Press

Solsidan

Solsidan

Fyra vänner i Stockholms villaförort kämpar med olika problem och utmaningar som uppstår i livet med bostad, karriär, föräldraskap och relationer. I huvudrollerna syns Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Felix Herngrens ”Solsidan” är TV4:s mest framgångsrika komediserie och har vunnit tv-priset Kristallen flera gånger.

Säsong 1

Säsong

Solsidan är en svensk komediserie. Den första säsongen är från 2010 och sänds i tio avsnitt. Solsidan kretsar framförallt kring två par och deras omgivning: Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer) samt Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch). Alex och Anna har precis flyttat hem till Alex gamla föräldrahem. Anna är lite av en främmande fågel i denna borgerliga miljö och Alex försöker få henne att trivas och smälta in samtidigt som han vill umgås med sin gamla kompis Fredde. Fredde och Mickan ångar på i ullstrumporna med olika livsprojekt och har tydliga åsikter om vad som är rätt och fel i livet i allmänhet och villalivet i synnerhet. Runt dessa två par finns vänner, släkt och grannar. Lyckojakt, livspussel och hets är ledorden för Solsidan. Ord som de flesta kan känna igen sig i, som kan skapa stress och olycka och samtidigt vara upphov till en rad komiska förvecklingar. Kan man vara nöjd utan kvällssol på altanen? Hur hinner man med att självförverkliga sig med skrikande dagisbarn runt benen? Vem har haft den bästa semestern? Solsidan tar upp alla problem och utmaningar som uppstår i livet mellan 25 och 45, familjebildning, det sociala umgänget, singelliv, småbarnsliv, relationen till far- och morföräldrar, svärföräldrar, slitningarna mellan karriär och familjeliv.

Bilder

Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan

Avsnitt

Del 1,

Alex har längtat efter familjeliv i villa men inser snart att mamma Margareta inte helt släppt taget om honom och sitt forna hem. Alex, som är konflikträdd och nojig, får problem att hantera det och hamnar i kläm mellan Anna och sin mamma. Grannen och barndomskamraten Fredde Schiller, hans glamourösa fru Mickan och deras två små barn Victor och Ebba bor ståndsmässigt och lever ett liv som många bara kan drömma om. Familjen Schiller är etablerade sedan länge i Solsidan och vet vilka parametrar som gäller. Fredde förklarar för Alex hur viktigt det är med kvällssol på tomten. Eftersom Fredde är typen som handlar först och tänker sen erbjuder han sin hjälp med att kapa några skymmande träd på Alex nordostvända tomt.

Episodbilder
Del 1,
Del 1,
Inga planerade framtida visningar

Del 2,

Alex misstänker att Anna varit otrogen med skådespelaren Ola Rapace. Han anförtror sig till Fredde som lovar att inte berätta för någon, men kan naturligtvis inte låta bli att skvallra för sin fru Mickan. Anna kan inte alls förstå den dåliga stämningen som uppstår ombord på Fredde och Mickans lyxbåt när de gör en skärgårdsutflykt, utan försöker lätta upp stämningen genom att glatt berätta om sin erfarenhet av filminspelningen med Ola. Fredde har drabbats av fullkomlig grillmani och menar att allt går att grilla, även kalops. Mickan tycker att han ska söka professionell hjälp mot sitt grillmissbruk.

Episodbilder
Del 2,
Del 2,
Del 2,
Inga planerade framtida visningar

Del 3,

Alex och Anna vet att de ska få en flicka och har stora problem med att komma överens om namn. Diskussionen blir knappast lättare av att Alex mamma Margaretha kommer med sina extremt konservativa synpunkter. Fredde har fört statistik över blöjbyten och tycker att det är en sned fördelning, han får byta oftare än Mickan. Ove Sundberg, en gammal barndomsvän till Alex, dyker upp och vill återuppta kontaken, vilket Alex är helt ointresserad av. Ove är Solsidans snåljåp nummer ett. Dessutom är han och hans fru Anette extremt tråkiga och oerhört skickliga på att bjuda in sig själva och sin familj till sina bekantas tillställningar i tid och otid.

Episodbilder
Del 3,
Del 3,
Inga planerade framtida visningar

Del 4,

Fredde bjuder in Alex och Anna på en enkel middag men serverar en fullkomligt överdådig måltid. Upptrappningen av denna parmiddagshets gör att Alex ambitioner överstiger både hans egen och elskåpets kapacitet. Mickan lurar med Anna på Solsidans exklusiva gym, men när hon är där tillsammans med Solsidans mammamaffia får hon svårt att hänga med de andras jargong och tempo. Fredde försöker sig på lite förhandlingsteknik för att få igenom sina åsikter.

Episodbilder
Del 4,
Del 4,
Del 4,
Inga planerade framtida visningar

Del 5,

Fredde nojar över sitt håravfall och inbillar sig att alla i hans närhet studerar hans stigande hårfäste. Han testar att dölja flinten med olika huvudbonader och preparat som dessvärre leder till andra oönskade bieffekter. Ove och hans ständiga kontaktförsök driver Alex till bristningsgränsen. Det får Alex bittert ångra när han inser att Ove har en ledande position i golfklubbens styrelse. Det är Ove som hade kunnat hjälpa hans mamma Margaretha före i medlemskön som hon tjatar på Alex om.

Episodbilder
Del 5,
Del 5,
Del 5,
Del 5,
Inga planerade framtida visningar

Del 6,

En fredagskväll får Alex panik och bestämmer sig plötslig för att gå ut spontant. Frågan är hur lätt det blir att få med sig kompisar som bänkat sig framför teven. Mickan upplever barnkalashets och är beredd att betala vad som helst för en lyckad tillställning för femåriga sonen Victor. Om hon lyckas överträffa kalasarrangemanget som Lussan anordnat för sin son så känns ju allt naturligtvis ännu bättre.

Episodbilder
Del 6,
Del 6,
Del 6,
Inga planerade framtida visningar

Del 7,

Alex och Anna börjar tröttna på sin ytliga vänskapskrets som bara pratar om materiella ting. Men när de tillbringar en kväll med några nya vänner inser de att intellektuell snobbism kan vara lika jobbig att lyssna på. Fredde får problem med skattemyndigheten men hittar ett sätt att lösa det på. Mickan drabbas av stressymptom som hon försöker vända till sin fördel.

Episodbilder
Del 7,
Del 7,
Del 7,
Del 7,
Del 7,
Inga planerade framtida visningar

Del 8,

Fredde blir svartsjuk på Mickans vänskap med en pappaledig italienare. Alex försöker lugna Fredde men efter att ha spanat på casanovan från lekparken bestämmer sig Fredde för att ge igen på frugan med samma mynt. Anna får sin bohemiska och livsnjutande bror Palle på besök. Alex går motvilligt med på att låta honom låna ett hyrsläp om han lovar att lämna tillbaka det till macken i tid.

Episodbilder
Del 8,
Del 8,
Del 8,
Del 8,
Inga planerade framtida visningar

Del 9,

Midsommarafton närmar sig och Fredde och Alex planerar att fira med sina familjer och vänner i skärgården. Till Alex irritation lyckas charmören Palle bli medbjuden av Mickan. Alex stör sig mycket på Palles flirtiga stil och känner att han måste bevaka honom. Snål-Ove har också lyckats bjuda in sig själv och sin familj på något vis. Med alla dessa karaktärer samlade på ett och samma ställe är det upplagt för konflikt.

Episodbilder
Del 9,
Del 9,
Del 9,
Inga planerade framtida visningar

Del 10,

Det är äntligen dags för Alex och Anna att bli föräldrar. Alex gör sitt yttersta för att hjälpa till på sjukhuset men inser snabbt att Annas krav och behov inte är så lätta att tillfredställa. Alex mamma Margaretha försöker också göra sitt bästa för att hjälpa till men lyckas röra till det ordentligt i stället. Hemma på Solsidan får Fredde svettas rejält när han blir tvungen att ta tag i Alex renoveringsprojekt själv efter att ha skrämt i väg byggarna.

Episodbilder
Del 10,
Del 10,
Inga planerade framtida visningar

Månadens program

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Premiärer i October

Aktuella serier

Alla aktuella filmer

Aktuella TV-program