Press

Morden i Sandhamn I

Morden i Sandhamn

Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tror. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde mot oanad ondska, på liv och död. Tittarfavoriten Morden i Sandhamn bjuder på rafflande kriminalfall i förförande vacker skärgårdsmiljö. Serien är baserad på Viveca Stens bästsäljande deckaruniversum och i huvudrollen syns den folkkära skådespelaren Alexandra Rapaport.

Säsong 1

Säsong

Svensk kriminalserie från 2010 baserad på Viveca Stens roman I de lugnaste vatten. Denna första säsong handlar om kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen som tar sig an fallet när en manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på ön Sandhamns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas får hjälp att lösa fallet av sin barndomskamrat Nora Linde, som är fritidsboende på ön.

Bilder

Avsnitt

Del 1,

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville i Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen kallas till platsen. Han har ett förflutet i skärgården som sommarboende på grannön Harö och har god lokalkännedom. Men det är med mörka minnen i bagaget som Thomas återvänder till skärgården för att lösa fallet. Den döde mannen identifieras men ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Men så inträffar ännu en händelse som pekar på att mannen mördats. Det visar sig snart att sanningen bakom mordet är mer komplicerad och går längre tillbaka i tiden än någon kunnat ana från början och pressen ökar på Thomas och hans kollega Carina Persson. Ledtrådarna är få och de tvingas arbeta hårt under stekheta sommardagar ute i skärgården. Thomas får oväntad hjälp av Nora, ett samarbete som Noras man Henrik motsätter sig.

Episodbilder
Del 1,
Del 1,
Del 1,
Inga planerade framtida visningar

Del 2,

Nora är på väg till ett läkarbesök på grund av sin diabetes då hon av en slump stöter ihop med Thomas Andreasson. Nora bidrar med uppgifter som leder till ett nytt spår och trots sin man Henriks protester involveras hon allt mer i utredningen.

Episodbilder
Del 2,
Del 2,
Inga planerade framtida visningar

Del 3,

Det ska firas bröllopsdag på Sandhamn men innan festligheterna tar vid går Henriks föräldrar till stranden tillsammans med barnen. Men plötsligt är barnen försvunna. I samband med sökandet gör de en makaber upptäckt som leder fallet många år tillbaka i tiden. Mellan Nora och Thomas växer sig känslorna allt starkare och Nora vänder sig till sin vän Signe för att få stöd.

Episodbilder
Del 3,
Del 3,
Del 3,
Inga planerade framtida visningar

Månadens program

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Premiärer i September

Aktuella serier

Alla aktuella filmer

Aktuella TV-program