Press

2019

TV4 visar musikdokumentären Gyllene Tider – Avskedsturnén på Annandag jul

Film & Serier

Sommaren 2019 tog supergruppen Gyllene Tider farväl med en uppskattad turné genom hela Sverige. Det satte punkt för en makalös musikkarriär som påverkat flera generationer svenskar. I denna exklusiva musikdokumentär får tittarna njuta av delar av konserten från Ullevi och ta del av unika intervjuer med bandet.

Gyllene Tider – Avskedsturnén sänds 20.00 den 26 december på TV4, TV4 Play och C More.

Drottningarna - En ny dramatiserad dokumentärberättelse med Sofia Helin

Film & Serier

Sveriges drottningar har i århundraden stått gömda bakom sina kungar. Nu lyfter TV4 och C More fram dem i ljuset. Sofia Helin programleder för första gången en storslagen serie om åtta svenska drottningars liv och öden. Via praktfulla rekonstruktioner fylls avsnitten av maktintriger och förbjuden kärlek, passion och pantsatta kronjuveler samt svek, svartsjuka och statskupper. Drottningarna har premiär på TV4 och C More hösten 2020.

Tittarrekord för Gåsmamman

Film & Serier

Fjärde säsongen av actiondramat Gåsmamman har fått en flygande start på C More och är den mest framgångsrika tv-serien någonsin på tjänsten, sett till helgens tittarsiffror.

Vilket toppenbetyg för Gåsmamman-ensemblen att nya säsongen lockat både trogna fans och ett stort antal nya tittare. Det säger något om magin som uppstår när Alexandra Rapaports karaktär Sonja kämpar för sin familjs överlevnad i Stockholms undre värld, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för C More och TV4.

Julen på TV4, TV4 Play och C More

Film & Serier

Julen närmar sig med stormsteg och TV4, TV4 Play och C More laddar upp med kvalitetsinnehåll för alla. Det bjuds på inspiration och julrecept från Ernst och Mandelmanns, klassiska favoriter som Bingolottos Uppesittarkväll och Agnetas nyårskarameller samt storsatsningar som Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och helt nya actiondramat Hamilton. Dessutom kan familjen samlas varje dag fram till jul framför den magiska och mysiga julkalendern Tinkas juläventyr.

Ny dokumentärserie om droger i Sverige med Anders Öfvergård

Film & Serier

I dokumentärserien ”Anders och knarket” vill Anders Öfvergård ta reda på varför drogkonsumtionen ökat dramatiskt i Sverige de senaste åren. Hur ser det ut i skolorna? Hur kommer drogerna hit? Var sker handeln? Och vad kan vi göra åt problemen?

– Det har varit chockartat för mig att se hur drogerna breder ut sig över hela landet och vilka enorma konsekvenser det får. Jag träffade bland annat en familj på Öland som förlorade sin son i en överdos trots att de gjorde allt för att hjälpa honom. Det ska inte behöva hända, säger Anders Öfvergård.

 

TV4: Vi förutsätter att SVT drar tillbaka sitt förslag

Misc

I en debattartikel på DN kultur i går presenterade SVT förslaget att lägga ett nytt nyhetsblock med start kl. 22.00 som skulle innehålla lokala nyheter och Rapport. Det är samma tid som TV4 Nyheterna visar sin huvudsändning med så väl riksnyheter som lokala nyheter från hela Sverige. Dagen innan SVT:s utspel fattade riksdagen beslut om public service nya villkor och konstaterar med det att en kombination av starka oberoende public service-företag och en mångfald av kvalitativa kommersiella nyhetsmedier med högt förtroende hos allmänheten är grunden för en välfungerande mediemångfald. Nyhetsverksamhet ska uttryckligen ta hänsyn till andra kvalitativa nyhetsmediers konkurrensförutsättningar för att främja en mångfald av perspektiv på en livskraftig mediemarknad.

C More-premiären av Solsidan flyttas

Film & Serier

Den planerade premiären av Solsidan på C More söndagen den 6 oktober senareläggs till samma datum som premiären på TV4 och TV4 Play, söndagen den 20 oktober klockan 20.00.

- Solsidan är en av de mest framgångsrika tv-serierna i Sverige genom tiderna. Vi ser nu en ökad risk att avsnitten sprids illegalt. Vi agerar därför kraftfullt för att skydda vårt innehåll, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Agent Carl Hamilton är tillbaka – premiär på C More nyårsdagen 2020

Film & Serier

Nu presenterar C More och TV4 stolt Hamilton, kanalens största internationella dramasatsning hittills. Den nyskrivna thrillerserien utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA och är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten. Stjärnskottet Jakob Oftebro spelar Carl Hamilton som har premiär på nyårsdagen på C More och i början av 2020 på TV4.

SHL-premiär och Allsvensk guldstrid - nu flyttar sport in på TV4 Play

Film & Serier

I helgen startar SHL, och Allsvenskan återupptas efter landslagsuppehållet. Men inte nog med det, helgen innebär också startskottet för utvald livesport på TV4 Play, helt gratis och tillgängligt för alla. TV4 Play kommer från och med nu att varje helg bjuda på utvalda matcher från de hetaste svenska och internationella ligorna: SHL, MLS, Serie A, La Liga och inte minst den stekheta Allsvenska guldstriden. 

Hockeysatsningen fortsätter - C More säkrar rättigheter till SDHL 2019/2020

Film & Serier

C More stärker hockeyerbjudandet ytterligare med rättigheter till SDHL 2019/2020.
Totalt 195 av säsongens 225 matcher kommer att visas på Sportkanalen och C More.
- Vi fortsätter vår satsning på svensk hockey och att nu få in nästan 200 matcher från SDHL i vårt hockeyutbud känns som helt rätt steg i den satsningen, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Kristallen-vinnande Kockarnas kamp tillbaka – de tävlar i år

Film & Serier

Kockarnas kamp tog i fredags hem priset som ”årets dokusåpa” på den direktsända Kristallengalan. Nu är succéprogrammet äntligen tillbaka med nya framstående kockar, redo att svettas ordentligt för att ta hem den prestigefyllda segern. I år får tittarna bland annat möta den tyska legendaren Walter Traub, nytänkande pop up-krögaren Marion Ringborg och tävlingsproffset Sebastian Gibrand som tagit silver i kock-VM.

Det här är kontrasternas säsong. Några har aldrig tävlat tidigare medan andra har varit förberedda på proffsnivå sedan dag ett. Trots det blir det osäker utgång i varje tävling vilket gör det olidligt spännande, säger Pär Lernström programledare för Kockarnas kamp.

Spänning, dramatik och humor på C More i höst

Film & Serier

Välkomna till en höst på C More fylld av kvalitetsunderhållning för hela familjen. Utöver svenska originalserier som Gåsmamman, Solsidan och Ture Sventon, lanseras ett flertal hyllade internationella tv-serier, dokumentärer och filmer. Däribland thrillerserien MotherFatherSon med Richard Gere i huvudrollen, efterlängtade The New Pope med Jude Law och mystikserien Nancy Drew, baserad på de kultförklarade Kitty-böckerna.

Det känns fantastiskt att vi kan presentera ett brett utbud av förstklassiga serier och filmer på C More framöver. I C More-världen kan tittarna dessutom upptäcka en guldgruva av svenska klassiker som Astrid Lindgrens filmer, Beck, Jägarna och alla tidigare säsonger av Solsidan säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 & C More.

Anders knackar på hos Hannah Graaf, Måns Zelmerlöw och Siw Malmkvist

Film & Serier

Det är dags för nya spännande möten när Anders Öfvergård flyttar hem till åtta kända svenskar för att hjälpa till med både trasiga avloppsrör och relationsproblem. Anders knackar på är tillbaka i rutan 4 september på TV4 och TV4 Play.

Det är inte helt lätt att flytta hem till en person man inte känner och dessutom lägga sig i allt från väggpaneler till stora livsval. Det blir både konflikter och tårar men framför allt en hel del skratt. Jag brinner verkligen för att hjälpa folk och det får jag faktiskt göra i det här programmet, säger Anders Öfvergård.

Välkommen till hösten på TV4, TV4 Play och C More

Film & Serier

TV4, TV4 Play och C More laddar för en höst fylld av tv-upplevelser i världsklass. Här finns garanterat något att se - för alla i familjen och på alla plattformar. Vad sägs till exempel om heta kärlekssåpan Love Island, älskade långköraren Bonde söker fru, rafflande SHL, världens bästa fotboll från La Liga och Serie A, helt nya Expeditionen, kriminalsuccén Gåsmamman, spännande relationsdramat Fartblinda och att äntligen få återse gänget i Solsidan?

C Mores nya fotbollssatsning - förvärvar rättigheterna till La Liga, Serie A och MLS

Film & Serier

Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Alexander Isak.
C More förvärvar rättigheterna till internationell klubbfotboll i världsklass i form av La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS).
- Tillsammans med Allsvenskan och massor av landslagsfotboll så skapar dessa rättigheter ett otroligt omfattande och högkaratigt fotbollsutbud, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores och TV4:s sportkanaler.

Nya BH90210 får svensk premiär på C More i augusti

Film & Serier

Nitton år efter att succéserien Beverly Hills 90210 sista avsnitt sändes är den äntligen tillbaka. Andrea, Brandon, Brenda, David, Donna, Kelly och Steve följdes av miljoner TV-tittare världen över i nära tio år. Nu återvänder skådespelarna till TV i en miniserie på sex avsnitt och de spelar denna gång sig själva, i en handling inspirerad av deras egna liv och relationer. Serien visas exklusivt på C More och finns att streama dagen efter premiärdatum i USA, den 8 augusti.

TV4 och C More förlänger samarbetet med Svenska Fotbollförbundet

Film & Serier

TV4 och C More är sedan tidigare exklusiv avsändare av all svensk landslagsfotboll för herrar.
Nu har avtalet med Svenska Fotbollförbundet för bland annat svenska cupen och damlandslaget förlängts i ytterligare fem år, fram till och med 2025 respektive 2024.
- Vi är väldigt glada över att fortsätta samarbetet med Svenska Fotbollförbundet, som befäster TV4 och C More som landslagsfotbollens hemvist, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

TV4 förlänger avtalet med Asics Stockholm Marathon till och med 2021

Film & Serier

Löparfesten Asics Stockholm Marathon fortsätter att visas på TV4 och C More.
Det nya avtalet sträcker sig i ytterligare tre år, till och med 2021.
- Stockholm Marathon och TV4:s publik har en lång tradition tillsammans. Nya avtalet ger oss möjlighet att långsiktigt fortsätta utveckla och förmedla ett av Sveriges största sportevenemang där elit, motionärer och publik skapar en fantastik inramning, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

2020

Årets tolv finalister i Sveriges mästerkock

Film & Serier

Efter en händelserik audition och ett dramatiskt slutkval i Gävle har juryn äntligen utsett de tolv finalister som kommer att förgylla onsdagarna i tv-rutan under våren.

– Årets härliga gäng är oerhört kreativa och imponerar med en väldig hög nivå på sin matlagning. Dessutom har flera av dem ett internationellt fokus vilket resulterar i spännande rätter med influenser från andra länder, säger jurymedlemmen Mischa Billing.

Så sänds uppladdningen inför fotbollssäsongen 2020 på C More

Film & Serier

Äntligen börjar uppladdningen inför den svenska fotbollssäsongen med matcher från flera av de allsvenska klubbarnas försäsongsläger samt hela Svenska Cupen.
- Svenska Cupen har växt år för år sedan formatet med gruppspel infördes för sex år sedan. I år är det mer prestigefyllt än på länge, där många storlag kämpar för att nå cuptiteln och på så sätt en Europaplats, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Ladda ner pressbilder

Kommentatorer, experter & programledare

Månadens programbilder

Logotyper

Filmtegration

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Presskontakt

Pressfrågor: press@tv4.se 08-459 40 00