Press

Solsidan

Solsidan

Fyra vänner i Stockholms villaförort kämpar med olika problem och utmaningar som uppstår i livet med bostad, karriär, föräldraskap och relationer. I huvudrollerna syns Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Felix Herngrens ”Solsidan” är TV4:s mest framgångsrika komediserie och har vunnit tv-priset Kristallen flera gånger.

Säsong 3

Säsong

Solsidan är en svensk komediserie. Den tredje säsongen är från 2012 och sänds i tio avsnitt. I den tredje säsongen syns både gamla och nya ansikten i Solsidan. Som alltid betraktar Alex (Felix Herngren), Anna (Mia Skäringer), Fredde (Johan Rheborg), Mickan (Josephine Bornebusch) och deras vänner livet på ett sätt som alla kan relatera till. På Solsidan är det mesta sig likt. Men inte allt. Alex och Anna väntar sitt andra barn, vilket inte hindrar dem från att köpa ett nytt hus, renovera, försöka behålla glöden i relationen och planera flytten. Samtidigt fortsätter Fredde och Mickan att putsa på sin perfekta fasad i jakten på status. Ove (Henrik Dorsin) fortsätter så klart att dyka upp i de mest oväntade sammanhang och sprider en alldeles unik stämning. På gott och ont. I biroller syns bland andra Johan Rabaeus, Gunilla Nyroos, Joel Spira och Jenny Silfverhjelm. Fenomenet Solsidan är en av de mest framgångsrika svenska komediserierna under 2000-talet. Under andra säsongen, som sändes våren 2011, hade serien ett snitt på 2,3 miljoner tittare.

Bilder

Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan

Avsnitt

Del 1,

Alex och Anna har köpt nytt hus. Men trots löften om att huset är färdigt att flytta in i upptäcker de att det återstår en hel del att renovera. I ett kvartssamtal får Fredde reda på att Victor är snäll, hjälpsam och bra på färger men mindre bra i kärnämnen som matematik. Fredde bestämmer sig för att försöka motivera Victor att bli bättre i de ämnena. Samtidigt upptäcker Mickan att det härjar löss på Victors skola och när Fredde börjar klia sig i håret flyr hon fältet och flyttar in på Grand hotell.

Episodbilder
Del 1,
Del 1,
Del 1,
Inga planerade framtida visningar

Del 2,

När Fredde berättar för Alex om ett manligt fenomen som kallas The Switch börjar Alex fundera väldigt mycket över hur det står till med längden på hans pung. Samtidigt ska han och Anna välja dagis åt Vilma och upptäcker att det är mycket man måste ta ställning till. Väljer de ett utedagis finns risken att hon försvinner i skogen, på ett vanligt dagis kanske hon blir en liten Barbieflicka med ätstörningar. Frågan är om det kanske är värt att placera henne på genusdagiset på Söder för att hon ska bli en egen individ men det hela verkar lite väl krångligt. Mickan får ångest när en bekant berättar om sina barns alla aktiviteter och bestämmer sig för att få Victor att bli lite mer aktiv. Men att få ihop pusslet med shopping, en heltidsjobbande man och barnens fritidsaktiviteter varje dag och träning på obekväma tider är svårare än hon räknat med.

Episodbilder
Del 2,
Del 2,
Del 2,
Inga planerade framtida visningar

Del 3,

Anna och Alex håller på att bli tokiga på renoveringskaoset hemma och saken blir inte bättre av att Jonas berättar om hur hans och Elsas äktenskap gick i kras när de var i samma situation. Han rekommenderar Anna och Alex att gå i terapi och de inser att det kanske inte är en så tokig idé. Anette Sundberg har börjat jobba i närheten av Freddes jobb och föreslår att de ska börja samåka. Fredde försöker slingra sig ur förslaget utan framgång och blir tvungen att köra Anette till jobbet varje dag. Anette, till motsats från Fredde, tycker arrangemanget är toppen men Ove börjar ifrågasätta Freddes avsikter med hans fru.

Episodbilder
Del 3,
Inga planerade framtida visningar

Del 4,

Efter att försäljningen av Alex och Annas hus gått med rejäl förlust har de en väldigt ansträngd ekonomi. Ett sätt att få in pengar är om Anna skulle börja jobba igen och Alex ber Fredde om råd för hur han ska få henne till det. Mickan får komplex över sin enkla bakgrund efter ett samtal med Lussan och börjar släktforska. Men hon får inte det resultat hon önskar. Ove försöker också hjälpa Alex att spara pengar men han själv håller på att förtäras av sin svartsjuka på Fredde.

Episodbilder
Del 4,
Del 4,
Inga planerade framtida visningar

Del 5,

Fredde får en ny kollega, Kjell, som är tillfälligt bostadslös och Fredde bjuder in honom att bo hos honom och Mickan tills han får tillgång till sin lägenhet. Anna och Alex har gett upp hoppet om att Jonas ska bli klar med deras kök och bestämmer sig för att anlita en ny hantverkare. Mickan vill ha ett barn till men Fredde tycker det räcker med de två barn de har. För att väcka Freddes faderskänslor skaffar hon sig ett fadderbarn men Lussan har en hel del synpunkter på Mickans val av barn.

Episodbilder
Del 5,
Inga planerade framtida visningar

Del 6,

Anna blir kompis på Facebook med en mamma som hon träffar på dagis. Hon tycker till en början att det är kul men blir snart irriterad över den nya vännens statusuppdateringar. En vän till Victor visar sig vara aggressiv och Mickan bestämmer sig för att konfrontera hans mamma. Men när föräldrarna träffas för att prata ut visar det sig att pappan är en viktig affärskontakt till Fredde. Fredde och Alex hamnar i en diskussion om huruvida det är manligt att sitta och kissa.

Episodbilder
Del 6,
Del 6,
Del 6,
Del 6,
Inga planerade framtida visningar

Del 7,

Anna börjar känna sig kvävd av att Alex aldrig gör något själv och försöker få honom att aktivera sig, vilket inte går så bra. Oves svartsjuka över Anettes samåkning med Fredde till jobbet blir allt jobbigare och i ett försök att konkurrera ut Fredde försöker han bättra på sitt eget utseende. Lussan har träffat en ny man, Richard, och alla undrar vad hon ser hos honom. Han är varken snygg eller rik men enligt Freddes kompensationsfaktorteori har alla något och det visar sig att han har rätt om Richard.

Episodbilder
Del 7,
Del 7,
Del 7,
Inga planerade framtida visningar

Del 8,

Alex och Annas kök är fortfarande inte klart och de blir tvungna att fråga om Jonas kan komma tillbaka och färdigställa det. När Alex inte kan förklara varför de kastade ut honom tidigare leder det till en härva av missförstånd. Alex bestämmer sig för att bevisa att han har slaviskt påbrå, men när han försöker hitta stöd för det får han en obehaglig överraskning. Fredde tycker att det är dags för Victor att skaffa sig rätt nätverk. Mickan får problem när hon ska bjuda sina miljömedvetna väninnor på middag och hur hon än gör blir det fel.

Episodbilder
Del 8,
Del 8,
Del 8,
Inga planerade framtida visningar

Del 9,

Till Mickans fasa öppnar en kemtvätt i Saltsjöbaden med samma namn som hennes och Freddes efternamn, Schillers. Anna och Alex förbereder sig inför födseln och undersöker olika alternativ. Anna kan inte glömma skräcken från sin förra förlossning när Alex mamma dök upp. Hon anklagar Alex för att vara en morsgris och Fredde håller med henne. Alex försöker bevisa motsatsen men lyckas inte så bra. Victor vill inte gå till skolan eftersom han tycker hans fröken är äcklig och när Fredde träffar fröken får han en chock.

Episodbilder
Del 9,
Del 9,
Del 9,
Del 9,
Inga planerade framtida visningar

Del 10,

Köket är äntligen klart hemma hos Anna och Alex och Ove tycker att de ska ha en inflyttningsfest. Alex försöker få Ove att förstå att det inte är lämpligt eftersom Anna är höggravid och inte orkar med en fest. Men Ove vägrar ge sig och lovar att ordna allt till festen som ska bli en lugn tillställning. Men festen blir allt annat än stillsam och Alex och Fredde rymmer fältet och går ner till bryggan. Då ringer Ove och meddelar att de måste skynda sig tillbaka till festen.

Episodbilder
Del 10,
Del 10,
Del 10,
Del 10,
Inga planerade framtida visningar

Månadens program

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Premiärer i September

Aktuella serier

Alla aktuella filmer

Aktuella TV-program