Press

Solsidan

Solsidan

Fyra vänner i Stockholms villaförort kämpar med olika problem och utmaningar som uppstår i livet med bostad, karriär, föräldraskap och relationer. I huvudrollerna syns Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Felix Herngrens ”Solsidan” är TV4:s mest framgångsrika komediserie och har vunnit tv-priset Kristallen flera gånger.

Säsong 2

Säsong

Solsidan är en svensk komediserie från 2011. Det här är den andra säsongen som sänds i tio avsnitt om de två paren Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer), och Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch), i Saltsjöbaden i Stockholm. Anna och Alex har precis blivit föräldrar till dottern Wilma, och Anna har fullt upp med att försöka passa in i mammagruppen med alla de oskrivna regler som finns. Mitt i alltihop ska Anna och Alex planera ett bröllop och få sina föräldrar att komma överens om vem som ska göra vad. Fredde och Mickan försöker hålla fasaden uppe som det rikaste och lyckligaste paret på Solsidan vilket får relationen att ta stryk. Ove Sundberg (Henrik Dorsin) fortsätter att irritera Alex genom att ständigt dyka upp vid fel tillfällen. Alla undviker Ove men ibland kan en Ove vara bra att ha till hands, vilket både Alex och Fredde får erfara. Gästskådespelare under säsongen är bland andra Plura Jonsson, Jonas Karlsson, Göran Stangertz, Eva Röse, Olle Sarri och Michael Segerström.

Bilder

Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan
Solsidan

Avsnitt

Del 1,

Alex har bestämt sig för att fria till Anna. Men det blir inte lätt att att hitta rätt tillfälle mitt i en oplanerad flytt och med en baby som inte sover på nätterna. Anna tar upp sitt gamla extrajobb som massös. När Mickan missar sin massagetid får Fredde hoppa in, något som fyller honom med ångest. Samtidigt skaffar Mickan och Fredde en barnflicka och Mickan tror att alla hennes problem är lösta, men det visar sig bara vara början på ännu mera trubbel. Dessutom dyker Ove Sundberg upp vid sämsta tänkbara tillfälle.

Episodbilder
Del 1,
Del 1,
Del 1,
Inga planerade framtida visningar

Del 2,

Freddes gamla plågoande flyttar tillbaka till Saltsjöbaden och visar sig vara rikare än han. Alex och Anna tjafsar om vem som egentligen gör mest i hushållet och kommer överens om att införa en speciell valuta i hemmet.

Episodbilder
Del 2,
Del 2,
Del 2,
Del 2,
Inga planerade framtida visningar

Del 3,

Alex och Anna har hantverkare hemma och tvingas bo hos Alex mamma Margareta över helgen. Margareta avslöjar att hon träffat en ny man, Tord Malmberg, den hemska grannen från barndomen. Alex måste nu hantera mammans nya förälskelse med allt vad det innebär. Mickan blir av med sin städerska till Lussan och inser att hon måste göra något radikalt för att locka tillbaka henne. Ove har fått korn på Kristian Rapp och gör sitt bästa för att bli kompis med honom. Fredde letar efter Ebbas favoritnallebjörn varje natt.

Episodbilder
Del 3,
Del 3,
Del 3,
Del 3,
Del 3,
Inga planerade framtida visningar

Del 4,

Annette och Ove reser bort och Alex och Anna får ta hand om deras nymfparakit som Ove haft sedan han var liten. Anna har problem med amningen och måste hantera en skrikande fågel, en skrikande bebis och en besserwisser till svärmor på en och samma gång. Fredde köper marknadens mest avancerade hemmabiosystem som visar sig vara så avancerad att den knappt går att använda. Anna klagar på Alex gamla kläder och Alex köper en tröja som han tycker är vågad och snygg men Anna påpekar att han inhandlat en tjejtröja.

Episodbilder
Del 4,
Del 4,
Inga planerade framtida visningar

Del 5,

Fredde upptäcker att han har några knölar på ett känsligt ställe av kroppen och tror genast att det är cancer. Via internet kontaktar han en läkare i USA som bekräftar att det finns risk att döden knackar på dörren. Anna och Alex bråkar om bråtet i källaren. Mickan träffar en väninna som startat ett nytt liv med ny man och dessutom har en passion för ideellt arbete. Mickan får dåligt samvete och börjar engagera sig för de drabbade i samhället. Men det ideella tar tid och Mickan måste ta ställning till hur hon ska prioritera.

Episodbilder
Del 5,
Del 5,
Del 5,
Inga planerade framtida visningar

Del 6,

Fredde och Mickan får besök av kusinen Linn och hennes socialt inkompetente man Göran. Göran är sjuk och Fredde måste hålla god min men undrar hur mycket man måste acceptera bara för att någon är sjuk. Alex behöver åka till Ikea men får oväntat och oönskat sällskap av Ove som istället lovordar Jysk. Anna har fortfarande lite hull efter förlossningen och vill snabbt gå ner i vikt till en provfilmning.

Episodbilder
Del 6,
Del 6,
Del 6,
Inga planerade framtida visningar

Del 7,

Alex råkar av misstag röra vid sin kvinnliga patient i tandläkarstolen. Ryktet sprider sig och en fjäder blir snart en höna. Ryktet blir inte bättre av att Anna under en tjejmiddag hittar spår efter mycket tveksam internetanvändning i Alex dator. Mickan oroar sig över att Fredde ska bli en riktig tjockis och vidtar diverse åtgärder för att förhindra det. Anna är däremot orolig för att deras dotter Wilma inte utvecklas normalt. Hon tycker mammagruppen håller på att bli en tävlingsarena där mammorna jämför barnens utveckling.

Episodbilder
Del 7,
Del 7,
Del 7,
Inga planerade framtida visningar

Del 8,

Fredde och Mickan bråkar mycket och bestämmer sig för att de måste skärpa sig. De åker på slottsweekend för att stärka relationen men det visar sig att platsen inte är lika glamorös som den verkade i broschyren. Anna får svårare och svårare att passa in bland Saltis märkvärdigaste mammagrupp. När hon och Alex åker bort på en barnfri helg tillsammans börjar snart snacket gå bakom ryggen på dem. Alex ska ha en mysig pappahelg med bara Wilma men Ove är såklart informerad och ser till att vara gräsänkling även han.

Episodbilder
Del 8,
Del 8,
Inga planerade framtida visningar

Del 9,

Fredde får en kris när Mickan åker i väg med barnen över helgen. Han inser att äktenskapet är ett ok och testar singelscenen med sin 15 år yngre kusin. Annas föräldrar kommer på besök inför det stora bröllopet som stundar. Annas pappa är förtidspensionerad och skör. Både han och Annas mamma gör allt de kan för att lägga sig i Alex och Annas vardag och bröllopsförberedelser. Ove har 40-årskalas och tvingar Alex att hålla tal trots att Alex varken har tid eller lust att närvara på festen.

Episodbilder
Del 9,
Del 9,
Del 9,
Inga planerade framtida visningar

Del 10,

Annas och Alex bröllop närmar sig och en brudslöja från 1874 skapar konflikt mellan brudens mor och svärmor. Fredde lägger ut filmandet på entreprenad vilket får Mickan att gå i taket. Ove och Anette lägger sig i bordsplaceringen. Lägg till detta lågt blodsocker och världens värsta bröllopsfotograf och katastrofen är nära. Kärleken övervinner allt sägs det men frågan är om det gäller den här gången.

Episodbilder
Del 10,
Del 10,
Del 10,
Inga planerade framtida visningar

Månadens program

Ändringar i vår tablå

Ange din e-postadress om du vill bli meddelad då vi ändrar i vår tablå

Ett fel uppstod, testa igen.

Ett mail har skickats till dig med vidare instruktioner.

Premiärer i June

Aktuella serier

Alla aktuella filmer

Aktuella TV-program