

C More ingår flerårigt exklusivt filmavtal med NonStop Entertainment

Film & Serier

Ett nytt flerårigt avtal ger C More exklusiva rättigheter till NonStop Entertainments samtliga nya filmer. Avtalet omfattar årligen trettio titlar; bland dem finns kvalitetsfilmer som ”Moonrise Kingdom”, ”Cosmopolis”, ”Beasts of the Southern Wild” och ”2 dagar i New York”. Detta avtal ger samtidigt C More rätten att erbjuda samtliga filmer och serier streamade i den internetbaserade on demand-tjänsten C More Play, där abonnenterna har möjlighet att se alla filmer när de själva önskar på dator och surfplatta

C More tecknar exklusivt mångårigt first pay-avtal för film med Twentieth Century Fox Television Distribution

Film & Serier

Avtalet gäller first pay-fönstret för hela Fox filmproduktion under perioden, vilket innebär att alla filmer som ingår får nordisk tv-premiär på C Mores linjära filmkanaler via satellit-TV, IPTV och kabel-TV. Detta avtal ger samtidigt C More rätten att erbjuda samtliga titlar streamade i den internetbaserade on demand-tjänsten C More Play, där abonnenterna har möjlighet att se alla filmer när de själva önskar på dator och surfplatta samt i mobilen.

HBOs Treme säsong tre får svensk premiär på C More Play dagen efter USA-premiären

Film & Serier

Först kom människorna tillbaka. Sedan brottsligheten. Nu, över två år sedan Katrina, börjar även pengarna rulla in igen och erbjuder lika mycket möjligheter som risker. Livet i New Orleans är inte lätt, men älskar man stan har man inget val – det är där man hör hemma. David ”The Wire” Simons hyllade dramaserie Treme är tillbaka med en tredje säsong som C Mores abonnenter kan börja följa dagen efter USA-premiären i tjänsten C More Play som finns på nätet samt i on demand-box. Treme ses förstås i tv också!

Seriehösten på C More med The Newsroom, True Blood och Borgias

Film & Serier

C More är det nya namnet på CANAL+ från 4 september. Vi rivstartar med säsongspremiärer av serier som True Blood, Borgias och Falling Skies, samt premiären av Aaron Sorkins The Newsroom. Samtliga får svensk tv-premiär på C More Series, och ses även i C More Series HD. Abonnenter får dessutom möjlighet att se serierna när de vill med tjänsten C More Play i tv-rutan, på datorn, i surfplattan samt i mobilen.

En rad tunga Emmynomineringar till tv-serier och filmer på C More

Film & Serier

C More, från 4 september det nya namnet på CANAL+, erbjuder tv-premiären av en rad serier varav majoriteten har Emmychanser i år. Bland dem finns Game Of Thrones och Boardwalk Empire som kan bli bästa dramaserie, samt Girls och Veep som tävlar om bästa komediserie. Årets upptäckt Lena Dunham kan få inte mindre än tre Emmystatyetter! Nicole Kidman, Julianne Moore och Clive Owen är bland de nominerade för C Mores HBO-filmer.

Jeff Daniels som arrogant nyhetsankare i Aaron Sorkins The Newsroom

Film & Serier

Går det att göra tv-nyheter för en storpublik utan att ge avkall på integriteten? Det är utmaningen för egensinniga nyhetsankaret Will McAvoy (Jeff Daniels) i Aaron "Vita huset" Sorkins dramaserie The Newsroom. Det fiktiva nyhetsteamets turbulenta vardag hämtar dramatik från de senaste årens mest omtalade nyheter i verkliga livet. I rollerna ses bland andra Emily Mortimer, Sam Waterston och Jane Fonda. HBOs The Newsroom har svensk tv-premiär i september på C More (före detta CANAL+), även i HD.

XIII: agent utan minne på farligt uppdrag

Film & Serier

CANAL+ nya thrillerserie är baserad på tecknad serie med kultstatus. Han vet inte vem han är eller vad hans uppdrag går ut på. Ju mer han tar reda på, desto mer utsatt blir han. Följ den mystiske agenten XIII i thrillerserien med samma namn, baserad på en tecknad serie som blivit en kultklassiker. Stuart Townsend och Tom Berenger finns finns bland skådespelarna i CANAL+ sommarserie som har premiär 11 juni. XIII ses förstås även i CANAL+ Play-tjänst.

Eastbound and Down och Ricky Gervais Show är tillbaka

Film & Serier

Den avdankade baseballstjärnan Kenny Powers i Danny MacBrides gestalt och den brittiska trion Gervais/Merchant/Pilkington har lite gemensamt, utöver sin förmåga att få tv-tittarna på gott humör. Nu är de tillbaka i säsong tre av sina respektive komediserier från HBO. I Eastbound and Down möter vi bland andra Will Ferrell och Matthew McConaughey, medan Ricky Gervais Show bjuder på mer material från världens mest populära podcast.

Black Swan och 127 timmar bland vårfilmerna på CANAL+

Film & Serier

I vår kan CANAL+ tittare bland annat uppleva Natalie Portman i Black Swan och paret Williams/Gosling i Blue Valentine, samt Julianne Moore som en porträttlik Sarah Palin i Game Change. Det vankas förstås många familjevänliga titlar, som den senaste Narnia-filmen. Här presenteras ett urval av CANAL+ filmer i mars och april; om inget annat anges har de premiär 21.00 på CANAL+ First. Filmerna ses även i vår Play-funktion.

2011

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Kommande på C More

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00